• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışma

Merhabalar yeni bir güncelleme ile geldim, hatırlarsanız biz ayrıldık demiştik. Her ilişki gibi ayrıldık deyince ayrılamadık. Bugun ama net kararımızı verdik. Karşımdaki erkek kişisi ailesinin karsısında duramadı. Babası ile annesi ayrı olduğu için tek anne tarafı ile görüşüyor. Onlara da sınır çizemedi. (yanlız kalmak belkide çocukluk travması). Bana ayrılmanın benim açımdan daha iyi olacagını ve benim mutlulugumun her seyden önemli oldugunu söyledi. Kendisi annesi ve babası ile bu süreci yaşadığını aile problemlerinin aşılamadığını, ilerde her iki tarafında mutlu olmayacağını ve günün sonunda mutsuz olacagımızı söyledi. Kendisi her söyleminde beni sevdiğini söylediği için bi süre ciddi vicdan yaptım. Ben de kendisini bırakmak istemedim ama o cok net. Bu noktada severek ayrılmak ne kadar makul, ya da ben bu süreçte ne yapmalıyım. Benim hayrımamı oldu, yoksa beni seven bir adamı kaybettiğim için üzülmeli miyim? Kafam cok karısık ve bunaldım. Lütfen bana akıl verin.
Bu adami kaybettigin icin degil uzulmek sadaka vermelisin. Ezik gibi baskalarinin agzina bakan birine ben saygi duymam. Esiminde anne babasi ayri ve anne tarafiyla cok icli disli buyumus ancak kendi annesidahil hic kimseye sormadik
Ne zaman istersek
Tarihleri aldik keyfimiz neyse ona göre. Herhangi bir seyde benim disimda kimsenin fikrini alamaz bu bizim hayatımız. Keske direkt engelleseydin bu ezikleri ayaklarinin uzerinde duran kadinsin kimsenin bu dayatmalarina izin verme

Ben sizi anlamiyorum." Bu süreçte aileme cok büyük saygısızlıklar yaptılar bu konu yüzünden. " Bunu yazdiniz en basta. Sonra "Normalde aslında biz nişan tarihini netleştirdik kaporasını bile yatırdık. Onlara resti çekmiştik ama konu ortamda patlayınca tekrar gündeme geldi. Ortam çok ciddi gerildi. Ailem söylemlere çok tepkiliydi zaten" dediniz. Sonra " ailem biraz barışmam tarafında benim hayatımdaki kişinin bir hatası yok bazı mecburiyetleri var diyorlar " dediniz ve bir de "onların istediği gibi tarihi değiştirseydik bunların hiçbiri olmayacaktı diyor, kendinin hiç bir karar mekanizması yok başkasına göre karar alıyor. Ben de eğilip bükülmediğim için sen de güç savaşına girdin iyi mi oldu şimdi diye kızıyor"

Nisan tarihinde israrci olan sadece siz miydiniz? Aileniz gelip konusmasina izin verdigine gore sizden baska saygisizlik yapildigini dusunen yok galiba. Eksik bir seyler var kendinize iyi bakin. Acaba sadece siz bir inat ettiniz tarihte ve olaylar buraya mi geldi? Rsti cekti yazmissiniz basta, onlar gelmeden mi cektiniz resti? Yoksa aileniz neden barismaniz taraftari olsun kendilerine yapilmis saygisizlik varsa. Guc savasina girdin demis size. Taslar yerine oturmuyor bende. Simdi hatali oldugunuz hissine mi kapildiniz? Severek ayrilacaginiza tarih konusunda ilimli olsaydiniz en bastan. Bir tuhaf yani.
Aslında akışı tam doğru anlatamadım belkide kusura bakmayın. Erkek arkadaşım ailem tarafından onaylanan biriydi. Olay olduktan sonra ailem onun sucu olmadıgını babası olmadığı için diğer aile bireylerinin onu sıkıntıya soktugunu söyledi. Ben de acıkcası öyle düsündüm. Benim ailemde teyze amca önemsedikleri için ve bu süreçte sınır çekebileceğini düsündükleri için eve gelmek isteyince kabul ettiler. Fakat bizim evimize geldikten sonra teyzesi ve annesi ile konusunca bana ayrılalım bizim için doğrusu bu dedi. Ailem bu noktada kendisine cok kızdı. Çünkü beni kolayca yarı yolda bıraktı, aileme ben onu asla bırakmam derken bir kaç saatte fikri değişti. Ayrıca beni üzdüğü içinde böyle tepki verdiler bence. Ben hatalı oldum hissine hiç kapılmadım bu arada. Onun beni sevdiğinden cok eminim, evlenirsek(3. kişiler olmadan) mutlu olacagımızı düsündüm ama onun sınır çizememesi benim icin sorun oldu. Bi yandan da neden sınır çizemiyor konusu beni düşündürdü. Sürekli seni seviyorum diyip ayrılalım diyince sanki mecburiyetten ve korkularından yaptıgını düsündüm (cocukluk travması) o nedenle konuyu anlamaya çalıştım.

