Tarih Yapamıyorum

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.412
13.746
Youtubedan Mehmet Celal Hocanın hem uzun hem genel tekrar videolarini bitirdim. Not çıkardım. Ramazan Yetgin'in genel tekrarlarini izledim.Ramazan Yetgin'in video defter notunun üstüne hem sticker yapıştırıp hem kısa notlar aldım. 3 farklı kaynak bitirdim. Şu an 4.ye dönüyorum kara kutu yayinlaritla,elime ne geçerse çözdüm,birsürü tarih fasikülü çözdüm. Ama 10 net dahi yapamıyorum. İnanilmaz motivasyonum düşüyor. Hayır çalıştıkca unutuyorum bir de. Nasıl olacak bu işler daha ne yapmam gerekiyor

Ben Tarih mezunuyum. Bazı konularda sana her detayı veririm ama bazı konulardan bana soru sorsan gözüne far tututlmuş tavşan gibi kalırım. Detay inanılmaz çok. Bence tarih kartları al hızlı hızlı döndür. Aklında ne kalırsa.

tavsiyem tarih kitabi okuyun.
mesela Turgut ozakmanin şu çılgın Türkler cumhuriyet gibi eserleri. eğer okursaniz kafanizda oturtmaniz ve aklınızda tutmaniz kolay olur.
ben kpss de direk bi soru ordan yakalamıştım mesela.

Tarihi severek.Bende sizin gibiydim.hiç bişey anlamaz hemen unuturdum.ama tarihi ders olarak degilde türklerin geçmişi olarak merak ederek dinlemeye çalıştım.beynimi o şekilde yönlendirdim.ve öyle dinleyince bende merak uyandırdı.her padişahı her olayı kafamda düşünerek canlandırdım.bir sürü konu biriktirip test çözmedm mesela anadolu selçukluları dinledim sdce o konudan bir sürü test çözdm basta yanlşlat cıktı cevaplarnı ögrendm ögrendikçe daha az yanlş yaptm snra diger konudada aynı sekilde haftada birde eski konuları unutmamak için genel test çözdm ve 24 net yaptm.dershaneye gittigim halde tarigi ramazan yetginle ögrendigimi düşünüyorum.cnkü konular arası baglantı tarihte cok önemlidir.ramazan hoca bunu cok güzel yapıyor.merak ederek dinlersen baglantı sana hoş gelecek kim kimi öldürmüş kim yerine geçmiş falan güzel geliyor konular

Tarihi bir ders olarak değil de bir genel kültür, neden sonuç iliskisine bağlı atalarımızın zaman içindeki serüveni olarak gördügümden beri hepsi aklımda kalmaya başladı. Hergün okurum bazen başa dönüp okurum sürekli aynı sayfalara bakınca ezberlemek istemeseniz bile aklınızda kalıyor. Osmanlı yükselme dönemi diyince defterimde ne yazıyosa gözümün önüne geliyor. Ezberlemeyin sadece okuyun geçin

Hocam valla yükselmeden sonrasi yok bende Calıştıkca unutuyorum kim kiminle nerede ne zaman tablosu cikartmam lazim herhalde
Bir de böyle deneyeyim teşekkür ederim

Ya aslında var ama çok genel onlar ayrintisi yok. Hocam ben de sinifciyim ama tarihten sorumluyum kusasim gelitor siz 4 sene iyi dayanmissiniz.
Aslında cok mantikli ama osmanliyi anlatan pek kitap yok asil önemli olan osmanli zaten. Anlatan da sadeve bir padişah dönemini anlatıyor sadece..

Ben özet çıkarıp özetin ozetini çıkarıp hep 3 4 sayfa calışma kağıdı bırakırdım. Yani kısa cümlelerden konuyu hatırlamaya çalışmak yapılabilecek tek şey. Yoksa osmanlının devlet oluşuyla ilgili 14 tane görüş var adamlar profesör ömürleri zaten minicik bi konuya ait bi görüşü savunmakla gecmiş. Sırf bunla ilgili bi tanesi bile ömrü boyunca kitaplar yazmış. Halil inalcıkın sırf 1300-1600 arasıni anlatan 3 kitabı var en az. Ki bu da siyasi yönden daha bunun sosyo-politik kısmı var osmanlıda bu dönemdeki kurumların gelişimi var. Yani detaylar detaylaar. Ben tatihle ilgili kitap okumayı senin gibi sevmeyen biri için mantıklı bulmuyorum. Daha da soğursun.
Bazı konuları eleyebilirsin. Burdan soru gelirse tamam yapmıyorum ben dersin. Atıyorum ilk anadolu türk beylikleri. Ya da ilk türk devletleri. Yapabildiğin konulara daha da yoğunlaşabilirsin.

babamın Osmanlı tarihi diye bi serisi vardi her padişah bir kitap şeklinde dediğiniz gibi.
ama zaman ilerledi belki çıkmıştır araştırınca denk gelebilirsiniz:) ilber Ortaylı vs bi bakin isterseniz:)

Hocam valla yükselmeden sonrasi yok bende Calıştıkca unutuyorum kim kiminle nerede ne zaman tablosu cikartmam lazim herhalde

Bir de böyle deneyeyim teşekkür ederim
Sürekli test çözüm dpgru cevapları incelemen lazım çözmezsen hemen unutulur.tarih devamlı tekrar ister onuda tekrar dinlemene gerek yok sık sık test çözerek tekrar edersin

Bende ogretmenim.size tavsiyem iyi buldugunuz bir kaynagı 3 kez tekrar etmek.farkli kaynak degil...farkli kaynaklardan bol cözumlu sorular cozmeniz..

Maalesef ki bende tarihten yana çok şanslı değilim. Bende önce ramazan hocayı dinledim not aldım soru çözdüm olmadı tekrarları dinledim olmadı en son mehmet celal hocayı dinledim ve dinlerken çok çok soru çözdüm her konudan bin soru belki ama oldu mu tam olmadı 15 20 net arası çıkarabiliyorum. Ama yeni kitaplar aldım yine çözeceğim olacağına inanıyorum ve ayrıca her gün instagtamda sait hoca var onun notlarını çıkarmıştım kitap okur gibi onları okuyorum.

Sait hocayi takip edeyim tesekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…