• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tarhana çorbasını ne zaman verdiniz kızlarr?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
valla dıktor bana 9. aydan önce sakın verme dedi ama ben dinlemedim tarhana kadar doğal ne var allah aşkına ben 5 aylıkken veriyodum bi güzel yiyodu kızım 1 ayşında hala tarhana en sevdiği çorba havada karada yiyo valla. senin bebeğinde alışana kadar az az ver hem yaparken tarhanasını biraz az koy çok yoğun olmasın birde içine azcık süt akıtırsan tadını yumuşatır. hem belki ozaman kusmaz

benimde oğlum 5 aylık ben 1 aydır veriyorum tarhanayı bazen tavuk suyuyla yapıyorum bazen sade yapıp içine süt akıtıyorum çokta severek yiyiyor sütle dene bakalım belki reddetmez bebeğin canım

hımm deneyeyim bakalım. Ama ben ölçüsünü ayarlamaktan korkuyorum. 1 su bardağına 1 fincan bana çok gibi geldi.

çok baharatlı bi çorma bence 8. ayda filan verilmeli benimde oğlum 1 hafta sonra 6. ayını doldurucak henüz ek gıdaya geçmedik yavaş yavaş başlamayı düşüyorum tarhana hiç aklıma gelmemişti bile

Tarhanayı verdim kızlar çok da güzel yedi.. Ben mercimek bile verdim gayet güzel yedi. Bugün de sebze orbasına biraz kırmızı mercimek kattım, çok güzel yedi..ınşallah hep böyle gider. Ben deneyerek karar vericem bundan sonra. Çünkü bi doktorun dediği diğerinin dediği ile örtüşmüyor. n iyi cevabı bence bebek kendisi veriyor.. Midesi almazsa ksuyor ben de veriyorum. Gerçi şu ana kadar bir kez tarhanayı ilk verdiğimde bunu yapmıştı. Aadan 10 gün geçtikten sonra 2. kez tarhana verdiğimde çok güzel yedi...

Biz tarhanayı yaklaşık iki aydır ufak ufak yedik, maşallah oğluşum çok seviyor. Şu anda arkası kesilirse ağlamaya başlıyor. :) Bence çok doğal ve besleyici. Ek gıdaya geçildiğinde zorlanmak istemediğim için ufak ufak yediğim ve ona uygun olduğunu düşündüğüm her şeyin tadına baktırdım. Hala da devam ediyorum. Doktorumuz şimdi yumurta sarısı ve peynir gibi kahvaltılıklarla kahvaltıya da alışmamızı önerdi. Herhangi bir sorunla kaşılaşmadık çok şükür. Darısı başınıza.

valla ben tarhanayada mercimeğede 4.ay dolunca başladım..maşallah bebeğimde hiç bişey olmadı...hala tarhanayı çok severek yer..bu ara kemik suyu yada tavuk suyuyla yapıyorum..bebeğine göre değişiyo bu gıda meselesi...

kaç aylık şimdi bebeğin kemik suyuve tavuk suyu ne zaman başladın başka neler veriyorsun paylaşırsan sevinirim benim bebeğim 5.ayı doldurmak üzereben sadece havuç patates ve bulgur kaışımı çorba yaptım başka farklı çorba vermedim tşkr....

doktorum sekizinci aydan once tarhana verilmemesi gerektiğini soyledi,hatta unlu hiçbir gıda verilmemeli dedi.bebeklerimiz severk içebilir ama zararlı olduğunu unutmayalım,sindirimi zormuş

arkadaşlar tarhanadan korkmayın içinde ne olduğunu biliyoruz hazır mamalardan daha çok güveniyorum ben ne katkı maddesi ne gdo yok içinde

arkadaşlar tarhanadan korkmayın içinde ne olduğunu biliyoruz hazır mamalardan daha çok güveniyorum ben ne katkı maddesi ne gdo yok içinde

evet katkı maddesi yok ama binbir çeşit baharat var içinde büyük insanların bile yemekte zorlandıgı bir çorbadıor tarhana bi çok kişinin midesine dokunur nerde akldıki küçücük bebeklerin yemesi mideleri daha körpecik çok hassaslar
dikkat ederseniz doktorların yemek programları yavaş yavaş artar önce meyve suyu sonra püresi sonra yoğpurt sonra sebze çorbası sonra kahvaltı çorbaya konan sebzelerle kahvaltıya katılan gıdalar yavaş yavaş gün geçtikçe azdan çoğa doğpru eklenir ve yedirilir bebeklerin midelerini alıştıra alıştıra yedirirler

