• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarih kitaplarını sevenler yardımınız gerekiyor!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
buket uzuner uzun beyaz bulutu tavsiye ederim

colin falconerin kitapları süper.solmaz kamuran'dan kiraze,hıfzı topuz'dan meyyale,kenize murad'tan saraydan sürgüne yine hıfzı topuz'dan Paris'te son osmanlılar.ilber ortay'lının kitaplarıda güzel.ben bu yazdığım kitapların hepsini okudum hepside çok güzel.Ayşe kuluin'in yeni kitabı çıkmış veda onu henüz okumadım ama alıcam bu kitapta tarih ile ilgili.bir de yahudi efendi diye bir kitap duydum ama almadım.eğer okuyan varsa yorumlarını öğrenmek isterim.bu tarz tarihi kitaplar okumak çok zevkli ben çok seviyorum...

hıfzı topuz meyyale
hıfzı topuz hatice sultan
hıfzı topuz taif te ölüm

ann chamberlin safiye sultan 1-2-3-
phılıpa geogrey boleyn kızı
phılıpa geogery kraliçenin soytarısı
phılıpa geogery bakirenin aşığı

canım bunalrın hepsi tarihi romansı bir şekilde anlatmış sevgiler

canım tarih derken neyin tarihini okumak istiyorsun?
insanlık tarihi mi? biyografiler mi?
siyasi tarih mi ?
toplumsal tarih mi?

ona göre zevkini belirt ki, ben de ona göre önerilerde bulunayım canım...

bunların karışımı isterim dersen, Amin Maalouf'un kitapları eşsizdir ve yansızdır.
Tarih konusunda yansız kitap bulmak imkansıza yakındır. Ben 'olan'ı bilmek istiyorum dersen de TarihVakfı Yurt Yayınlarını incele canım...
a.s.

halide edip adıvar-mor salkımlı ev
Mine URGAN- BİR DİNOZORUN ANILARI
Ayşe Kulin - Veda
Ayşe Kulin - Füreyya

Bir de ben henüz okumadım ama tavsiyesini aldım
Zülfü Livaneli- leylanın evi

nerdeyse bütün sultanların romanlarını okumuş biri olarak onların hiçbirinin hele hele safiye sultanın zerre tarih bilgisi içermediğini sana söylemeliyim. kirazeler safiye sultanlar sadece birer roman. gerçekle alakası yok. bu kitapları okuduğumda (sultanlar furyası zamanları işte) ben 14-15 yaşındaydım. daha sonra merak ettim bizim ecdadımız cidden bu kadar uçkuruna düşkün zavallı insanlar mı diye, gerçek tarih kitapları okumaya başladım. osmanlıya meraklıysan ve gerçekten tarihi öğrenmek istiyorsan sana tavsiye edebileceğim ilk eser Ahmed Akgündüz'ün Bilinmeyen Osmanlı'sı. ama cidden meraklıysan al bu kitabı, yoksa ziyadesiyle sıkar.

bunun dışında benim en çok merakımı celbeden T.C. tarihi. acaba bizim ilkokul kitaplarımızda geçen yüzeysellikte mi gelişti bütün olaylar hiç merak ediyor musun? özal dönemine kadar Türkiye tarihini şahane akıcılıkla anlatan bir kitap önermek isterim sana : Erik Jan Zurcher - Modernleşen Türkiye'nin tarihi.

gerçek tarih kitaplarını okumaya başladıktan sonra saçma romanlar sana hiç tad vermeyecek, bunu da belirteyim :)

ama tarih okuyorsan yani bu işin ehli olma yolundaysan ibni haldun'dan başlaman gerek. ki hocalarınız da öyle diyordur eminim..

Kesinlikle Amin Maalouf okumanızı tavsiye ediyorum

Son kitabı olan Arapların Gözünden haçlı seferleri'ni ben de okumayı düşünüyorum
Daha öncesinde Semerkand, Afrikalı Leo ve Yüzüncü Ad'ı okudum
inanılmaz güzel roman tadında gerçek tarihi anlatıyor.
Ayşe Kulin de aynı tarzı deniyor onu da beğenirim ama Amin Maalouf bu konuda
gerçekten usta bir yazar.

Katılıyorum, özellikle Yolların Başlangıcı atlanmaması gerekenler arasında...
Bir de Amin Maalouf sevenlere...
"Beatrice'ten Sonra Birinci Yüzyıl" okumanızı öneririm..

Back