Seni sevseydi senin yanında olurdu. Bu kadar dramatikleştirmeye gerek yok bence. Ufak bir pürüzde bile yanınızda duramıyorsa zaten düşündüğünüz gibi bir sevgi yok ortada.
Her konuşmasında bana aşık olduğunu ve benim için kendisinden vazgeçeceğini söyledi, psikolojimle oynadı. Gerçekten tuhaf hisler yaşadım. Bende aynı fikirdeyim ama bi yandan da travmatik bir cocukluk yaşamış. Kendi anne babası da aynı sorunlarla boğusmus o nedenle bitirmek istiyorum dedi. Beni arada bıraktı

Her konuşmasında bana aşık olduğunu ve benim için kendisinden vazgeçeceğini söyledi, psikolojimle oynadı. Gerçekten tuhaf hisler yaşadım. Bende aynı fikirdeyim ama bi yandan da travmatik bir cocukluk yaşamış. Kendi anne babası da aynı sorunlarla boğusmus o nedenle bitirmek istiyorum dedi. Beni arada bıraktı
İcraatte ben bir şeyler göremiyorum malesef. Sözle herkes herkese ben sana ölüyorum sensiz yapamam sana aşığım der. İşler yolundayken de böyleymiş gibi gözükür. Daha önce nasıl sıkıntılar atlattınız mesela? Sevgi, aşk zorlukta belli olur.
Benim burdan bakınca gördüğüm travmalarım var diyerek sürekli manipüle oluşunuz.
Ek olarak sizi bu kadar tereddütte bırakan sizin ona karşı sevginiz aşkınız değil onun tarafından sevilme ve güvende hissetme hissi.
Siz de şimdi çevre baskısıyla da (dhaa önceki konunuzu okudum) acaba bir daha bukadar bile olsa sevilmez miyim kimse çıkmaz mı korkusu gibi geliyor bana.

İcraatte ben bir şeyler göremiyorum malesef. Sözle herkes herkese ben sana ölüyorum sensiz yapamam sana aşığım der. İşler yolundayken de böyleymiş gibi gözükür. Daha önce nasıl sıkıntılar atlattınız mesela? Sevgi, aşk zorlukta belli olur.
Benim burdan bakınca gördüğüm travmalarım var diyerek sürekli manipüle oluşunuz.
Ek olarak sizi bu kadar tereddütte bırakan sizin ona karşı sevginiz aşkınız değil onun tarafından sevilme ve güvende hissetme hissi.
Siz de şimdi çevre baskısıyla da (dhaa önceki konunuzu okudum) acaba bir daha bukadar bile olsa sevilmez miyim kimse çıkmaz mı korkusu gibi geliyor bana.
İlk sıkıntımız buydu bu arada. İkinci olarak cok haklısınız sevilme, güvenilme sahiplenmesi en tuttunduğum taraflarıydı. Son olarakta karsıma birileri cıkar ama bu kadar sevilmez miyim diye de endise duyuyorum. Çünkü hep seviyorlar, cok kolay terkediyorlar. Güven sorunu yasıyorum artık. Travma konusu kendi söylemi değilde özünde cok iyi insan. Ailecek hep kol kanat gerdik biz böyle ailem o üzülmesin diye gerekli yerlerde bana kızdı. Nedense öyle oldu. Şimdide bir haftadır evde yatıyormuş, korktum bende. Kimsesi yok çünkü ne kardeş ne baba.

