Tasarruf için fikirleriniz var mı hanımlar

Svtsvtsvt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2018
366
282
103
İyi akşamlar kk hanımları konum tasarruf icin neler yapabilirim daha önce kızım yokken eşim 9 bin ben 3bin 12 bin tl alıyorduk 5 bin kredimiz vardı 7 bin den 3 binini harcıyorduk genelde hep kenara 3bin 4 bin atabildim sonrada kızım icin harcadım bir miktar param var yine para biriktirmeyi cok seviyorum çünkü gerektiğinde harcaması iyi oluyor ve ben bi süre dogum iznindeydim 2 haftaya işe başlıyorum borcumuz da bitti tasarruf icin neler yapabilirim hanımlar siz neler yapıyorsunuz ? BİM’den alışveriş yapmak istiyorum siz neler alıyorsunuz ? Kaliteli ürünler var mı varsa neler ?

Yani bim için ne desem ki bende mesela giderim ama yumurta falan almam salcayi dondurulmus bi kac seyi alirim konserve falan yani kendinize göre deneye yanıla bakıcaksınız.
tasarruf içinde bende beklemedeyim okuycam çok ihtiyacım var fikirlere

Yani bim için ne desem ki bende mesela giderim ama yumurta falan almam salcayi dondurulmus bi kac seyi alirim konserve falan yani kendinize göre deneye yanıla bakıcaksınız.
tasarruf içinde bende beklemedeyim okuycam çok ihtiyacım var fikirlere
Benimde öle maalesef fikir öğrenmem lazım yumurta süt peynir alınmaz diye düşünüyorum

İyi akşamlar kk hanımları konum tasarruf icin neler yapabilirim daha önce kızım yokken eşim 9 bin ben 3bin 12 bin tl alıyorduk 5 bin kredimiz vardı 7 bin den 3 binini harcıyorduk genelde hep kenara 3bin 4 bin atabildim sonrada kızım icin harcadım bir miktar param var yine para biriktirmeyi cok seviyorum çünkü gerektiğinde harcaması iyi oluyor ve ben bi süre dogum iznindeydim 2 haftaya işe başlıyorum borcumuz da bitti tasarruf icin neler yapabilirim hanımlar siz neler yapıyorsunuz ? BİM’den alışveriş yapmak istiyorum siz neler alıyorsunuz ? Kaliteli ürünler var mı varsa neler ?

12 bin tl aylık para alıyosunuz tasarruf yapmayı mı düşünüyosunuz? Garibim asgari ücretliler nerelere gitsin...

Birikim için altın hesabı açım derim.
Ya da maaşı alır almaz çocuğunuzun adına bir hesap açıp oraya aktarabilirsiniz 3 bini.
Bir eve ne giriyorsa o kadar da gidiyor.
Deterjan alışverişlerinizi internetten yapın.
Dışarı günlerinizi sınırlandırın, kahvaltıya dışarıdaysınız akşam yemeğini evde halletmeye çalışın.
Gıdadan kısılmaz, hiçbir zaman bu fikri onaylayamam.
Bim değil ama a101 de her yerde olan markalar var ve gerçekten uygun.
Adı sanını bilmediğim şeyleri giyerim ama yiyemem asla.
Tatil ve giyim masraflarınızı da ihtiyaçlar doğrultusunda tutun, savurganlık yapmayın.
3 ay bu düzende yaşarsanız, aslında ne kadar birikim yapabileceğinizi görmüş olursunuz.

Birikim için altın hesabı açım derim.
Ya da maaşı alır almaz çocuğunuzun adına bir hesap açıp oraya aktarabilirsiniz 3 bini.
Bir eve ne giriyorsa o kadar da gidiyor.
Deterjan alışverişlerinizi internetten yapın.
Dışarı günlerinizi sınırlandırın, kahvaltıya dışarıdaysınız akşam yemeğini evde halletmeye çalışın.
Gıdadan kısılmaz, hiçbir zaman bu fikri onaylayamam.
Adı sanını bilmediğim şeyleri giyerim ama yiyemem asla.
Tatil ve giyim masraflarınızı da ihtiyaçlar doğrultusunda tutun, savurganlık yapmayın.
3 ay bu düzende yaşarsanız, aslında ne kadar birikim yapabileceğinizi görmüş olursunuz.
Teşekkürler fikirlerinizi değerlendireceğim ben de kısma taraftarı değilim fakat hesaplı ve kaliteli varsa onu tercih etmek daha iyi oluyor :) Yumurta süt peynir tarzı şeyleri ayrı bi yerden yapıyoruz onlara özellikle önem veriyorum çünkü kızım icin çalışıyorum

