• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışma

Gelinin hem annesi yok hem de ne işi ne eğitimi var, kıza her şeyi yapıyor bence bunlar yazık. Ben dik durunca sorun oldu işte.
Çok üzücü. Böyle bi kadını değil 40 gün 40 saniye yanımda istemem. Bu arada bi kaç gün önce 2 aylık olan bebeğime prematüre doğmuş haliyle, ameliyatlı ve evdede bi çocuk varken ilk 14 günden sonra yalnız bakıyorum. Gelinin 2-3 saat yalnız kalması ölüm kalım meselesi değil bahane. Bana kalırsa zaten hayatınızın bi düzeni varken ve ivmesi yukarı doğruyken bu aileye boyun eğip sizi ezmelerine izin vererek, bu yaşınıza kadar olduğunuz noktaya gelmek için verdiğiniz emeklerle ihanet etmektense ayrılmış olmanız ve bugün biraz acı çekecek olmanız çok daha iyi. İçinizde fırtına kopuyor olabilir ama dışarıdan bakınca görünen bu

Bence bu aile senin sevgilinden maddi olarak fayda sağlıyor o yüzden evlenmenizi istemediler ve ara bozucak şekilde saçma sapan davrandılar. Sonuç olarakta istediklerine ulaşmışlar siz ayrılmaya karar vermişsiniz oğlan onlara kalmış keyifleri yerindedir.

Hayırrr, gelmedi eşyalarını almaya da. Bilerek bekliyor sanırım benim ikna olmam için
Bence sizde barışacaksınız tabiki sizin kararınız olur ama inan burdaki bir çok kişi tecrübesi ile konuşuyor keşke dememek için lütfen kendinize zaman verin sizin gibi bu süreçten geçenler için üzülüyorum inan aile hersey bakın benim eşim dik durur laf söyletmez. Ama ona rağmen o kadar sıkıntı yaşadık ki sizin şuan yaşadıklarınız inanin fragman bu aile ile olmaz evet ama sizin sevgiliniz ile hiç olmaz çünkü onda dik durup sizi siper olacak guç ve karakter yok üzgünüm gerçekler acıdır . Ama sonra siz üzülmezsiniz

Barışırsanız er yada geç o özür dilenecek ev tutmuş eşya almış olacaksınız diğer kavgada
Bu arada haklı olabilirsiniz, ailem biraz barışmam tarafında benim hayatımdaki kişinin bir hatası yok bazı mecburiyetleri var diyorlar ama ben de ne yapsam bilemedim

Bu arada haklı olabilirsiniz, ailem biraz barışmam tarafında benim hayatımdaki kişinin bir hatası yok bazı mecburiyetleri var diyorlar ama ben de ne yapsam bilemedim
Hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ve çok üzülüyorsunuz. Aileniz de belki siz daha fazla üzülmeyin diye barışmanızı istemiş olabilir. Ama burda size kaç kişi dedi ki hatalı olan "eski" nişanlınız. Gelip olanlar için özür dilemiş ailenizden ama ertesi gün ayrılalım diye size baskı yapmaya başlamış. Burda erkek kişisine hak verecek bir durum göremiyorum.

Hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ve çok üzülüyorsunuz. Aileniz de belki siz daha fazla üzülmeyin diye barışmanızı istemiş olabilir. Ama burda size kaç kişi dedi ki hatalı olan "eski" nişanlınız. Gelip olanlar için özür dilemiş ailenizden ama ertesi gün ayrılalım diye size baskı yapmaya başlamış. Burda erkek kişisine hak verecek bir durum göremiyorum.
Hala baskı yapmaya devam ediyor, onların istediği gibi tarihi değiştirseydik bunların hiçbiri olmayacaktı diyor, kendinin hiç bir karar mekanizması yok başkasına göre karar alıyor. Ben de eğilip bükülmediğim için sen de güç savaşına girdin iyi mi oldu şimdi diye kızıyor

Hala baskı yapmaya devam ediyor, onların istediği gibi tarihi değiştirseydik bunların hiçbiri olmayacaktı diyor, kendinin hiç bir karar mekanizması yok başkasına göre karar alıyor. Ben de eğilip bükülmediğim için sen de güç savaşına girdin iyi mi oldu şimdi diye kızıyor
Ay bu pasif adamla evlenirseniz kendinize cok yazık edeceksiniz ya.
Şey bile demiyor ben de bu tarihi mantıklı buldum, evet burası olsun diyemiyor.( sizin seçtiğiniz değil yine teyzelerin istedigi bile olsa) hala onların istedigi tarih diyor.
Daha önceki konunuzda da anneniz baskı yapıyordu sanki yaştan ötürü vs. aileniz de oluversin ne olacak diyor belki ama bu daha fragman goremiyorlar demekki

