Tapuya şerh nasil koydurabilirim?

hellin1979

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
3
0
54
Herkese merhaba , eşim benden habersiz evi satmayı düşünüyor(alkol sorunu varl) tapuya şerh koydurmak istiyorum ,hangi belgelerle tapuya başvurmalim herkes farklı bisi söylüyor tapuya gidiyorum form 5 aile konutu olduğuna dair belge alınmalı muhtardan diyor muhtara gidiyorum biz vermiyoruz artık onu diyor şerh koydurma tecrübesi olan arkadaşlar lütfen yardım..

Merhaba, eşinizin alkol sorunu veya sizin habersiz satış endişeniz gibi durumlarda, aile konutu şerhi koydurmak, taşınmazın satılmasını engelleyebilir. Bu süreçte, bazı önemli adımlar şunlardır:

1. Aile Konutu Olduğuna Dair Belge: Aile konutu olarak kullanılan mülk için tapuya başvururken, ilgili taşınmazın aile konutu olduğuna dair belge gerekmektedir. Eskiden muhtardan bu belge alınabiliyordu; ancak güncel uygulamada bazı yerlerde artık bu belge muhtarlık tarafından verilmemektedir. Alternatif olarak, bağlı olduğunuz belediyeye veya nüfus müdürlüğüne başvurarak, adresin aile konutu olarak kullanıldığına dair resmi yazı alabilirsiniz.

2. Tapuya Başvuru Belgeleri: Tapuya gitmeden önce, nüfus cüzdanı ve evlilik cüzdanınızın yanı sıra aile konutu şerhi talebini içeren bir dilekçe hazırlamanız gerekmektedir. Ayrıca, tapuda yapılacak işlemler için tapu sahibinin kimlik bilgileri ve taşınmaza ilişkin tapu fotokopisi de yanınızda olmalıdır.

3. Dilekçe Örneği: Tapu Sicil Müdürlüğü'ne başvururken, “Aile Konutu Şerhi Talep Dilekçesi” hazırlamanız gerekebilir. Bu dilekçede taşınmazın aile konutu olduğunu ve eşinizin bilgisi dışında satışını engellemek istediğinizi belirtmeniz önemlidir.

Ayrıca, işlemler ve belgelerle ilgili her tapu müdürlüğünde farklı uygulamalar olabileceği için başvurduğunuz tapu müdürlüğüne telefonla önceden danışmak veya avukattan destek almak işlemlerinizi hızlandırabilir.

Çok teşekkür ederim bugün nüfus müdürlüğündeydim onlara sordum orda da verilmiyormuş:KK43: sinir krizi geçirecektim..muhtar nüfus müdürlüğüne yolluyor orası biz bilmiyoruz diyor.

Çok teşekkür ederim bugün nüfus müdürlüğündeydim onlara sordum orda da verilmiyormuş:KK43: sinir krizi geçirecektim..muhtar nüfus müdürlüğüne yolluyor orası biz bilmiyoruz diyor.
Bağlı oldunuz belediye ye gidin derim o zaman nüfus vermiyor muhtar vermiyor kim verecek.

Evinizde siz ikamet ediyorsunuz değil mi ?

İnternette şöyle bir bilgi var: "Aile konutu şerhi işleminin E-devlet üzerinden yapılması mümkündür. E-devlet aracılığıyla aile konutu şerhi bildirimi için öncelikle sistem üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümüne giriş yapılarak web tapu işlemleri kısmı açılır ve bu kısımdan aile konutu şerh bildiriminde bulunulur."
Bir deneyin isterseniz.

Bağlı olduğunuz tapu müdürlüğün den yapacaksınız yada e devlet den
internete istenilen belge ve dilekçe örnekleri var
muhtardan da konutun aile konutu olduğunu gösterir belge alacaksınız muhtara o şekilde söyleyin
evrakları eksiksiz hazırlayıp tapuya müracaat edeceksiniz daha sonra size tapudan bildirim gelecek harç ödedikten sonra işlem yapılmış olacak
siz tapuda gidip imza atmadıkça satış yapılamaz
alo 181 arayıp daha detaylı bilgi de alabilirsiniz yönlendiriyorlar sizi

Web tapuya gireceksin ordan önce başvuru oluşturacaksın başvuru tamamlanınca randevu veriyor sana sistem gün olarak tapudan. Giderken de evlilik cüzdanı veya nüfus kağıt örneği çıkar e devletteb evli olduğunu gösteren bir belge yani ve ikametgah çıkar eşinin ve senin için aynı evde yaşadığınızı ıspatlayan. Giderken de bunları götür ücretsiz şekilde beş dakikada işlem yapılıyor ama önce web tapuya gir başvuru yap

X