İlk sıkıntımız buydu bu arada. İkinci olarak cok haklısınız sevilme, güvenilme sahiplenmesi en tuttunduğum taraflarıydı. Son olarakta karsıma birileri cıkar ama bu kadar sevilmez miyim diye de endise duyuyorum. Çünkü hep seviyorlar, cok kolay terkediyorlar. Güven sorunu yasıyorum artık. Travma konusu kendi söylemi değilde özünde cok iyi insan. Ailecek hep kol kanat gerdik biz böyle ailem o üzülmesin diye gerekli yerlerde bana kızdı. Nedense öyle oldu. Şimdide bir haftadır evde yatıyormuş, korktum bende. Kimsesi yok çünkü ne kardeş ne baba.
O zaman bu sıkıntı yeterince net ölçüt gibi duruyor. Kimsesi yoksa o zaman sevdiği kadına sahip çıkacaktı, teyze enişte ne kadar yanında göremiyor mu bunu? Şuan deneyimliyor bence. Ben travmaları var deyip normalleştiremiyorum ya kimsenin de psikoterapisti biz değiliz bence.
Bundan sonra sana çok güveneceğin insan çıkar diyemem ama bu adam da güvenilip yola çıkacağın birisi değil bana göre.

O zaman bu sıkıntı yeterince net ölçüt gibi duruyor. Kimsesi yoksa o zaman sevdiği kadına sahip çıkacaktı, teyze enişte ne kadar yanında göremiyor mu bunu? Şuan deneyimliyor bence. Ben travmaları var deyip normalleştiremiyorum ya kimsenin de psikoterapisti biz değiliz bence.
Bundan sonra sana çok güveneceğin insan çıkar diyemem ama bu adam da güvenilip yola çıkacağın birisi değil bana göre.
teyze enişte ne kadar yanında göremiyor mu bunu? ben bunu da anlattım. Sen rest çek sınırlarını bilsinler biz yolumuza bakarız gerekirse falan diye ama asla adım atmadı. O hayalinde kocaman aile istiyormuş. Barışşsak bile ailesinin her hareketini ben yanlıs anlarmısım ve sorun çıkarmış. Ailesi ile bu süreci tecrübe etmiş. Hayalindeki mutlu aile bu şekildeymiş. Bu arada bence de kimsenin psikologu değiliz ama ailemdeki herkes her konuda vicdan yaptırdı bana. Birde çalıştıgım yerdeki yakın arkadasım, benzer bir süreç yaşadı. Ailesi için ve bazı değerleri için kızı bıraktı. Sonrasında kız yoluna bakınca takıntı haline getirdi. Ve sonunda intihar etti. Sanırım buda bende korku yarattı onun icin. Çünkü hikayeler cok benzer. Bunda da ne baba ne kardeş var. Annesinin sevgisinden bile emin değil.

teyze enişte ne kadar yanında göremiyor mu bunu? ben bunu da anlattım. Sen rest çek sınırlarını bilsinler biz yolumuza bakarız gerekirse falan diye ama asla adım atmadı. O hayalinde kocaman aile istiyormuş. Barışşsak bile ailesinin her hareketini ben yanlıs anlarmısım ve sorun çıkarmış. Ailesi ile bu süreci tecrübe etmiş. Hayalindeki mutlu aile bu şekildeymiş. Bu arada bence de kimsenin psikologu değiliz ama ailemdeki herkes her konuda vicdan yaptırdı bana. Birde çalıştıgım yerdeki yakın arkadasım, benzer bir süreç yaşadı. Ailesi için ve bazı değerleri için kızı bıraktı. Sonrasında kız yoluna bakınca takıntı haline getirdi. Ve sonunda intihar etti. Sanırım buda bende korku yarattı onun icin. Çünkü hikayeler cok benzer. Bunda da ne baba ne kardeş var. Annesinin sevgisinden bile emin değil.

Kimsesi yoksa sen vardın, koskocaman ailesi zaten yokki onun.
Ki bence sen onu ve sonraki yaşayacaklarını düşüneceğine kendini düşün kendini önemse. Acımasız gözükebilirim her koyun kendi bacağından asılır.