Ay bu pasif adamla evlenirseniz kendinize cok yazık edeceksiniz ya.
Şey bile demiyor ben de bu tarihi mantıklı buldum, evet burası olsun diyemiyor.( sizin seçtiğiniz değil yine teyzelerin istedigi bile olsa) hala onların istedigi tarih diyor.
Daha önceki konunuzda da anneniz baskı yapıyordu sanki yaştan ötürü vs. aileniz de oluversin ne olacak diyor belki ama bu daha fragman goremiyorlar demekki
Kendisine yazık oldu, benim acilen o kafaya erişip kendisi ile vedalaşmam lazım sanırım

Benim anlatmak istediğim nişan tarihine siz karar veremiyorsunuz bu daha başlangıç daha isteme,alışveriş,düğün salonu,ev eşyası,ailesine yakın ev tutma ve anlaşılan akrabalara para gönderme kavgaları olacak ve siz hep haksız olacaksınız..olay çıkarıyor durumuna düşeceksiniz

Kendisine yazık oldu, benim acilen o kafaya erişip kendisi ile vedalaşmam lazım sanırım
Kestirip atmadikca zor. Ve baskilara bir yerden sonra dayanamayacaksiniz gibi geldi her ne kadar olgun ayaklari ustunde duran bir kadin olsaniz da.

Benim anlatmak istediğim nişan tarihine siz karar veremiyorsunuz bu daha başlangıç daha isteme,alışveriş,düğün salonu,ev eşyası,ailesine yakın ev tutma ve anlaşılan akrabalara para gönderme kavgaları olacak ve siz hep haksız olacaksınız..olay çıkarıyor durumuna düşeceksiniz
İşin komiği bunlarda hiç sorun olmaz, çünkü biz söz nişan ve düğün mekanlarını ayarlamıştık aslında. Eşya noktasında ve ev noktasında da bir sorun olmazdı ikimiz karar veririz. Sonraki zorunlu görüşmeler ve ziyaretler bence biraz sorun olabilir.

İşin komiği bunlarda hiç sorun olmaz, çünkü biz söz nişan ve düğün mekanlarını ayarlamıştık aslında. Eşya noktasında ve ev noktasında da bir sorun olmazdı ikimiz karar veririz. Sonraki zorunlu görüşmeler ve ziyaretler bence biraz sorun olabilir.
O iş öyle olmuyor. Daha önce bahsettiğim eski sevgilimle ortak tanıdıklarımız var. Sevgilisi vardı, o kızla 3 senedir birliktelerdi. Annesi ile kızın babası atışmış vay sen nasıl benim annemle tartışırsın diye arayıp kızım babasına küfretmiş. Ki bu insan bana, ‘ben ailelere çok saygılıyımdır, asla büyüğüm kavga bile etse benle karşılık vermem, aile büyükleri kutsaldır’ diyen biriydi. Muhtemelen o kızıı da böyle kandırdı. Kadın ayrılmış bundan umarım dönmez, şimdi bir sürü yalanlar sıralıyordur. Allah tüm kadınları böyle aileci insanlardan kurtarsın.

Kısaca bu türlerin ne yapabileceğini, hangi noktaya ulaşabileceklerini asla bilemezsin.

Nişan mekanını da ayarladınız üstelik kapora verdiniz bunlar oldu çok çabuk unutuyorsunuz ne diyeyim seçim sizin🙈🙊🙉

Nişan mekanını da ayarladınız üstelik kapora verdiniz bunlar oldu çok çabuk unutuyorsunuz ne diyeyim seçim sizin🙈🙊🙉
Şu sebepten söylüyorum ev eşya seçimi bize ait ama tabii problem yaratmak isteyen yaratır. Haklısınız, Allah kalbi de kendi de iyi insanları karşımıza çıkartsın.

