How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Olaylar. Genel kültür soru paylaşım hadi kızlar

en iyisini yapmışsın canım bende öyleydim. tavsiye ettiklerimi söyleyeyim bende 0 sözel bilgi ile başlamıştım.Yargı, ihtiyaç. yediklim, uzman kariyer.. bunları çöz yeter canım fazla değiller her konudan içinde en fazla 2 testoluyor. bilirsin ki sayısalcılar daha erken kavrar korkma yani.kpss a dan girdim ben senin önlisans mı lisans mı ?

ne alaka sayısalcılar en erken kavrar bu durumda eşit ağırlıkçılarla sözelciler bu durumda aptal mı oluyor...
mağdem erken kavrıyordun lisede niye öğrenemedin tarihi .

ben lisede sözel çıkışlıyım üniversiteyi muhasebe olarak okudum birçok sayısal bölümü bitirmiş arkadaşlarıma muhasebe anlattımda geçirdim bu durumda tezin çok yanlış.

ne alaka sayısalcılar en erken kavrar bu durumda eşit ağırlıkçılarla sözelciler bu durumda aptal mı oluyor...
mağdem erken kavrıyordun lisede niye öğrenemedin tarihi .

ben lisede sözel çıkışlıyım üniversiteyi muhasebe olarak okudum birçok sayısal bölümü bitirmiş arkadaşlarıma muhasebe anlattımda geçirdim bu durumda tezin çok yanlış.

tabiki istisnalar vardır. bunu ben değil öss ye giren öğrencilerin yaptıklarına göre söylüyorum.bir sözelci kadar çalışmadan daha yüksek yapıyorlar... zeka alanı olarak sözel olanlarda var onlara lafım yok genel ortalamalrı söyledim sadece

Bugün coğrafya çalıştım kızlar öğrendiklerimden size de paylaşayım eminim aramızda kpss ye girecek çoktur :16:

Ege denizine dökülen akarsular
Meriç:515 km bulgaristanda doğar...
Bakırçay:129 km
Gediz:401 km
küçük menderes:175 km
büyük menderes:307 km

:71: :72: :73: :74: :75: :76: :77: :78: :79: :80: :81: :82: :83: :84: :85: :86: :87: :88: :89: :90: :91: :92: :93: :94: :95: :96: :97: :98: :99: :100: :101: :102: :103: :104: :105: :106: :107: :108: :109: :110: :111: :112: :113: :114: :115: :116: :117: :118: :119: :120: :121: :122: :123: :124: :125: :126: :127: :128: :129: :130: :131: :132:

Son düzenleme:
bende evde hazırlanıyorum cnm ....... önlisans bilgisayar mezunuyum... söylee bi 85 felan alsam rahat atanırım... benim de tarih coğrafya kötü... yarın tarihin tüm konularını bitiriyorum boll boll da test çözüyorum modüler soru bankası seti aldım... pazartesi türkçeye başlıcam......... benim de mat. kötü :( Allah yardımcımız olsunn:emir_bebek:

Merhabalar,kolay gelsin...
Ben de yaprak testlerde çözemediğim bir kaç tane tarih sorusu var onları soracağım:114:

Timur,Ankara Savaşı'ndan sonra Anadolu Beylerine eski yerlerini vermiş,geriye kalan yerleri de 4 Osmanlı şehzadesine vererek her birine kemer,külah ver hil'at,yani hükümdarlık alametleri yollamıştır.Bu durum aşağıdakilerden hangisinin açık bir kanıtıdır?

A)Timur,Ankara Savaşı'nı Anadolu beylerine topraklarını yeniden kazandırmak için yapmıştır.
B)Ankara Savaşı ile Rumeli toprakları Osmanlı'dan ayrılmıştır.
C)4 şehzadeye bağlı olarak 4 ayrı imparatorluk oluşmuştur.
D)Timur'un asıl amacı,büyük ve güçlü bir Osmanlı ülkesi yaratmaktır.
E)Ankara savaşı ile Osmanlı imparatorluğu yüzyıllarca toparlanamamıştır.

Bizanslılar,memleketlerine saldıran kavimleri silahla durduramadıkları zaman,onlara para vererek istilalarına engel olmaya çalışmışlar,bazen de istilaların yönünü B.Roma üzerine çevirmeye çalışmışlar,bir çok kere de düşmanlarını birbiriyle çarpıştırarak güç durumlardan kurtulmuşlardır.
Buna göre aşağıdaki hangi olayda Bizans'ın kullandığı bu taktiklerin varlığından bahsedilemez?

A)Avrupa Hun İmparatoru Atilla'nın Doğu Roma Seferi
B)Fetret devri Bizans ile Osmanlı şehzadeleri arasındaki ilişkiler
C)1.Bayezit'in 1401'de İstanbul'u kuşatması
D)1329'da Osmanlılar ile Bizans arasında yapılan Palekanon(Maltepe) Savaşı
E)2.Murat zamanında yapılan İstanbul kuşatması

Merhabalar,kolay gelsin...
Ben de yaprak testlerde çözemediğim bir kaç tane tarih sorusu var onları soracağım:114:

Timur,Ankara Savaşı'ndan sonra Anadolu Beylerine eski yerlerini vermiş,geriye kalan yerleri de 4 Osmanlı şehzadesine vererek her birine kemer,külah ver hil'at,yani hükümdarlık alametleri yollamıştır.Bu durum aşağıdakilerden hangisinin açık bir kanıtıdır?

A)Timur,Ankara Savaşı'nı Anadolu beylerine topraklarını yeniden kazandırmak için yapmıştır.
B)Ankara Savaşı ile Rumeli toprakları Osmanlı'dan ayrılmıştır.
C)4 şehzadeye bağlı olarak 4 ayrı imparatorluk oluşmuştur.
D)Timur'un asıl amacı,büyük ve güçlü bir Osmanlı ülkesi yaratmaktır.
E)Ankara savaşı ile Osmanlı imparatorluğu yüzyıllarca toparlanamamıştır.

Bu soru nasıl bir sorudur yylarca yanlış olmasın yıllarca demek istemiştir belki. :37: Cevap neymiş merak ettim. Ama en yakın E gibi geldi.

Back