Bence sebze ve meyve pazardan alınmalı hem daha taze hemde bazıları uygun oluyor yumurtamı da pazardan alırım amaç taze olması.... Diğer gıdaları bim,a101 ve hakmardan alıyorum tasarruf gıdadan ziyade bence en çok gereksiz alışverişler ve faturalardan yapılabilir... Ben mesela üstbaş konusunda öyle fazla para harcamayı sevmem benim eşimin maaşı zaten az olduğu için insan ister istemez herşeyin hesabını yapmak zorunda kalıyor

Bence sebze ve meyve pazardan alınmalı hem daha taze hemde bazıları uygun oluyor yumurtamı da pazardan alırım amaç taze olması.... Diğer gıdaları bim,a101 ve hakmardan alıyorum tasarruf gıdadan ziyade bence en çok gereksiz alışverişler ve faturalardan yapılabilir... Ben mesela üstbaş konusunda öyle fazla para harcamayı sevmem benim eşimin maaşı zaten az olduğu için insan ister istemez herşeyin hesabını yapmak zorunda kalıyor
Mesela o marketlerden hangi ürünleri tercih ediyorsunuz memnun kaldıklarınız :) büyük marketlerden o kadar para saçmak gereksiz geliyor daha hesaplı kalitelisi varsa ordan alışveriş yapmak istiyorum gıdadan hiç bi şekilde kısmadık hata çok severiz yemeyi :) sebze meyve Pazar’dan alıyoruz aynı şekilde biraz uygun ürünleri öğrenmek istiyorum hesaplı ve kaliteli :)

Mesela o marketlerden hangi ürünleri tercih ediyorsunuz memnun kaldıklarınız :) büyük marketlerden o kadar para saçmak gereksiz geliyor daha hesaplı kalitelisi varsa ordan alışveriş yapmak istiyorum gıdadan hiç bi şekilde kısmadık hata çok severiz yemeyi :) sebze meyve Pazar’dan alıyoruz aynı şekilde biraz uygun ürünleri öğrenmek istiyorum hesaplı ve kaliteli :)

Şöyle söyliyim benim belli başlı aldığım markalar var mesela muratbeyin lor peyniri veya süzme peynir bide torkunun krempare isimli bi peyniri var çok lezzetli vede bu saydıklarımın fiyatları diğer peynirlere göre daha uygun:)
Zeytini hakmardan sarı kapaklı küçük kavanozda oluyor ondan alırım çünkü lezzetli ve fiyatı uygun...
Temizlik malzemelerimi cif,domestos omo ariel gibi markalar pahalı olduğundan onları tercih etmem bingo'nun ürünlerini severim deterjanı diğerlerine göre daha uygun
A101'de çiçeğim marka var onun cifini falan alırım.. çocuk bezi olarak a101'in soffio bezini kullanıyorum 2 tane veya 4 tane paket alınca ekstra indirim oluyor:) güzelde bez memnunum oğlum 10 aylık kullanıyoruz diğer bezler pahalı zaten hepsi aynı işi görüyor. Tuvalet ve rulo peçeteyi selpak,solo, papia gibi pahalı markaları almam bim,a101 veya hakmarın peçeteleri daha uygun
Eti kıymayı bimden alırım aslında kasap daha iyi ama arada çok fiyat farkı oluyor sağlık bakanlığından onaylı yazıya güvenerek alıyoruz

Ben aylık alışverişimi hep bimden yaparım herşeyi ordan alırız gıda temizlik çok güzel ürünleri uygun da öneririm bi sıkıntı yaşamadık 10senedir ..

Hemen hemen bütün herşeyi bimden alırız.Eğer çevrenizde toptancı var ise büyük gıdaları bakliyat,temizlik ürünleri deterjanlar vs bunları toptancıdan topluda alabilirsiniz uygun olur.

Sebzeyi ve meyveyi pazardan alabilirsiniz,yoğurt yapmak istiyorsanız kendiniz yapabilirsiniz.Yazdan konserve,salça vs yapabilirsiniz dışarıdan almazsınız.

Mesela banyo yaparken kova koyun banyoya onu doldurarak yapın çeşme açık olarak yaparsanız bir sürü su boşa gidiyor.

Back
X