6.500€Alacağınız saatın fiyatı ne kadar?
Cok tesekkur ederim cok dogru seyler yazmışsınız:) babam ödediği ıcın sıkıntı olmuyor borç konusunda ama yıne de her ay bıraz daha az gelse ekstrem fena olmaz. Ben de sımdı kuaförü annemle hallediyorum onunla gittiğim zaman yaptırıyorum ısımı böylece kendim ödemiyorum.Size birkaç şey önerebilirim.
Evlenmeden önce ben de sizin gibi hem borç dibinde hem de hiçbir şeyden ödün vermeden yaşardım.
Öncelikle hayatımdaki öncelikleri değiştirdim.
Genel olarak aciliyeti olmayan alışverişlerimi özellikle kozmetik-saat-çanta gibi şeyleri yurt dışı tatillerine kadar bekletiyorum.
Buradan 1 alacağıma oradan 2 alıyorum ve çok daha uyguna geliyor.
Ya da internet alışverişini tercih ediyorum.
Sezon ürünlerini almayıp, 1 ay kadar beklediğimde indirimden alıyorum.
Eskiden her oturduğum yerde en az 8-9 çay içerdim.
Artık uzun süre içebileceğim bir içecek ve 2 ya da 3 tane çay içiyorum, dolayısıyla en az 50 tl cebime kalıyor.
Yemeğimi bitirebileceğim aperatiflerden tercih edip, asla yarısını bile bitiremediğim ama dünyanın parasını verdiğim yemeklerden sipariş vermiyorum.
Kuaföre günlük fön için gitmeyip, evde kendim iyi bir şekillendirme seti alarak o paradan da kurtuldum.
Evde canım sıkıldığı an arabaya atlar, avm ye gider son kuruşuma kadar harcardım.
Bunun yerine boş zamanlarımı başka şekilde değerlendiriyorum, hem benzin hem de gereksiz alışveriş masrafı da yarıya inmiş oldu.
Saydığım şeyler bir ayın sonunda öyle bir birikiyor ki, nelere harcıyormuşum diyorsunuz.
Siz de deneyin bunları, umarım faydasını göreceksiniz.
Yok o da anlamsız olur bence. Zaten arabanın masrafları sorun olacaksa hıc almamak en mantıklısı. Toplu tasıma kullanmayı pek sevmıyorum.Arabayı bırakıp toplu taşıma kullansanız epey bir para birikir aslında.
Yok valla ben de bakınca kırk kere dusunuyorum gercekten, zaten aldığım seyler de ıhtıyacım dısında almıyorum hıc. Allah daha da cok versın size de ınsallah:)aman Allahım böyle tasarrufa can kurban :) şaka maka kızlar eve 2.500 para griyor 650 ev kredisine gdiyor 300doğalgaz kalanıyla geçiniyoruz :) mümkün deil bukadar parayı harcıyabilmem :) özenirim şöyle çarşıya çıkınca begendıgım bseyi düşünmeden almayı ama Allah bu gnumu aratmasın derim giderim :)
aynen canım ihtiyacım olsa ble kırk kere düşünerek alıyorum. zor valla ama şükür olsun karnımız doyuyor.. Allah sizede dha çok versin :)Yok valla ben de bakınca kırk kere dusunuyorum gercekten, zaten aldığım seyler de ıhtıyacım dısında almıyorum hıc. Allah daha da cok versın size de ınsallah:)
Âmin canım Allah kimseye bugununu aratmasın:)aynen canım ihtiyacım olsa ble kırk kere düşünerek alıyorum. zor valla ama şükür olsun karnımız doyuyor.. Allah sizede dha çok versin :)
Kızlar tekrardan merhaba, en son hangi gün girdim hatırlamıyorum bile, o kadar hastaydım ki, zatürre oldum bir de faranjitin bir üst kademesi olan laranjit miymiş neymiş, ölüyorum zannettim hayatımda hiç bu kadar kötü olmamıştım. tam üç gece hastanede yattım, evde de yatıyordum kaç gündür, tam iyileştim derken tez sunumum varmış bir de tarihi açıklanmış onu yaptım çok şükür bitti. Yeni yeni ayaklanıyorum, sabahları ben yedi buçukta uyanıp yürüyüş yapıyorum çünkü yağmuru yedim diye geçen hafta hastalandım bayagı. Tekrar aranıza döndüm sonunda :)
erim:)))Geçmiş olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?