tarzımı değiştirmek istiyorum, modadan anlayanlar?

*SILA*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
348
2
merhabalar 22 yaşındayım seneye üniv bitecek hayırlısıyla, ya ben giyimimi vs değiştirmek istiyorum,:KK50: bununla ilgili bana yardımcı olabilecek birileri var mı? :KK3: bildiğiniz güzel bloglar, siteler mesela? aynı dertten muzdarip birileri? belki beraberce değişiklikler yaparız?
okulum uzadı 1 ders yüzünden, bu yıl çok az dersim var okulda, ben de bu yılımı değerlendirmek istiyorum. işte spora başlıyorum bayramdan sonra, boyum 1.72 kilom 64 :KK37: bence her kadın bakımlı olunca cidden güzel oluyor, ben de güzel olduğumu düşünüyorum ama daha güzel giyinmek, saçımı başımı daha hoş yapmak istiyorum. mesela topuklu giymek istiyorum :)

evet modadan anlayanlar bana yardımcı olursa çok sevinirim. bildiğiniz ince detayları paylaşın benimle. makyaj, giyim, saç vs. evet var mı benim gibi ''artık kendimi değiştirmek istiyorum'' diyen? :KK3:

Benim ki biraz mecburi oldu kendimi bildim bileli spor ayakkabı kot ikilisinden vazgeçmeyen yazın bile sandalet babet giymeyen ben şimdi şıkır şıkır geziyorum. Benim ki iş hayatından dolayı mecburi oldu ilk etapta aynaya baktgımda cok sevmesemde mesela genel anlamda sade şeyleri severim sade takımlara baktım çok abartılı olmamasına sevdigim renkleri tercih ettim sonra dikişleri kumaşı durusuna bakarak karar verdim
Şimdi ise begenmediğim hiç bişeyi almıyorum çok fazla alışveris yapmıyorum artık gerçekten begendiğim bir parçayı alıyorum elimdekilerle kombine etmeye çalışıyorum. Kilo problemim yok bedenin tam oturmasına dikkat ediyorum. Bence önemli olan aynaya baktıgında kendini mutlu hissetmen mesela ben kendimden örnek vereyim çok yogun renkler tercih etmem gri yi uçuk pembe tonları ile kullanıyorum yazın giymem desemde lacivert bir takımı çok hoş bir şifon bluz ile cok severek kullanıyorum - mağazadaki tezgahtar kız çok ısrar etmişti -

sağol byza, aynen ben de işte öğrenci olduğum için ona göre giyiniyordum, ama artık öğrencilik de bitecek ve ben o bakımlı, şıkır şıkır kadınlara özeniyorum :) çok hoş

hersey olur canıım ben günlerce at kuyrugu yapıp cıkıveren ufacık bir rahatsızlık hissetmeyen insandım bu birazda zamanla oturuyor önce kilon senin için ideal mi değilmi vermek mi almak mı istiyorsun onu düşün sonra ayakkabı ile başlayabilirsin acaip renk uyumuna takılma mesela ben 3 ay boyunca dünya kdr ayakkabı aldım herşeyin altına şimdi hepsini siyah alıyorum herseyle kullanıyorum ama kimi keten oluyor kimi deri kimi topuklu sende acık renklerde bir ayakkabı çanta ile başlayabilirsin sonra şifon bluzları saten kumaş pant ile kullanabilirsin aynaya bak mutluysan aldıgın parça kaliteliyse hiç düşünme
bu kdr takılma sen bu işi becerirsiin

Bazı markaların internet sitesine bakarak moda hakkında fikir sahibi olabilir ve ona göre secimlerini yapabilirsin bence mango, zara , pull and bear in sitelerine bakarsan senin için yararlı olabilir :)

hersey olur canıım ben günlerce at kuyrugu yapıp cıkıveren ufacık bir rahatsızlık hissetmeyen insandım bu birazda zamanla oturuyor önce kilon senin için ideal mi değilmi vermek mi almak mı istiyorsun onu düşün sonra ayakkabı ile başlayabilirsin acaip renk uyumuna takılma mesela ben 3 ay boyunca dünya kdr ayakkabı aldım herşeyin altına şimdi hepsini siyah alıyorum herseyle kullanıyorum ama kimi keten oluyor kimi deri kimi topuklu sende acık renklerde bir ayakkabı çanta ile başlayabilirsin sonra şifon bluzları saten kumaş pant ile kullanabilirsin aynaya bak mutluysan aldıgın parça kaliteliyse hiç düşünme
bu kdr takılma sen bu işi becerirsiin

