tartışmalı nişan alışverişi..

lanadelmilav

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
609
Puanlar
103
Merhaba Hanımlar..
Kötü tartışmalı geçen nişan alışverişimden bahsetmek istiyorum.. Yorumlarınız benim için oldukça değerli..
Cumartesi günü 11 buçuk 12 gibi nişan alışverişi için annem ben nişanlım ve ablası buluştuk. Ablası biraz ters ve sert mizaçlıdır. Ama severim. Önce ablasının tanımış olduğu kuyumcudan yüzüklerimizi aldık. Yüzüklerimizi alırken benim beğendiğim alyansın erkek modeli çok kötüydü ve bunun üzerine ablası prenses sen bunu çok beğendiysen x e seninkine benzer farklı bir alyans bakalım hiç güzel olmadı x in ki dedi. Bende onayladım. Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Bunun üzerine ablası dedesinin karışmaya ne hakkı var yüzüğü x takacak hangisini beğendiyse almak onun hakkı dedi. Bunu üzerine sonuçta o benim babam canım dedi imalı bir şekilde. Böylelikle tartışma oldu.
Sonrasında bohçaları almaya gittiğimizde ablası x i yanına çekerek hiç yanımızda durmadılar, bizden bağımsız takıldılar. Ben ne alırlar bilemem elbette. Zaten gittiğimiz yerde gecelik modellerini beğenmedim ama pek bişey de diyemedim annem çok üzüldü bu duruma. Neyse sürekli bir sürtüşme oldu. Açıkçası ablası biraz cimri davrandı.. Sonra bana elbise baktık 2 elbise denedim ikisi de çok güzel oldu. İlk denediğimi nişanlım çok beğendi ablası da öyle.. ama ben biraz daha bakmak istemiştim. Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
Her neyse biz yemek yemeye bi avmye gittik. Annem köfteci ramize gidelim dedi. Ablası o sırada yanımızda değildi. x tabi dedi köfteci ramizde oturup ablasını bekledik. (annem alışveriş için şehirdışından geldi) ablası geldi bu ne ya buraya niye geldiniz burası self servis başka biyere gidelim günaydına falan gidelim burda mı oturcaz dedi ve annem çok bozuldu.
Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.
Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.
Dün de kayınvalidemle makyaj malzemelerini aldık nişanlım ne gerekiyosa ne istiyorsan hiç düşünme herşeyi al dedi. tabi bende gerekenden fazla bişey almadım bohçada ne olursa onu aldım. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu. Ben aldığımız elbiseyi denerken kabinde 500 liraya makyaj malzemesi mi olur diye laf etti duydum ama bişey demedim. Ama nişanlım hiçbir şeyin lafını yapmıyor.
elbisem biraz ağır olduğu için kabinde giyinmekte zorlanmıştım ilk denediğimde annem yardım etmişti. nişanlım annesine yardım eder misin prensese dedi ben kabindeyken. Ben ne edicem be o giyinir dedi çok şaşırdım. Ama bozuldum aramız iyiydi ama anladım ki kimse göründüğü kadar masum değilmiş.
bundan sonra düğün alışverişi falan olduğu vakit sadece nişanlım ve ben gidicez kimseyi almayacağız. Ablasının ağladığını duyunca üzüldüm nişanlım dedi ablamın yüzüne bakmamışsınız ablam annenle konuşmaya çalışmış annen kafasını çevirmiş kız çok üzüldü gitti dedi. bende ablasını aradım bir kaç kez açmadı geri dönüş de yapmadı.
Yorumlarınızı bekliyorum..

anneniz başlatmış gibi durumu, dedeniz eminim yüzükleri gördüğünde farketmeyecekti bile, yemek olayında da annenizin orada oturmayı istediğini bilemezdi, görümcenin bahsettiği restaurant daha nezih belki en iyi şekilde ağırlamak istedi sizi ?
gereksiz bir durum yaşanmış, bir dahaki sefere hiç kimseyi yormadan kendi başınıza gitmeniz dediğiniz gibi en mantıklısı

gecelik almaya 4, makyaj malzemesi almaya 3 kişiyle kafile halinde giderseniz sorun yaşamamanız zaten imkansız olur.
eğer ille bir nişan alışverişi yapılacaksa (ki bence dünyanın en gereksiz geleneğidir bu) nişanlınızla birlikte gidip alsaydınız bunların hiçbirini yaşamazdınız. daha nişanlıyken size don atlet alan insanlarla araya mesafe de koyamazsınız artık, geçmiş olsun.

O yüzden bu alışveriş mevzularında sadece nişanlıyla gidilmesinden yanayım.
Ayrıca anneniz büyük sayılır damatın ablası biraz kibar ve daha ılımlı konuşmalıydı.
Sonucta senin annen canım resmen saygısızlık.
Heleki ramiz köfteden kaldırıp baska yere götürmesi falan bilmiyorum ama benm anneme biri öyle bişey yapıcak sinirimden oracıkta ağlardım.
Makyaj malzemesi meselesinede gelnce paşa paşa almak zorundalar artık kusura bakmasınlar kız almak kolay değil.
Görümcen haklı bile olsa uslubu cok yanlıs insan biraz tatlı dilli olur.