Kimsesi yoksa sen vardın, koskocaman ailesi zaten yokki onun.
Ki bence sen onu ve sonraki yaşayacaklarını düşüneceğine kendini düşün kendini önemse. Acımasız gözükebilirim her koyun kendi bacağından asılır.
Zaten bu tarih meselesi konusulurken sürekli benim senin gibi ailem yok biz 20 25 kişiyiz. Ben kimsenin kalbi kırılmadan su süreci atlatmak istiyorum diyordu. Ailesinin sırtını dönmesinden acayip korkuyordu. Bendeki kalp vicdan kısmını alsınlar. Çünkü cok gereksiz üzülüyorum. Haklısınız adam beni yarı yolda bırakırken ben onu düşünüyorum

Zaten bu tarih meselesi konusulurken sürekli benim senin gibi ailem yok biz 20 25 kişiyiz. Ben kimsenin kalbi kırılmadan su süreci atlatmak istiyorum diyordu. Ailesinin sırtını dönmesinden acayip korkuyordu. Bendeki kalp vicdan kısmını alsınlar. Çünkü cok gereksiz üzülüyorum. Haklısınız adam beni yarı yolda bırakırken ben onu düşünüyorum
Koskocaman ailesi derken sayıdan bahsetmemiştim aslında. Aile nedir? Bir tarih için çocugunun, yeğeninin vs sevdiği kadınla ayrılmasına göz yummak mı? Ya da onu bunu zorlamak mı aile. Üstelik bahsettiğiniz tarih abes hiçbir durum yokken. 1 aylık lohusa gelini 2-3 saat bırakamayacağı için. Yani bunlar aile olma kavramına girmiyor benim için.
Bence de ona üzüleceğinize kendinize bir yol çizin. O da kendisi bilir bundan sonra ne geliyorsa başına sizin yüzünüzden değil kendi kararları yüzünden.

Son düzenleme:
Koskocaman ailesi derken sayıdan bahsetmemiştim aslında. Aile nedir? Bir tarih için çocugunun, yeğeninin vs sevdiği kadınla ayrılmasına göz yummak mı? Ya da onu bunu zorlamak mı aile. Üstelik bahsettiğiniz tarih abes hiçbir durum yokken. 1 aylık lohusa gelini 2-3 saat bırakamayacağı için. Yani bunlar aile olma kavramına girmiyor benim için.
Bence de ona üzüleceğinize kendinize bir yol çizin. O da kendisi bilir bundan sonra ne geliyorsa başına sizin yüzünüzden değil kendi kararları yüzünden.
Sizinle sabaha kadar konuşmak istiyorum. Gercekten hem doğru söylüyorsunuz hem de beni birilerinin sallayıp kendime getirmesi lazım. Bu arada benim onun ailesine saygısızlık ettiğimi söylüyor. Benim evet tek falso bir cümlem oldu ama onların söylemleri yanında cennetlik

Sen geri zekalı misin deyip seni silkelemek istiyorum.
Sessiz kal.
Konuşup durma.
Sınırını koy.
Gelecek.
Senin sartlarinla.
Ama sen sabretmesini bilmeyen bir insansın. Kaybedersin.
Öyle diyorsan öyledir de.
Tamam yolumuza bakarız de.
Peki o zaman arama beni bı daha de.
Bak göreceksin çok sasiracak.
Seni ikna edeceğine o kadar emin ki. Biz bile eminiz yani.
Sen ısrar ettikçe ama şöyle ama böyle dedikçe ittire ittire evlenince sorun yaşayacaksınız. Ben demiştim diyecek.
Sen sadece Nisan tarihi mı sorun olur sanıyorsun?bu o kadar küçük bir mesele ki.adla sorun olmayacak bir şeyi mahsus sorun etmişler.
Eviniz sorun olacak araman gelip gitmen herşey soyun olaxak.
Bırak ya, sana aşık falan da değil.