Merhabalar yeni bir güncelleme ile geldim, hatırlarsanız biz ayrıldık demiştik. Her ilişki gibi ayrıldık deyince ayrılamadık. Bugun ama net kararımızı verdik. Karşımdaki erkek kişisi ailesinin karsısında duramadı. Babası ile annesi ayrı olduğu için tek anne tarafı ile görüşüyor. Onlara da sınır çizemedi. (yanlız kalmak belkide çocukluk travması). Bana ayrılmanın benim açımdan daha iyi olacagını ve benim mutlulugumun her seyden önemli oldugunu söyledi. Kendisi annesi ve babası ile bu süreci yaşadığını aile problemlerinin aşılamadığını, ilerde her iki tarafında mutlu olmayacağını ve günün sonunda mutsuz olacagımızı söyledi. Kendisi her söyleminde beni sevdiğini söylediği için bi süre ciddi vicdan yaptım. Ben de kendisini bırakmak istemedim ama o cok net. Bu noktada severek ayrılmak ne kadar makul, ya da ben bu süreçte ne yapmalıyım. Benim hayrımamı oldu, yoksa beni seven bir adamı kaybettiğim için üzülmeli miyim? Kafam cok karısık ve bunaldım. Lütfen bana akıl verin.

Ben sizi anlamiyorum." Bu süreçte aileme cok büyük saygısızlıklar yaptılar bu konu yüzünden. " Bunu yazdiniz en basta. Sonra "Normalde aslında biz nişan tarihini netleştirdik kaporasını bile yatırdık. Onlara resti çekmiştik ama konu ortamda patlayınca tekrar gündeme geldi. Ortam çok ciddi gerildi. Ailem söylemlere çok tepkiliydi zaten" dediniz. Sonra " ailem biraz barışmam tarafında benim hayatımdaki kişinin bir hatası yok bazı mecburiyetleri var diyorlar " dediniz ve bir de "onların istediği gibi tarihi değiştirseydik bunların hiçbiri olmayacaktı diyor, kendinin hiç bir karar mekanizması yok başkasına göre karar alıyor. Ben de eğilip bükülmediğim için sen de güç savaşına girdin iyi mi oldu şimdi diye kızıyor"

Nisan tarihinde israrci olan sadece siz miydiniz? Aileniz gelip konusmasina izin verdigine gore sizden baska saygisizlik yapildigini dusunen yok galiba. Eksik bir seyler var kendinize iyi bakin. Acaba sadece siz bir inat ettiniz tarihte ve olaylar buraya mi geldi? Rsti cekti yazmissiniz basta, onlar gelmeden mi cektiniz resti? Yoksa aileniz neden barismaniz taraftari olsun kendilerine yapilmis saygisizlik varsa. Guc savasina girdin demis size. Taslar yerine oturmuyor bende. Simdi hatali oldugunuz hissine mi kapildiniz? Severek ayrilacaginiza tarih konusunda ilimli olsaydiniz en bastan. Bir tuhaf yani.

Merhabalar yeni bir güncelleme ile geldim, hatırlarsanız biz ayrıldık demiştik. Her ilişki gibi ayrıldık deyince ayrılamadık. Bugun ama net kararımızı verdik. Karşımdaki erkek kişisi ailesinin karsısında duramadı. Babası ile annesi ayrı olduğu için tek anne tarafı ile görüşüyor. Onlara da sınır çizemedi. (yanlız kalmak belkide çocukluk travması). Bana ayrılmanın benim açımdan daha iyi olacagını ve benim mutlulugumun her seyden önemli oldugunu söyledi. Kendisi annesi ve babası ile bu süreci yaşadığını aile problemlerinin aşılamadığını, ilerde her iki tarafında mutlu olmayacağını ve günün sonunda mutsuz olacagımızı söyledi. Kendisi her söyleminde beni sevdiğini söylediği için bi süre ciddi vicdan yaptım. Ben de kendisini bırakmak istemedim ama o cok net. Bu noktada severek ayrılmak ne kadar makul, ya da ben bu süreçte ne yapmalıyım. Benim hayrımamı oldu, yoksa beni seven bir adamı kaybettiğim için üzülmeli miyim? Kafam cok karısık ve bunaldım. Lütfen bana akıl verin.
Seni sevseydi senin yanında olurdu. Bu kadar dramatikleştirmeye gerek yok bence. Ufak bir pürüzde bile yanınızda duramıyorsa zaten düşündüğünüz gibi bir sevgi yok ortada.

Back
X