teşekkürlerr :KK31: valla ben bi 6 7 kilo vermek istiyorum, gerçi kilo değil de işte incelmek diyelim. aslında istediğim kiloya gelsem kıyafet işi daha kolay olacak, mesela askılı bluzlar giymek istiyorum ama kendimi onları giymeye uygun bulmuyorum , aslında şişko değilim tabi ama işte öyle :KK31: ayakkabı olarak da öğrencilikte tabi spor ayakkabı converse giyiyorduk, babet yakışmıyor bana boyumdan dolayı ayaklarım da ufak değil tabi, palet giymiş gibi oluyorum :) şimdilik dolgu topukla başladım, sade bir model, hoşuma gidiyor. dolgu topuk bile olsa, yürürken insana ayrı bi hava katıyor ya, tüm kıyafeti bi anda değiştiriyor, kot giysen de onu şıklaştırıyor, tabi normal topuklular daha hoş. bir de saç meselesi var tabi, makyajda artık stilimi oturtum, neyin nasıl yapılacağını öğrendim ama saçlarıma uyuz oluyorum azıcık :)

Bazı markaların internet sitesine bakarak moda hakkında fikir sahibi olabilir ve ona göre secimlerini yapabilirsin bence mango, zara , pull and bear in sitelerine bakarsan senin için yararlı olabilir :)

teşekkürler evet inceliyorum çoğu siteyi, blog, dergi falan. çok faydalı oluyor internet ya. makyajla ilgili bir sürü püf nokta öğrendim mesela. markaları da inceleyeyim sağol :KK31:

Ben anlarım gibi bu işlerden:) bende dikkatli giyinirim çünkü . Şöyle yapsak evden çıkmadan bir boydan fotoğraf çeksen buraya koysan . Hem vücut ölçülerini görsek hem saçlarını ona göre yorumlar yapsak nasıl olur?:)

öncelikle giysi dolabının vazgeçilmez parçalarını belirle..siyah sade elbise (her zaman kurtarıcıdır) klasik orta boy topuklu ayakkabı, basic tişört gömlek vs. sonra bu çerçeveyi tarzına göre yönlendir ve genişlet..belli bir tarz oturttuktan sonra diğer parçaları tek görüşte anlarsın :)

Ben anlarım gibi bu işlerden:) bende dikkatli giyinirim çünkü . Şöyle yapsak evden çıkmadan bir boydan fotoğraf çeksen buraya koysan . Hem vücut ölçülerini görsek hem saçlarını ona göre yorumlar yapsak nasıl olur?:)

ayy bilmem ki, fotoğraf da kaldırılmıyor sonradan burada :) çok sağol ilgilendiğin için tabi haklısın görmeden yorum yapmak da zor. adam gibi bir fotoğraf makinamız da yok ki.. ama saçlarım için şunu söyleyeyim, bayaa bir uzadılar, belime yakın, düz ince. ben kabarık kıvırcık seviyorum ama :KK50: kendi saçım kumral ama ben koyu kahveye boyuyordum, siyah gibi duruyordu. gözlerim yeşil diye yakıştırıyordum güya ama çok sıkıldım artık. hep kızıl istedim ama tutmadı koyu kahvenin üzerine. saçlarımı açtırmam lazım kuaförde ama yanar diye de korkuyorum valla

blog takip etmek istiyorsan, styleboom diyorumm.. ben de böyle her yere styleboom yazar oldum ama, gerçekten çok beğeniyorum, yapacak bir şey yok :)) :KK1:
tek takip ettiğim blog sanırım.. sadece moda için de değil, paylaşımları hoşuma gidiyor..

öncelikle giysi dolabının vazgeçilmez parçalarını belirle..siyah sade elbise (her zaman kurtarıcıdır) klasik orta boy topuklu ayakkabı, basic tişört gömlek vs. sonra bu çerçeveyi tarzına göre yönlendir ve genişlet..belli bir tarz oturttuktan sonra diğer parçaları tek görüşte anlarsın :)

teşekkürler :) ayakkabıları nereden alıyorsunuz peki, en çok çeşit nerede mesela? ben istediğim şeyleri bulamıyorum genelde, ya çok uzun topuklular oluyor, ya da gece elbisesi altına giyilecek şeyler filan

Yüzünü karala canım nolcak :)
Saçların uzunmuş güzel ama keskin değişiklikler saçlardan başlar :)
Yeşil göz süper kızıl çok yakışır . Arkadan öne doğru uzayan modelden kestirebilirsin ( benimki de öyle ve kızıl :)) . Kuaförde yaptırırsan tam istediğin tonu tuttururlar kızılda da . Evde zor kızıl .
İşe gömlekle başla bence kot pantolonun içine sokulan gömlek . Şık güzel bir kemer aynı renk çanta ve yine aynı renk topuklu ayakkabı muazzam bir kombin bence:)

öncelikli saç modelınden kesımınden başlayabılrsın hafif önden oynamalar hava katıcaktır.
Daha sonra temızlık ve mıs gıbı kokan parfum kadını kadını yapan bnce...
Kıyafet ve makyaja gelınce vucudunu tanımalısın neyın sana yakışıp yakısmadıgını bılmelısın mesela bunun ıcın bugun ne gıysemı ızlemenı
tavsıye ederım çok yararlı . makyaj ıcnde mac markasının pudra ve fondt maybelıne 2000 mascarasını tek gecerım.

saçlarına arada maşa yap, ama düğünden çıkmış gibi değil de daha dağınık modeller, saçlar güzel olduğunda çok etkiliyor diye düşünüyorum...

