• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tarhana çorbasını ne zaman verdiniz kızlarr?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

wetw

Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
413
4
96
49
Kocaeli
kIZIM 5 AY 3 HAFTALIK. 2 HAFTADIR SEBZE ÇORBALARINA BAŞLAMIŞTIM. TARHANA VEREYİM DEDİM AMA ÖNCE YEDİ SONRA 2 PARTİ HALİNDE KUSTU...

Tarhananın bir zararı olmaz canım ama en doğrusu 6.ayda başlamak.
Ben 6.ayda vermiştim

kIZIM 5 AY 3 HAFTALIK. 2 HAFTADIR SEBZE ÇORBALARINA BAŞLAMIŞTIM. TARHANA VEREYİM DEDİM AMA ÖNCE YEDİ SONRA 2 PARTİ HALİNDE KUSTU...

oo ekşi ve ağır geldi demek kii??ben pek hatırlamıyorum ama 6, ayda çorbalara başladığımda hep taneli yiyordu ses etmiyordu ben heralde 7-8 aylarda başladım diyetisyen ne derse onu yaptık..

Çok erken daha. Normalde şu an yeni yeni ek gıdaya başlamanız lazım olduğu için ağır gelmiştir çocuğa. ıçindekileri düşünürsek henüz verilmemeli bence. 6 ay bittiğinde deneyin derim. Alerji riski de yüksektir bilginiz olsun.

oğlum 9.ayına giricek we ben daha dün ilk defa tarhana çorbası werdim,yedi walla:)

7 ay civarından mercimek verebilirsiniz. Mutlaka az az başlayın. Mesela önce sebze çorbasının içine az ekleyip deneyebilirsiniz.

valla ben tarhanayada mercimeğede 4.ay dolunca başladım..maşallah bebeğimde hiç bişey olmadı...hala tarhanayı çok severek yer..bu ara kemik suyu yada tavuk suyuyla yapıyorum..bebeğine göre değişiyo bu gıda meselesi...

valla ben tarhanayada mercimeğede 4.ay dolunca başladım..maşallah bebeğimde hiç bişey olmadı...hala tarhanayı çok severek yer..bu ara kemik suyu yada tavuk suyuyla yapıyorum..bebeğine göre değişiyo bu gıda meselesi...

Şekerim ölçüsünü nasıl ayarladın tarhananın?. mesele 1 subardağı suya ne kadar tarhana koymak lazım?

6.ay doldu başladım en sevdiği çorba diyebilirm..sebze çorbalarını asla yemiyor kaç parti döktüm bilmiyorum..ama tarhanada sorun yok birşeyde olmadı maşallah..

[QUOTE = wetw; 11497416] Şekerim ölçüsünü nasıl ayarladın tarhananın?. 1 subardağı mesele suya ne kadar tarhanayı koymak lazım? [/ QUOTE]

canım 1 bardak suya yaklaşık 1 kahve fincanı kadar koyabilirsin..ben koyuca yapıyorum muhallebi kıvamı...daha kolay oluyo yedirmesi...afiyet olsun bebişine...

bende altıncı ayında başladım tarhana çorbasına bir bardak suyu bir yemek kaşığı ekliyorum kıvamı iyi oluyor içinede ekmek ufalıyorum severek yiyor doktorumuz en besleyici çorba dedi tarhana için

7.aydan sonra tavsiye ediyorlar.tarhanayı nerden alıyorsunus,kendınız mı yapyıorsunuz?

evet ya merak ettim kızlar
tarhana un olan değilmi ?????????????????
birde kırmız un tarhanası ve beyaza yakın un tarhanası var
hangisiiii???????????????

evet ya merak ettim kızlar
tarhana un olan değilmi ?????????????????
birde kırmız un tarhanası ve beyaza yakın un tarhanası var
hangisiiii???????????????

Valla ben ilk senden duydum. Ama benim tarhaamı annem yapıyor. Kızmızı luyor pişince yani pembemsii..

neyi benden duydun anlamadım canım ??-tatlicadiarzu-
pembe olan acı olmuyor değilmi ???

Beyaz tarhana kırmızı tarhana olayını. Ben tek tarhana biliyorum o da hafif kırmızı gbi olan turuncumsu pembemsi tarhana. Beyaz tarhana hiç görmedim. Annem bebek için baharatsız yapmıştı. Ama rengi kırmızı sanırım iindeki biberden dolayı bu renk.

canım benim kullandığım tarhanayı arkadaşımın annesi yapmış acı değil tadı çok güzel

Back