Tarih ve Vatandaşlık derslerine nasıl çalışıyorsunuz?

zllnaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
488
467
123
kpss 2014'e evde hazırlanıyorum (lisans) türkçe matematik ve coğrafyam iyi ama tarih ve vatandaşlıktan çok yanlışım çıkıyor.

özellikle tarih çalıştıktan sonra hemen unutuyorum ve konuları birbirine çok karıştırıyorum.

sizler tarihe nasıl çalışıyorsunuz? unutmamak için neler yapıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var.

ben tarihin son konusu hariç ( çağdaş türk ve dünya tarihi ) bitirdim çok şükür. 2ayrı yere özet çıkarıp çalıştım ilk başlarda zor geliyordu ama biraz üzerine düşünce öğrenmişim, sana tavsiyem konuyu anlayarak ve ilişki kurarak oku, sonra başa dönüp tekrar et ve soru çöz. kpss ye kadar aynı konuları kitap üzerinden 4-5 kez daha okursun pekişir..

tavsiyelerin icin tesekkurler bu yontemi deneyecegim. ne guzel butun konuları bitirmissin ben henuz osmanlı devleti kültür ve uygarlıktayım.

tavsiyelerin icin tesekkurler bu yontemi deneyecegim. ne guzel butun konuları bitirmissin ben henuz osmanlı devleti kültür ve uygarlıktayım.

evet ama tekrar ediyorum.. unuttuğum yerler çıkıyor bazen ama olduğu kadar işte.. mat teyim daha zorlanıyor gibiyim hayırlısı artık

yazarak çalışmanızı öneririm.
unutabileceğiniz veya yeni gördüğünüz yerleri not alın
biraz zaman alıcı da olsa kalıcı olması acısından gerekli

yazarak çalışmanızı öneririm.
unutabileceğiniz veya yeni gördüğünüz yerleri not alın
biraz zaman alıcı da olsa kalıcı olması acısından gerekli

bazen yazmaktan sıkılıyorum ama yazmasamm hic aklımda kalmıyor en etkili yöntem bu galiba

konuyu bitirince hemen diğer konuya geçme, 2 yada 3 kez tekrar et ve 100 un üstünde soru çözmen lazım. eğer 1. konuyu tam anlamadan 2. konuya geçersen karışır :) bende öyle oluyor o yüzden yavaş yavaş ileriliyorum tarihte. vatandaşlıkta sorunum yok terimlere yabancı değilim işletme bölümü bitirdiğimden dolayı :)

tarihte dördüncüyü konuya kadar gelmiştim fakat pek verimli bir çalışma olmamıştı o yüzden tekrar en başa döndüm tavsiyelerinize uyacağım :)

vatandaşlıkta en çok anayasaları karıştırıyorum

ben 1. Konuyu bitirdim vatandaşlıkta henüz. Uzun olduğu için bol soru çözmem lazım. :) anayasalar karışık evet ama sürekli tekrarla olur test çözdükçede özdeşleşir sanırım.

vatandaşlıktan konu anlatan iyi bir hoca varmı şöyle video izlesek öerilerinizi bekliyorum hanımlar

hakan dede nin videoları sayesinde yanlışlarım azaldı çok faydası oldu çok iyi anlatıyor :)

Son düzenleme:
bütün videolarıın bulunduğu bir site mevcut mu acaba nereden takip ediyorsunuz?

youtube dan takip ediyorum sadece osmanlı kuruluş dönemini bulamadım birde yeni konu olan Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi yok diğer konuların hepsi var.

selam benim de tarih sıkıntılı bende 4-5 konu bitirdim . ama geriye döndügümde hiç bişi kalmamış aklımda sorular hep yanlış çıkıyor.
sürekli tekrar etmeye fırsatta olmuyor. yazarak çalışmayı denedim ama çok zaman alıyor bazen bi dersi 2-3 günde bitirdiğim oluyordu. bende bıraktım yazarak çalışmayı. ihtiyacın kitabından çalışıyorum. murat yayınlarınında cep kitabı var. bitirdiğim konuyu her iki kitaptanda okuyup video izliyorum. bazen acele ediyorum konular biran önce bitsede ben de sürekli deneme çözsem diye. direk video izleyerek çalışıyorum bazı konuları. bakalım tarih tamamen bi bitse sonra tekrar için başa döneceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…