bu arada mamaya bende cok karşıyım ev yapımı yemeklerle beslemek istiyorum oğlumu ama abartmamak lazım :1closedeyes:

arkadaşlar tarhananın yapımı yöreden yöreye değişiyo bizim burda sadece un ve biberle yapılıyo benım kastettiğim bu içine hiç baharat konmuyo

kızlar benim bebeğimde 2,5 aylık oldu 3.ayında bende ek gıdaya başlamak istiyorum tabii önce tarhanayla ama başka...??? tavsiyelerinizi bekliyorum verdiğiniz mamaları tarifleriyle yazarsanız çok sevinirim:)

3 ay ek gıda için erken deği mi? Devam sütüyle idare et en azından 5 aylık olana kadar. Yutma refleksi henz gelişmediğinden zorlanabilir.. Bence ek gıda değil de mamalara başla 3. ayda

sıvı gıdalarla başlamak istiyrum arkadaşlarımdan 3.ayında başlayanlar var ve bebekleri yemek ayırtetmiyor çok iştahlılar hemde yemek ayırtetmiyorlar o yüzden yani

kızlar sütünüz yetiyosa bu neyin telaşı anlamadım bırakın emzisn bebekler anne sütünden sağlıklı şeymi var ayrıca unve biberlede olsa bir bebeğin ilk yiyeceği şey asla tarhana çorbası değildir il başlayacağın ek besin taze mevsim meyvesi ve taze mayalanmış yoğurttur

6. ayın sonunda ek gıdalarda zorluk çekmek istemiyorsanız hafta belki 1 belki iki kere 2-3 çay kaşığı meyve suyu meyve püresi yoğurt 4 ayın sonunda yediğiniz baharatsız az tuzlu ev yemeklerinden çorbalardan ağzına küçük küçük babaanne usülü deydirin

ben oğlum 4. ayına girdiğinde ağzına elma suyu havuç suyu yoğurt filan veriyodum 4. ayımız bitince doktorumuza sordum meyvelere yada ek gıdalara ne zaman başlıyalım diye oda sütün yettiince anne sütü ama mutlaka ağzına onun yiyebileceği yemeklerden babaanne usulü tattır demişti öylede yaptım şimdi ek gıdaya geçtik hiçz zorlanmıyoruz

Ben tarhanayı veriyorum. Bence en güzel cevap bebeklerden geliyor, hoşlarına giderse yiyorlar ve bence bebek yediği sürece sakınca yok. Bir şeylere başlamak için kurulu saat gibi illa belli aylarda belli şeyleri vermek, vermeyi beklemek bana göre değil..Ama süt varsa kesinlikle ilk 6 ay yanlız anne sütü...

ben vermeyi düşünüyorum valla vericeğim tarhanada süt tarhanası sadece sütten yoğuruluyomuş yani içinde baharat ve bebeğe ağır gelicek hiçbişey yok ayrıca annelerimiz bizi doktorlarlamı büyüttü yada doktorlar bize sölediklerini ne kadar uyguluyolar acaba ???

tarhananın içine süt yada suda bekletilmiş peynir eklenirse daha besleyici olur.. ama sütünüz yetiyorsa sadece emzirin derim.. ben hiçbişey vermeden 7. aya kadar emzirdim, süt azalınca çorbaya başladım
4 çeşit sebzeden yapıyorum(patetez-havuç-kereviz-balkabagı) ve içine köfte kadar kıyma atıyorum en sonda 2 çay kaşıgı irmik çok besleyici oluyor...( blendırdan geçiriyorum hepsini)

tarhananın içine süt yada suda bekletilmiş peynir eklenirse daha besleyici olur.. ama sütünüz yetiyorsa sadece emzirin derim.. ben hiçbişey vermeden 7. aya kadar emzirdim, süt azalınca çorbaya başladım
4 çeşit sebzeden yapıyorum(patetez-havuç-kereviz-balkabagı) ve içine köfte kadar kıyma atıyorum en sonda 2 çay kaşıgı irmik çok besleyici oluyor...( blendırdan geçiriyorum hepsini)

cnm benim sütüm az mama vermek zorunda kaldım hiç istemediğim halde:(gündüz mamasını kestim ek bişiler vermek zorundayım ayrıca sana ayrıca teşekkür ederim saol

Back