Ailelerle alisverisin problem oldugunu defaalrca soyluyoruz burda.. Anneniz sehir disindan gelmis bir de.. Uzuldum ablasina takilmadim da annesinin yok efendim 500 tlye makyaj malz olur lafina ben olsam kesin cevap verirdim :KK49:

Bugüne kadar şu nişan alışverişine bohçaya işlerine girip de gerilmeden, kavga etmeden dönen yok. Baştan gitmekle hata etmişsiniz. Bu saçma sapan adetler bitmedikçe genç çiftlere rahat huzur yok.
Eskiden köylük yerde pazen don giyidği için kızlar evlenirken dantelli don sutyen almak büyük olaymış e kayınaile böyle bir jest yaparmış da artık herkes gdip sitediğini alabiliyor çok gereksiz bir adet bu.
Tüm bu gerilimleri unutup kinlenmeden devam etmenizi öneririm size. Çünkü mantıken düşündüğünüz zaman evlilik zaten stresli bir süreç, pahalı bir süreç ve üstüne hiç giyilmeyen ropdöşambra, üç kere gyilip çürüyen saten geceliklere, bin çeşit renk olan ama iki renkten başkası kullanılmayan far paletlerine yüzlerce lira dökmek sizce de mantıklı mı?
Benim annemler teyzemler ve kaynvalide illa nişan alışverişi ve bohça dediler ben iç çamaşırımı kayınvalidemle seçmem utanırım dedim. Çıkmadım her arkadaşım ay bedavaya gittin de almadın bir şey de diye konuştular ama sonuçta kimseyle yüzgöz olmadan maddi kavgalar etmeden sinirlenmeden atlattım.
Gelnliğimizi bile gittik uğursuzluk deseler de sevgilimle aldık. Mis gibi kavgasız stressiz geçti
Bu da ders olsun bundan sonra maddi bir şey isteme illa istiyorsan kendin al. Yoksa işte böyle gerilirsin üç kuruş için. Bence gelinlik damatlık almaya da böyle sürü sepet çıkmayın.

O yüzden bu alışveriş mevzularında sadece nişanlıyla gidilmesinden yanayım.
Ayrıca anneniz büyük sayılır damatın ablası biraz kibar ve daha ılımlı konuşmalıydı.
Sonucta senin annen canım resmen saygısızlık.
Heleki ramiz köfteden kaldırıp baska yere götürmesi falan bilmiyorum ama benm anneme biri öyle bişey yapıcak sinirimden oracıkta ağlardım.
Makyaj malzemesi meselesinede gelnce paşa paşa almak zorundalar artık kusura bakmasınlar kız almak kolay değil.
Görümcen haklı bile olsa uslubu cok yanlıs insan biraz tatlı dilli olur.
hiç tatlı dilli değil mağazadakiler bile bu senin görümcen mi çok ters konuşuyor diyolar arkasından

Canım yani kusura bakma da dedeni ne ilgilendirir nişanlının takacağı yüzük? annenin orda yaptığı şey yanlış olmuş. nişan alışverişi diye abartarak bişeyleri aldırmakta bana doğru gelmiyo. ben alışverişte hiç bir şeyin ikincisini aldırmayıp daha sonra kendim gidip aldım asla da lafını sözünü etmedim.

kıyafet denerken neden mağaza çalışanı yardım etmiyo??
ve ciddi anlamda 500 tl lik makyaj malzemesi ne aldırmış olabilirsin?

Bugüne kadar şu nişan alışverişine bohçaya işlerine girip de gerilmeden, kavga etmeden dönen yok. Baştan gitmekle hata etmişsiniz. Bu saçma sapan adetler bitmedikçe genç çiftlere rahat huzur yok.
Eskiden köylük yerde pazen don giyidği için kızlar evlenirken dantelli don sutyen almak büyük olaymış e kayınaile böyle bir jest yaparmış da artık herkes gdip sitediğini alabiliyor çok gereksiz bir adet bu.
Tüm bu gerilimleri unutup kinlenmeden devam etmenizi öneririm size. Çünkü mantıken düşündüğünüz zaman evlilik zaten stresli bir süreç, pahalı bir süreç ve üstüne hiç giyilmeyen ropdöşambra, üç kere gyilip çürüyen saten geceliklere, bin çeşit renk olan ama iki renkten başkası kullanılmayan far paletlerine yüzlerce lira dökmek sizce de mantıklı mı?
Benim annemler teyzemler ve kaynvalide illa nişan alışverişi ve bohça dediler ben iç çamaşırımı kayınvalidemle seçmem utanırım dedim. Çıkmadım her arkadaşım ay bedavaya gittin de almadın bir şey de diye konuştular ama sonuçta kimseyle yüzgöz olmadan maddi kavgalar etmeden sinirlenmeden atlattım.
Gelnliğimizi bile gittik uğursuzluk deseler de sevgilimle aldık. Mis gibi kavgasız stressiz geçti
Bu da ders olsun bundan sonra maddi bir şey isteme illa istiyorsan kendin al. Yoksa işte böyle gerilirsin üç kuruş için. Bence gelinlik damatlık almaya da böyle sürü sepet çıkmayın.
çoık haklısın bundan sonra k,mseyi karıştırmadan ikimiz halledeceğiz hiç gerek yok zaten