Sen geri zekalı misin deyip seni silkelemek istiyorum.
Sessiz kal.
Konuşup durma.
Sınırını koy.
Gelecek.
Senin sartlarinla.
Ama sen sabretmesini bilmeyen bir insansın. Kaybedersin.
Öyle diyorsan öyledir de.
Tamam yolumuza bakarız de.
Peki o zaman arama beni bı daha de.
Bak göreceksin çok sasiracak.
Seni ikna edeceğine o kadar emin ki. Biz bile eminiz yani.
Sen ısrar ettikçe ama şöyle ama böyle dedikçe ittire ittire evlenince sorun yaşayacaksınız. Ben demiştim diyecek.
Sen sadece Nisan tarihi mı sorun olur sanıyorsun?bu o kadar küçük bir mesele ki.adla sorun olmayacak bir şeyi mahsus sorun etmişler.
Eviniz sorun olacak araman gelip gitmen herşey soyun olaxak.
Bırak ya, sana aşık falan da değil.
Vallahi bi tokatlasanız kendime gelirim belki. Gelir mi gelmez mi bilmiyorum da, bu saatten sonra zor. Herkesin midesi bulandı. Bence de aşık olan böyle olmaz. Ben de aşık oldum. Böyle değildi. Bu sigarayı bırak dedim bıraktı, ilgisi ve sevgisi ile gözümü boyadı bende sevdi sandım.

Merhabalar yeni bir güncelleme ile geldim, hatırlarsanız biz ayrıldık demiştik. Her ilişki gibi ayrıldık deyince ayrılamadık. Bugun ama net kararımızı verdik. Karşımdaki erkek kişisi ailesinin karsısında duramadı. Babası ile annesi ayrı olduğu için tek anne tarafı ile görüşüyor. Onlara da sınır çizemedi. (yanlız kalmak belkide çocukluk travması). Bana ayrılmanın benim açımdan daha iyi olacagını ve benim mutlulugumun her seyden önemli oldugunu söyledi. Kendisi annesi ve babası ile bu süreci yaşadığını aile problemlerinin aşılamadığını, ilerde her iki tarafında mutlu olmayacağını ve günün sonunda mutsuz olacagımızı söyledi. Kendisi her söyleminde beni sevdiğini söylediği için bi süre ciddi vicdan yaptım. Ben de kendisini bırakmak istemedim ama o cok net. Bu noktada severek ayrılmak ne kadar makul, ya da ben bu süreçte ne yapmalıyım. Benim hayrımamı oldu, yoksa beni seven bir adamı kaybettiğim için üzülmeli miyim? Kafam cok karısık ve bunaldım. Lütfen bana akıl verin.
He seviyor, seven insan ailesini karşısına alabilir aile haksızsa. Kendi kendini kandırma ya. Ben de böyle 4 ay kendimi kandırmıştım. Seninki gibi de değildi benim ex, seni seviyorum, herkesi karşıma alırım falan filan görsen, böyle aşk olmaz dersin. Sonuç? Ailesi beni çok üzdüğü, aşağıladığı için ( dış görünüşüm boy kısalığım falan ) görüşmem evlenirsek ailenle dedim ve ne oldu? Bak daha önce yazmıştım, ben arada kalamam dedi. Bu tipler HIRT HATTA HIRTOĞLU HIRT. Aileci erkeği belediye sevsin, beslesin. Kendini kandırmayı bırak ve gerçekleri gör artık. Gerçi nasılsa göreceksin ve bir anda buz gibi soğuyacaksın :) kendine şaşıracaksın ben ne aptalmışım diye.

Aynı taktikler yemin ederim aynı. Sensiz yaşayamıyorum, sensiz nefes alamıyorum, işe bile gidemedim :)))) ama yapacağını yapıyordu ailecilikte :)))) Allahlarından bulsunlar üçkağıtçılar

seven adam bırakırmı yaaa daha neler.... aksine korur kollar üzmez

Issız adam sendromu? sende ıssız adam seviyorsun galiba kendi kendime nasıl başımı ağrıtırım diyorsun bence ve sen bu adamla evlenirdin de adam ayrılıp sana iyilik yapmış