Yüzünü karala canım nolcak :)
Saçların uzunmuş güzel ama keskin değişiklikler saçlardan başlar :)
Yeşil göz süper kızıl çok yakışır . Arkadan öne doğru uzayan modelden kestirebilirsin ( benimki de öyle ve kızıl :)) . Kuaförde yaptırırsan tam istediğin tonu tuttururlar kızılda da . Evde zor kızıl .
İşe gömlekle başla bence kot pantolonun içine sokulan gömlek . Şık güzel bir kemer aynı renk çanta ve yine aynı renk topuklu ayakkabı muazzam bir kombin bence:)

kot ve kemer çok güzel oluyor evet onu ben de çok beğeniyorum kullanmaya başladım :) ama kotun kemer kısmını örtmeyen sade bluzlar bulmaya çalıştım o yüzden. gömlek de çok seviyorum ama kotun içine sokmaya cesaret edemedim, güzel olur mu? komik durmaz di'mi?
ya saçlarım iyi hoş da ince telli, ben kabarsın istiyorum, bir de yüzüm yuvarlak, deli oluyorum ona :)

Öncelikle renk yelpazeni genişletmelisin.
Biz bayanlarda mutlaka bir renge karşı takıntımız olur ve sürekli o renkte kıyafetler alırız doğal olarak sıradanlaşırız.
Dolabında her renkte kıyafet olursa kombinlemesi daha rahat olur.
Ben pudra pastel şeftali tonları çok severim her ortama uyan cilde renk katan tonlar ve her yaşa uygun.
Hani daha keskin tonlar yerine yumuşak tonlar her renkle bütünleşmesi ve kombini daha rahat

Tarz denince aklına tek topuklu ayakkabıda gelmesin
Bir kırmızı rujla bitmiyor olay
Yani kimisi var gündüz tonla makyajlar çok yüksek topuklu abiye tarzı kıyafetler giyiyor bu bana tarz değilde dikkat çekmek amaçlı geliyor...
Önemlisi yerine göre giyinmek.

öncelikli saç modelınden kesımınden başlayabılrsın hafif önden oynamalar hava katıcaktır.
Daha sonra temızlık ve mıs gıbı kokan parfum kadını kadını yapan bnce...
Kıyafet ve makyaja gelınce vucudunu tanımalısın neyın sana yakışıp yakısmadıgını bılmelısın mesela bunun ıcın bugun ne gıysemı ızlemenı
tavsıye ederım çok yararlı . makyaj ıcnde mac markasının pudra ve fondt maybelıne 2000 mascarasını tek gecerım.

sağol evet aklımda bi parfüm var dior'un, onu almayı planlıyorum bakalım.
makyaj olarak en son mac studio fix pudra ve fix plus aldım. göz kalemim de mac. eyeliner seviyorum bir de ben ama o flormardan, keçeli kalem gibi olan, kullanması kolay. maskara da maybelline kullanıyorum evet :)
makyajım sabit zaten hadi o kolay da, saç ne olacak bilmiyorum, şu modeli çok seviyorum ama yapması zor oluyor, balıksırtı örüp sabah açınca oluyor birazcık :KK43:

şu linkteki saç kızlar http://1.bp.blogspot.com/-8sOqHCnBaPg/Ti04AngxWXI/AAAAAAAAAQI/wb4rs-uhg-M/s320/1300812005-37.jpg

bu arada mac fix plus makyajın akmaması için güzel bir şey tavsiye ederim

Son düzenleme:
kabarık seviyorsan o başka :)
Yarın bir denesene maşa yap saçlarına . saçlarını yere doğru salla ellerinle karıştır tek bir tarafa at .) Ben uzunken öyle yapardım kendinden dalgalı gibi dururdu :) Ama kalın telli benim saçlarım seninkinde olmayabilir de bi dene:)

Aaaa asla durmaz . Denemeden karar verme:)

tatlım yuzun yuvarlak madem . bak saçlarına krepe yap wellanın hacım veren sampuanı var bundan kullan
krepesız çıkma dısarı . makyaj agırlıgı gözlerıne verkı gözler dikkat çeksin .
bu arada gomlegı kotun ıcıne koymayıda eger göbegın varsa sakın dusunme :KK66:

X