Canım yani kusura bakma da dedeni ne ilgilendirir nişanlının takacağı yüzük? annenin orda yaptığı şey yanlış olmuş. nişan alışverişi diye abartarak bişeyleri aldırmakta bana doğru gelmiyo. ben alışverişte hiç bir şeyin ikincisini aldırmayıp daha sonra kendim gidip aldım asla da lafını sözünü etmedim.

kıyafet denerken neden mağaza çalışanı yardım etmiyo??
ve ciddi anlamda 500 tl lik makyaj malzemesi ne aldırmış olabilirsin?
sayıyım :
valla kendim almaıdm ordakiler nişanda bunlar konulur dediler bizde aldık
fondöten puda allık kalem ruj oje pamuk bakım kremleri tarak cımbız törpü el kremi fırça seti aseton ve başka şeylerde olabilir şuanda hatırlayamadım

Valla annenız ayıp etmıs basta sogukluk yaratmıs sonrasında onlar tabı bu sekılde tavır alırlar ısteksız olurlar.ayrıca self servıs ıstemeyıp baska yere oturmaak ıstemısler ne var kı.parayı kım verırse onun ıstedıgı yere oturulur.gorumcene cok ayıp olmus yok suratına bakmamalar falan.eee bukadar seyden sonra tabıkı sıze ne alsalar ısteksız olurlar

hiç tatlı dilli değil mağazadakiler bile bu senin görümcen mi çok ters konuşuyor diyolar arkasından

olan olmuş artık.
sana tavsiyem görümcene fazla yüz verme mesafeli ol cünkü sinirlenince dediğin bilmiyor bence.
bundn snraki aşamalarda kimseyi götrmeyn kendnz halledn.

sayıyım :
valla kendim almaıdm ordakiler nişanda bunlar konulur dediler bizde aldık
fondöten puda allık kalem ruj oje pamuk bakım kremleri tarak cımbız törpü el kremi fırça seti aseton ve başka şeylerde olabilir şuanda hatırlayamadım

keşke kullanmayacağın şeyler varsa onları koydurmasaydın da bu tür laf söz olmasaydı. ama şimdi bunları düşünüp onlara karşı kinlendirme kendini

keşke kullanmayacağın şeyler varsa onları koydurmasaydın da bu tür laf söz olmasaydı. ama şimdi bunları düşünüp onlara karşı kinlendirme kendini
yok kinlenmedim
ama çok iyi insan olduklarını düşünüyordum galiba artık pek düşünmüyorum

Bu arada makyaj malzemelerini markalımı aldınız?

Kayınvalidenin makyaj malzemesine takılması ayıp olmuş. Durumları nasıl bilemem de bence gayet normal 500 tl. Şu an gratise gidip sadece eksik bir kaç bir şey almak bile 200 tl yi buluyor

Annen hatalı kesinlikle insan ağır oturaklı durur yani yok ramize gidelim yok deden beğenmez ablası haklı dedesimi takacaz yüzükleri kız fikrini söylemiş sende onaylamışsın yani dede ne alaka annen kaprisli görünüyor kesinlikle üstelik yemek yenilen yeri ablası size layık görmemiş daha iyi yeri önermiş kalkıpda burası pahalı dememiş ben nişan alışverişine eşimle gittim hiç masraf ettirmedim gerekde görmedim gelinlik ayakkabımı bile beyaz ayakkabım olduğu için almadım ne annemi ne kayınvalidemi hiçbirini götürmedik alışverişlere kafamıza göre takıldık.

önce annenizden başlayayım.

ablası,ramiz köfteciden kaldırıp,tavuk dönerciye sokmamış nihayetinde.bu kadar sorun edilecek,surat asılacak bir durum yokmuş.yüzük konusunda da,siz de nişanlınızın takacağı modeli beğenmemişsiniz,annenizi siz ikna edebilirdiniz.

nişan alışverişine gelirsek,en sinir olduğum konudur ,ama bir sene önce ben de malesef,gitmek zorunda kaldım.oğlumun,nişanının da karşı tarafın gelenek göreneklerine göre gittim.ama hazırlıklıydım.hiç birşeye itiraz etmeden,ne isterlerse aldım.çünkü gerginliğe gelemem.

ben de o zaman makyaj malzemelerine,500 tl ,ayrıca,parfümüne 400 tl verip,900 tl sadece kozmetikçiye ödemiştim.
gecelik,don,elbise,mevzusuna girmiyorum bile.

Back