Tasarruf yöntemleri

Srks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
311
226
Tasarruf için neler yapıyorsunuz? Evlendiğimden beri bi yoluna oturtamadım. Su konusunda çok dikkatliyim ama elektrik için bi çözüm bulamadım siz faturanızı azaltmak için neler yapıyorsunuz? Sadece elektrik için değil doğalgaz olabilir aklınıza gelen tüm tasarruf yöntemlerini yazalım birbirimizden örnek alalım

Merhaba:)
Elektrik için fisleri prizden çekiyorum,
Kettle kullanmiyorum,
Ütüyü toplu yapiyorum,
Saç kurutma makinesi acilen cikmazsam kullanmiyorum .
Bulaşık makinesinde ekonomik programi kullaniyorum.
Çamaşır makinesi dolmadan calistirmiyorum.
Su faturasi bende düşüremiyorum.
Heleki doğalgaz aman diyim topiklerin en yüksek doğalgaz faturasıni ben ödüyorum. :olamaz:
Sicak seviyorum ve ev müstakil.
Sabah evden çıkarken kısıyorum, akşam yükseltiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba:)
Elektrik için fisleri prizden çekiyorum,
Kettle kullanmiyorum,
Ütüyü toplu yapiyorum,
Saç kurutma makinesi acilen cikmazsam kullanmiyorum .
Bulaşık makinesinde ekonomik programi kullaniyorum.
Çamaşır makinesi dolmadan calistirmiyorum.
Su faturasi bende düşüremiyorum.
Heleki doğalgaz aman diyim topiklerin en yüksek doğalgaz faturasıni ben ödüyorum. :olamaz:
Sicak seviyorum ve ev müstakil.
Sabah evden çıkarken kısıyorum, akşam yükseltiyorum.
Çok güzel yöntemler tebrik ederim sizi. Sanırım ütü çok elektrik harcıyor ben çok ütü yapıyorum makineden çıkan her şeyi ütülüyorum bu ay ona dikkat etmeye çalışıcam.. Ve çaycı mecbur kalmadan kullanmamak lazım o da çok elektrik harcıyor

Çok güzel yöntemler tebrik ederim sizi. Sanırım ütü çok elektrik harcıyor ben çok ütü yapıyorum makineden çıkan her şeyi ütülüyorum bu ay ona dikkat etmeye çalışıcam.. Ve çaycı mecbur kalmadan kullanmamak lazım o da çok elektrik harcıyor
Rica ederim:)
Bende böyle araştırarak öğrendim.
Çaycı da kullanmiyorum klasik çaydanlık:KK66:
Çok etkili oldu bu yöntemler elektrik faturamda.

Rica ederim:)
Bende böyle araştırarak öğrendim.
Çaycı da kullanmiyorum klasik çaydanlık:KK66:
Çok etkili oldu bu yöntemler elektrik faturamda.
Ayyy o çaycı gerçekten çok harcıyor ilk evlendiğim sene sadece kullandım sonra dolaba kaldırdım..
Bende faturada en az 30 40 tl farkediliyor şimdi şükür elektiriğin 100 tl falan geliyor

📌Gereksiz fişleri prizde tutmamaya özen gösteriyorum.
📌Çamaşır ve bulaşık mak tam doldurmadan açmıyorum.
📌Duş jeli yumuşatıcı ve parfüm sağlıksız olduğu için kullanmıyorum.(doğal deodorant kullanıyorum sadece)
📌Haftalık menü oluşturuyorum. 5 ya da 6 günlük oluyor genelde cünkü bir gün arada mutlaka kaynıyor. Listeme göre alışveriş yaparım. Tek çeşit yemek yapıyorum genelde yanında mutlaka salata. Çünkü en sağlıklısı bu. Yemekleri bir günlük yapmaya çalışıyorum.
📌Abur cubur bıraktım sayılır bu kaleme cok gidiyormuş farkında olmadan. Abur cubur krizlerini günlük bikaç hurma badem fıstık ceviz vs yiyerek geciriyorum.
📌Bozuk para değil de bütün para daha rahat toplanıyor diye düşünüyorum onun için bozukluk biriktirmek yerine bütün biriktirmeye calışıyorum hep bozuklar bir kez bozulunca gidiyor bende artık.
📌 Karmaşadan çok yorulduğum için hayat beni minimalizme itti henüz minimalist olamasam da baya yol katettim kendi çapımda. Gereksiz bişey almamaya çalışıyorum. Bişey alcağımda ihtiyac mi diye soruyorum kendime. Olmadan olabilirse genelde almıyorum.
📌Markete sık sık uğramıyorum. Her uğrandığında mutlaka fazladan alımlar oluyor ve tok karna cıkmaya calışıyorum.

