• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tarhana çorbası ve yoğurtlu çorba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Sevgili arkadaşlar, bana tek öğünlük tarhana çorbası ve yoğurtlu çorba tarifi (miktarları ile lütfen) verebilir misiniz lütfen. Kızım 7 aylık. Şimdiden teşekkür ederim.

canim en iyisi tek ögünlük hazirlamak zaten bekleyen yemeyi yedirmemek gerek bebislerimize.

1turk kahve fincani su

1cay kasigi un

1 yemek kasigi pirinc

1 tatli kasigi tereyagi yada zeytin yagi ve nane

varsa kend yapdigin et suyu onu ekle ama tuzsuz... kucuk tencereye al agir agir pisir diyer tarafda 1 yumurta 1 caybardagindan az yogurt bir guzel cirp karisimi... lop lop kivamda olan corba lapaya agir agir yogurdu ekle ya direk blendir ile cirp yada tel ile ..bir tasim cevir ocakda lapa gibi oluyor hem tadi guzel hemde lezzeti

Canım yoğurt çorbası için yumurtanın sarısını kullan daha bebeğin 1 yaşına basmamış
Ben acısız tarhana çorbası pişiriyorum oğluşuma çok mu yavan oluyor bilmem ama :56:
1 su bardağı suyu kaynatıp,içine yarım çay bardağı suda bekletilmiş 1 yemek kaşığı tarhanayı ilave edip pişiriyorum.
Piştikten sonra da 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave ediyorum.Ama ben su yerine tavuk suyu yada et suyu kullanıyorum canım

Cok teşekkür ederim. Kızıma kahvaltıda yumurta sarısı veriyorum, oglenki corbasina da yine yumurta katarsam cok olmaz mi? Yumurtasiz yapılamaz mi yoğurtlu çorba?

Cok teşekkür ederim. Kızıma kahvaltıda yumurta sarısı veriyorum, oglenki corbasina da yine yumurta katarsam cok olmaz mi? Yumurtasiz yapılamaz mi yoğurtlu çorba?

ben hiç yumurta katmamıştım yoğurt çorbasına şart değil. günde 1 yumurta sarısından fazlası ağır gelir hatta bazı doktorlar günaşırı öneriyor.

Canım yumurta sarısını haftada 2-3 kere vermen gerekiyor biliyorsun değil mi? :26:
Kolesterolü yükseltme olasılığı olduğu için her gün vermiyoruz zaten
Kahvaltıda yumurta vermediğin bir gün öğlen öğününde yapabilirsin çorbayı
Böylelikle fazla oldu mu diye kafan karışmaz canım
Yumurtasız da yapılabilir elbette neden olmasın
Yumurta ilavesiyle daha vitaminli oluyor sadece :56:
Bebişine afiyet bal şeker olsun

Canım yumurta sarısını haftada 2-3 kere vermen gerekiyor biliyorsun değil mi? :26:
Kolesterolü yükseltme olasılığı olduğu için her gün vermiyoruz zaten
Kahvaltıda yumurta vermediğin bir gün öğlen öğününde yapabilirsin çorbayı
Böylelikle fazla oldu mu diye kafan karışmaz canım
Yumurtasız da yapılabilir elbette neden olmasın
Yumurta ilavesiyle daha vitaminli oluyor sadece :56:
Bebişine afiyet bal şeker olsun

Sevgili Crazy, çok teşekkür ederim. Tarhana tarifini uyguladım, cok başarılı, cok teşekkürler. Bir de senin yoğurtlu çorba tarifini öğrenebilir miyim? Zahmet olmazsa miktarları ile açıkça yazar misin? Sevgiler.

Sen nasıl yapiyordun yumurtasiz, tarifini verebilir misin?

ceviz büyüklüğünde yağsız dana etini 1 su bardağı suda haşlıyorum pişmesine yakın 1 yemek kaşığı pirinç ekliyorum. pirinçler haşlanınca biraz ılınmasını bekleyip yarım su bardağından biraz fazla yoğurt ve az suda ezdiğim 1 tatlı kaşığı unu ilave edip karıştırarak pişiriyorum.yedirirken 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum.

ceviz büyüklüğünde yağsız dana etini 1 su bardağı suda haşlıyorum pişmesine yakın 1 yemek kaşığı pirinç ekliyorum. pirinçler haşlanınca biraz ılınmasını bekleyip yarım su bardağından biraz fazla yoğurt ve az suda ezdiğim 1 tatlı kaşığı unu ilave edip karıştırarak pişiriyorum.yedirirken 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum.

Sevgili perisi, cok cok teşekkür ederim.

Sevgili Crazy, çok teşekkür ederim. Tarhana tarifini uyguladım, cok başarılı, cok teşekkürler. Bir de senin yoğurtlu çorba tarifini öğrenebilir miyim? Zahmet olmazsa miktarları ile açıkça yazar misin? Sevgiler.

Canım kusura bakma nete çok sık giremediğim için mesajını yeni gördüm
Tabiki verebilirim: Bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt,2 yemek kaşığı un,1 yumurta sarısını ve 2 su bardağı suyu çırpma teliyle yada blenderla iyice çırpıyoruz.
Sonra karışımı tencereye alıp prinçleri de ilave edip çorbamızı pişirmeye başlıyoruz.Karışımı önceden çırptığımız için her zaman karıştırmaya da gerek kalmıyort canım sen arada sırada karıştırsan yeterli.Suyu kendine göre kontrol et canım az gelme ihtimalinde sıcak su eklemesi yapabilirsin sonuçta bebekler çok koyu çorbayı da içemiyor.Benm tuz ve kuru nane ilave etmiyorum.Çorba piştikten sonra yalnızca 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave ediyorum canım.

Son düzenleme:
Canım kusura bakma nete çok sık giremediğim için mesajını yeni gördüm
Tabiki verebilirim: Bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt,2 yemek kaşığı un,1 yumurta sarısını ve 2 su bardağı suyu çırpma teliyle yada blenderla iyice çırpıyoruz.
Sonra karışımı tencereye alıp prinçleri de ilave edip çorbamızı pişirmeye başlıyoruz.Karışımı önceden çırptığımız için her zaman karıştırmaya da gerek kalmıyort canım sen arada sırada karıştırsan yeterli.Suyu kendine göre kontrol et canım az gelme ihtimalinde sıcak su eklemesi yapabilirsin sonuçta bebekler çok koyu çorbayı da içemiyor.Benm tuz ve kuru nane ilave etmiyorum.Çorba piştikten sonra yalnızca 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave ediyorum canım.

Cok cok teşekkür ederim tarifin icin, sevgilerimle.

Back