• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarih kitaplarını sevenler yardımınız gerekiyor!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Merhaba ben bu tarzda kitaplar okumaya yeni başladım ve tarih hakkında bilgilenmek için en iyi yolun buu tarz kitaplar okumaktan geçtiğini düşünüyorm. En son Colin Falconer'den okudum ve bu tarz kitap onermenizi istiyorum. Tarihten onemli olayları ve insanları anlatan ama öykucu bi tarzla anlatılan kitaplaar okumak istiyorum. Önerebilirmisiniz?

colin falconerin kitapları süper.solmaz kamuran'dan kiraze,hıfzı topuz'dan meyyale,kenize murad'tan saraydan sürgüne yine hıfzı topuz'dan Paris'te son osmanlılar.ilber ortay'lının kitaplarıda güzel.ben bu yazdığım kitapların hepsini okudum hepside çok güzel.Ayşe kuluin'in yeni kitabı çıkmış veda onu henüz okumadım ama alıcam bu kitapta tarih ile ilgili.bir de yahudi efendi diye bir kitap duydum ama almadım.eğer okuyan varsa yorumlarını öğrenmek isterim.bu tarz tarihi kitaplar okumak çok zevkli ben çok seviyorum...

arkadasım sen tarihle amatör ilgilenıyosunya sımdı ılber ortaylı sıkabılır senı. ayse kulının vedası ilgini cekecektır.orda vahdettın ve dıgerlerının yaptıklarının cokta kötü amaclarla yapılmadıgını bir konak vasıtasıyla anlatıyor. hem senı sıkmaz hem öğretir.

........................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
haremde bir venedikli:nurbanu sultan
safiye sultan da mükemmel bi kitap

.................................

Son düzenleyen: Moderatör:
hıstory ilber ortaylı sıkabilir demiş ama ben sanmıyorum okurken sıkılacağını.konuşur gibi anlatımı kitaplarında okuması zevkli dene bence..

Kesinlikle Amin Maalouf okumanızı tavsiye ediyorum

Son kitabı olan Arapların Gözünden haçlı seferleri'ni ben de okumayı düşünüyorum
Daha öncesinde Semerkand, Afrikalı Leo ve Yüzüncü Ad'ı okudum
inanılmaz güzel roman tadında gerçek tarihi anlatıyor.
Ayşe Kulin de aynı tarzı deniyor onu da beğenirim ama Amin Maalouf bu konuda
gerçekten usta bir yazar.

daisy e katılıyorum amin maalouf kesinlikle cok güzel ama ilk baslarken biraz agır gelebilir o yüzden tarihde merak ettigin konuya göre git derim ben..mesela osmanlıda harem hayatı bunlar cok zevklidir okurken safiye sultan serisi gibi ben ilk onunla basladım diyebilirim daha sonra ramses serisini okumustum cok sürükleyicidir..kösem sultan nurbanu sultan bunlara bi bak derim ben
ve ayse kulin veda demişler gercekten cok güzel kitaptır baslangıc içinde dierlerinden daha akıcı gelebilir die düsünüyrm

ilber ortaylı, okunması hiç de zor olmayan bir hoca,bilakis çok keyifli ama arkadaş sanırım tarihi roman kategorisinden kitap önerileri bekliyor. bence hıfzı topuz kendisini yeterince tatmin edecektir.

bende tarihi öykü tarzı anlatan kitapları çok severim ve nedense en çok mısır tarihi firavunlar ilgimi çekmiştir. İlgilenirsen Ramses serisini ve Wilbur SMİTH'den nehir tanrısı, büyücüler kralı, 11. yazıt, yedinci papirüsü tavsiye ederim. Yaşanmış tarihi anlatan esrarengiz olaylarada yer veren kitaplar.. savaş, aşk, ihtiras, hırs ne ararsan var :)) Keyifle bir solukta okudum hepsini. Bizim tarihimizden Ann CHAMBERLİN Safiye sultan serisini tavsiye ederim. Ayşe kulinin son kitabı Veda da vahdettinin yıkılış dönemine yer veriliyor. Keyifli okumalar...

hıfzı topuz -hatıce sultan , özgürliüğe kuşun
ann chamberlin - sayıfe sultan serisi
ayşe kulin - veda
cihat ülkü-son hazaryalı
marıa - yorgos leonardos
crıshtıan aqo-ramses serisi
wılbur smıth - nehır tanrısı , büyücüler kralı , 11. yazıt , yedinci papürüs , güneşin zaferi
kiraze- solmaz kamuran
nurbanu-teoman ergül
phılıppa gregory- boleyn kızı,kraliçenin soytarısı
elizabeth kostova-tarihçi
moğol kurdu-homeric
soner yalçın-efendi
turgut özakman-çılgın türkler 1-2

gamze şu anda aklıma gelenler bunlar.. ben bu kitapların hepsini severek okudum..
hepsi tarihi belirli bir kurgu içinde anlatıyor ama kimi osmanlı tarihini kimi mısır tarihini..
senın hangisi daha çok iligini çekiyorsa oradan başla..
sormak isteidğin soru olursa memnunıyetle yardımcı olurum :)

Devlet Ana
Kemal Tahir
ve Halil İnancık ın tüm kitapları

Tarih kitaplarına karşı önyargımı yok eden ilk kitaplar Hıfzı Topuz' un "Meyyale" si ve "Taif'te Ölüm" ü

ahmet altan ın kılıç yarası gibi adlı romanını yıllar önce okumuştum ve çok beğenmiştim tavsiye ederim. ayrıca ihsan oktay anar ın suskunlar ve puslu kıtalar atlası kitaplarının tarihsel,dinsel ve fantastik bir havası var çok güzel.

Tom Standage "Altı Bardakta Dünya Tarihi" çok güzel ve okunması çok kolay bir kitap.
Ve Fernand Braudel'in "Akdeniz" kitabını da tavsiye ederim

Benim tavsiyem ;

Nahid Sırrı Örik - Abdülhamit Düşerken ve ek olarak yazarın Bilinmeyen yaşamlarıyle saraylılar kitabı..
Yaşar Aksan - Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak Çanakkale

Merhaba ben bu tarzda kitaplar okumaya yeni başladım ve tarih hakkında bilgilenmek için en iyi yolun buu tarz kitaplar okumaktan geçtiğini düşünüyorm. En son Colin Falconer'den okudum ve bu tarz kitap onermenizi istiyorum. Tarihten onemli olayları ve insanları anlatan ama öykucu bi tarzla anlatılan kitaplaar okumak istiyorum. Önerebilirmisiniz?
Tarih Vakfı'nın yayınlarına bakabilirsiniz

En başta Turgut Özakman - Şu çıgın Türkler
Ann Chamberlin - Safiye sultan toplamda 3 cilt hepsini okuman gerek hepsi birbirini tamamlıyor ki süper bir kitap ben 3 kitabı 3 günde bitirdim.
Ayşe Kulin / Veda çok güzel bir kitap tavsiye ederim.
Solmaz Kamuran - Kiraze tavsiye ederim.
Ben yabancı Boleyn Kızı ve Kraliçenin soytarısınıda tavsiye ederim ama tabi bizim değil ingilizlerin tarihinden bahsediyor...

uçkuruna düşkün olan İngiltere kralı 8. Henry e kurban edilen kızların gerçek hikayesi -boleyn kızı-,

kraliçenin soytarısı, bakirenin aşığı....

Back