1. Harcadıktan sonra kalanı biriktirmiyoruz, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcıyoruz.. Maaşınızın belli bir bölümünü aldığınız gibi kenara ayırıp yokmuş gibi davranın. Kalanıyla idare etmeye çalışın.
  2. Kendinize mutlaka bir kumbara edinin.
  3. Altın yada para günü. Bütçenize göre mutlaka bir güne girin
  4. Mümkün olduğunca kredi kartı kullanmayıp, nakit harcama yapıyoruz.
  5. İndirimleri takip edin. Alışverişte 5 dk kuralını uygulayın. Buna gerçekten ihtiyacım varmı diye 5 dk düşünün. Gerçekten ihtiyacınız varsa alın. Ama unutmayın: “Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.”
  6. Günlük neye ne kadar para harcadığınızı mutlaka bir yere not edin. Ay sonu bunu inceleyip. Bir sonraki ay için neye gereksiz harcama yaptığınızı bulun ve o harcamayı kısın.
  7. Sezon sonu alışveriş yapın.
  8. Öğle yemeğinizi ve suyunuzu yanınızda götürün.
  9. Toplu taşıma kullanın hatta yakın meafeleri yürüyün.
  10. Kuaför işlerinizi evde halletmeye çalışın.
  11. Temizlik ürünleri, şampuan, yağ, şeker gibi ürünleri indirimde stoklayın.
  12. Alışverişlerinizi aylık yapın.
  13. Sebze meyveyi marketten değil, pazardan alın.
  14. Derin dondurucunuzu ve buzluğunuzu aktif kullanın. Kış için yazdan turşu, reçel, erişte tarhana, konserve ve sebzelerinizi hazırlayın.
  15. Hediye almak yerine hediyenizi kendiniz yapın. Ben öyle yapıyorum, yaş pasta alacağıma bir kek yada kurabiye yapıp götürüyorum. Yada ev yapımı küçük kavanoz bir reçel
  16. Dışarı çıkmak yerine, arkadaşlarınız davet edin. bir kahveye durduk yere 10 TL vermenin alemi yok.
  17. Çocukların eğlencesi için çok para harcamayın. Avm yerine parklara yada pikniğe gidin.
  18. Dolabınızı düzenleyin. Giymediğiniz kıyafetlerinizi eşyalarınızı satın
  19. Sigara alkol gibi zaralı alışkanlıklardan kurtulun.
  20. Fiyat karşılaştırması yapıp en ucuz marketi bulun.
  21. Hazır gıdalar tüketmekten ve dışarıda yemek yemekten vazgeçin.

Su faturasında tasarruf yöntemlerimiz;

1. Meyve ve sebzeleri, sürekli akan suda yıkamayın. .
  2. Bulaşıklarınızı elde değil, makinede yıkayın.
  3. Diş fırçalarken, tıraş olurken suyu kapatın.
  4. Gereksiz yere sifon çekmeyin. Tuvaleti çöp olarak kullanmayın.
  5. 1.5 litrelik bir pet şişeyi suyla doldurarak sifonunuzun içine yerleştirin. Sifonu çektiğinizde, şişenin içindeki su yerinde kalacağından, her seferinde 1.5 litre tasarruf edersiniz. Sadece bu basit yöntemle bile yılda 2 ton su kurtarabilirsiniz.
  6. Muslukları tamir ettirin, su kaçırmadığından emin olun
  7. Çamaşır ve bulaşık makinesini dolmadan çalıştırmayın. Ekonomi programlarını kullanın.

Elektrik Faturasında Tasarruf Yöntemlerimiz;

1. Pizlerde takılı fiş bırakmayın. ( Sadece bunu yaparark faturamı 25 TL daha aşağıya çektim )
  2. Odadan ayrıldığınızda lambaları mutlaka kapatın.
  3. Tasarruf ampülleri kullanın. Dekorasyon için aydınlatma kullanmayın.
  4. Beyaz eşyalarınızı A++ seçmeye özen gösterin.
  5. Donmuş bir yiyeceği fırında çözmek yerine, buzdolabının alt kısmına koyun, orada çözülsün. Bu şekilde daha az elektrik yakacaktır buzdolabı.
  6. Buzdolabının bir dolap içinde olması ya da içine örtü serilmesi daha fazla elektrik harcamasına sebep olur.
  7. Elektrikli soba, ısıtıcı veya klima kullanıyorsanız aşırı yüksek derece yerine kısık derecede daha uzun süre kullanın.
  8. Elektrikli süpürgenin torbası sık sık boşaltın ya da yenisi ile değiştirin. Bu işlem, süpürgenin emme gücünü yükselteceğinden daha verimli ve çabuk temizlemeyi sağlar. Her seferinde atıp yeni torba almaktansa torbanızı boşaltmayı deneyin.
  9. En yüksek elektrik harcayan aletlerden biri ütü. Bu yüzden kıyafetleri nemli olarak ütüleyin. Daha çabuk biter.

X