Benim o gün tek hatam oldu o tartışmadan önce onu da anlatayım, yorum sizde. Çünkü bana aileme saygısızlık yapıyorsun diyor. Saygısızlık yapmasan arkanda dururdum ama suan duramıyorum diyor. En büyük teyzeleri cok yersiz konusan bir kadınmış, toplam 3 kez gördüm kendisini her seferinde laf soktu. Hatta biri bizim evde idi kardesimin mesleği ile alakasız yorumlar yaparken ben atlayınca seni sevmedim diye 3 kez tekrar etti. Bu olay varken sadece benim ailem vardı. Bizimkiler yaşlı diye sus dediler. Önceki yaptıgını da kapattım orda da benim oğlum iyi baba olur da senin ne halt oldugunu bilemiyorum dedi. En son bu tartışma öncesinde ise söyle oldu ben alakasız sohbet ederken; ayağa kalktı ve bi anda bana döndü bu fındıgı atarsam kafan yarılır ha dedi. Ben anlamadım ne alaka diyorum içinden. Sonra kadın bi anda boğazına kacırdı yediği şeyi. Millette bak kızın günahını aldın dediler ve bana döndüler. Ben de iyi olmuş dedim :) Gerci o an düşünemedim ama kadın zaten gelip gidip bana laf sokuyordu. Bu davranısım dolayısıyla ben ailesine saygısızlık yapmışım. İlerde onlar böyle iyi niyetli şakalar yaparlarmış, bu söylediklerinde olduğu gibi ama ben hiç acımazmışım. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler saygı göstermek zorundaymışım. Annesi için de aynı seyleri söylüyor, patavatsızlık yapabilir ama iyi niyetlidir,, susacaksın saygıda kusur etmeyeceksin diyor.

Benim o gün tek hatam oldu o tartışmadan önce onu da anlatayım, yorum sizde. Çünkü bana aileme saygısızlık yapıyorsun diyor. Saygısızlık yapmasan arkanda dururdum ama suan duramıyorum diyor. En büyük teyzeleri cok yersiz konusan bir kadınmış, toplam 3 kez gördüm kendisini her seferinde laf soktu. Hatta biri bizim evde idi kardesimin mesleği ile alakasız yorumlar yaparken ben atlayınca seni sevmedim diye 3 kez tekrar etti. Bu olay varken sadece benim ailem vardı. Bizimkiler yaşlı diye sus dediler. Önceki yaptıgını da kapattım orda da benim oğlum iyi baba olur da senin ne halt oldugunu bilemiyorum dedi. En son bu tartışma öncesinde ise söyle oldu ben alakasız sohbet ederken; ayağa kalktı ve bi anda bana döndü bu fındıgı atarsam kafan yarılır ha dedi. Ben anlamadım ne alaka diyorum içinden. Sonra kadın bi anda boğazına kacırdı yediği şeyi. Millette bak kızın günahını aldın dediler ve bana döndüler. Ben de iyi olmuş dedim :) Gerci o an düşünemedim ama kadın zaten gelip gidip bana laf sokuyordu. Bu davranısım dolayısıyla ben ailesine saygısızlık yapmışım. İlerde onlar böyle iyi niyetli şakalar yaparlarmış, bu söylediklerinde olduğu gibi ama ben hiç acımazmışım. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler saygı göstermek zorundaymışım. Annesi için de aynı seyleri söylüyor, patavatsızlık yapabilir ama iyi niyetlidir,, susacaksın saygıda kusur etmeyeceksin diyor.

ooohh iyi demişsin. deli karı eve gelen misafire ağzına geleni söyleyecek, etraftakiler de müdahale edeceğine kıkırdayacak. gelin de lafı yutacak. bunlar sülalecek manyak ya koş uzaklaş Allahını seversen geç hepsini. her anlattığın ayrı bir manyaklık vallahi farkında değilsin. arkadaşım olsan şöyle sağlamından silkelerdim seni belki kafan yerine gelir

seven adam bırakırmı yaaa daha neler.... aksine korur kollar üzmez
Ben de öyle sanıyordum. Bu adam tek lafımla sigarayı bıraktı. 2 sene içinde en az 80 90 tane çiçek aldı. Şaka yapmıyorum. Aldıgı hediyelerin, yaptıgı jestlerin haddi hesabı yok. Ablamın sağlık sorunları vardı benden önce cocuklara bakalım derdi. Ben su,yemek desem uçarak alırdı. Ben üşüyeceğim diye benden önce aracı ısıtır, su soguksa ılıtır öyle verirdi. Benden cok beni düşünürdü. Aile girince araya böyle oldu. Anlam karmaşası oldu benim için :)

Back
X