- Konu Sahibi dusunuyorum123
Aniden zengin olan müteahitler nasıl oluyor diye merak ederdim böyle oluyorlarmış demek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eğer ucuzz kapatmak istiyolarsa evi uğraşacaklar mecbur. Zor olabilir tabiki.şimdi irtifakla mülkiyet farklı şeyler ayrıca bu vatandaş sfırdan bina almıyor zaten sıfırdan alsa tapu dairesinden irtifak alabilirlerdi ama 4 yıl önce yapılmış evin artık mülkiyetini alabilir ve onu alabilmek için de mimari projesine kadar alabilmesi gerekir mimardan muvafakat falan alıncak bin tane prosedür var hergün bu işi yapıyoruz yani
Arkadaşlar mrb eşim ev almak istiyor bir akrabasının (pek samimi degiliz) evi var ev 4 yıldır yapılmış ama tapu yok 2,3 aya çıkar diyorlar, ama ben kararsızım evin tapusu çıkarsa ev en az 30, 40 bin fiyatı artar şimdi daha uygun .fikrinize ihtiyacım var. Böyle ev alıp sorun yaşayan oldumu
Not " bir ara mutaitin tutuklandığını duymuştuk çıkmış halde sitenin çevresini yapıyorlar.
piyasada neleri var canım tapudan da çalışanları olur çete olurlar ayak üstü soyarlar adamı çok dikkatli olmak lazım milletin para için yapmayacağı şey yokEğer ucuzz kapatmak istiyolarsa evi uğraşacaklar mecbur. Zor olabilir tabiki.
Ama tapusuz diye bişey yok zaten bina bitmeden iskan alınmadan daire tapusu alamaz. Ama iskan alınmadan daireyi almanın yoluda var sonuöta. Ucuza gelsin istiyolarsa uğracaklar mecvur.
İnar izninin arsada hacizin falan olup olmadığınıda biraz git gelle öğrenecekler.
Biz bu işi yapalı oldu epey yanlış bişey söylemek istemiyorum ama. İakan alınmamış tapu yok demek kazıklanacağı anlamına gelmez. Ya da biz insanları kazıklanadığımız için ben iyimserim bilmiyorum
Gidip müteahhitten arsanın ada ve parsel numarasını isteyip belediyeden projeyi kontrol ettirin. Bir sorun var mı arsanın üzerinde haciz var mı öğrenin.
Şimdi tam detaylı tlfndan yazmak zor oluyo ama bir müteahhit bulup bitmemiş bir binadan kat irtifakıyla daireyi nasıl alabileceğinizi hangi belgelerin gerekli olduğunu sorun. Kazıklanmak istemediğinizi belirtin.
Ve kesinlikle tapu müdürlüğünden onaylı bir şekilde alacağınız kat müşkiyetli arsa tapusu olmadan para falan vermeyin.
Ben çocuktum, yani 6-7 yaşlarındaydım, antalyanın bir ilçesinden yazlık amaçlı apartman dairesi aldık, tapusu yoktu, çok iyi hatırlıyorum 2-3 aya çıkar tapu denmişti. Şuan 28 yaşındayım hala tapusu çıkmadı. Hatta 5 yıl önceki belediye seçimlerinde yıkım kararı çıktı ama yıkılmadı. Hep sorun hep sorun. Babam çok satmaya çalıştı, satsan satılmıyor atsan atılmıyor. Siz bilirsiniz, seçim çok zor.Arkadaşlar mrb eşim ev almak istiyor bir akrabasının (pek samimi degiliz) evi var ev 4 yıldır yapılmış ama tapu yok 2,3 aya çıkar diyorlar, ama ben kararsızım evin tapusu çıkarsa ev en az 30, 40 bin fiyatı artar şimdi daha uygun .fikrinize ihtiyacım var. Böyle ev alıp sorun yaşayan oldumu
Not " bir ara mutaitin tutuklandığını duymuştuk çıkmış her halde sitenin çevresini yapıyorlar.
Hayır o tapu yerine geçmez. Ama tapu müdürlüğünden bu yolla daireyi alabilirsiniz. siz güvenilir bi müteahhit bulun. Bunun için neler lazım prosedür nedir öğrenin. Bu adam niye hapse girmiş çıkmış onu öğrenin hatta önce. Belki dolandırıcışıktan girdi? İşi iyi bilen biriyle yüz yüze konuşunEşime anlattım bu şekilde, kat ittifakı olursa tapu yerine geçermi
Ev 3 yıldır bitmiş. Sizce 3 yıl boyunca tapusunun çık maması belediyenin izni dışında olabilirmi, nasıl öğrenirimKat irtifakı zaten bina tamamlanmadan inşaat halindeyken yapılır. Tapuyu ancak iskan alındıktan sonra alabilirsiniz. İrtifakın yapılması içinde belediyeden onay gerekir. Yani bu belge inşaatın kaçak Projesiz olmadığının göstergesidir.
İnşaat halindeyken daire alan bir çok insan var.
Bunun yoluda kat irtifakından geçer. Sonuçta bir proje var belediye bu projeye onay verip bu belgeyi çıkarttır örneğin arsa sahiplerine şu şu daireler sizin denir. Bina bittikten sonra pazarlık yapılmaz.
Dayım inşaat mühendisi babamla birlikte bir kaç proje yaptılar. İnşaat halindeyken yani iskan alınmadan bu yolla bir çok daire sattılar.
Benim bildiğim iskan alınmadan çıkmaz daire tapusu. Daha binanın çevresini yapıyo diyosunuz. Zaten bina tamamen bitmeden çevre düzenlemesi yapılmadan vs iskanın verilmesi mümkün değil. İskan için de bir çok şart var belediyeden denetime gelip yapılan projenin bu şartlara uygun olup olmadığını kontrol etmeleri lazım. İnternetten bu şartlara bakabilirsiniz. Adam müteahhitse zaten bu şartlar tamamlanmadan gidip başvuruda yapmaz.Ev 3 yıldır bitmiş. Sizce 3 yıl boyunca tapusunun çık maması belediyenin izni dışında olabilirmi, nasıl öğrenirim
Ben daire tapusu çıkmaz dedim zaten.Almayın yanaşmayın bile senelerdir tapusu çıkmamış bir evde sorun vardır izni yoktur bir sürü şey altından çıkabilir yani insanın gözünü bu kadar karartmasına gerek yok ev alacak diyeAyrıca iskan olmadan tapu olmuyor diyen bir arkadaş var iskan alınmadan daire tapusu çıkar kat irtifaklı olarak çıkar yeni uğraştık biliyorum sadece iskan çıktıktan sonra kat mülkiyetliye çevrilir kat mülkiyetli olarak tapu değişirKat irtifaklı denilen daire için elektrik su gibi giderler bütün bina için ortaktır bir hesaplanır dairelere bölünür iskan olup kat mükliyetliye geçildiğinde bütün giderleri üzerinize geçirebilirsinizBunları öğrenmenin daha basit bir yolu var belediyeyi arayıp ada parsel numaralarını söyleyip direk konutu sordurabilirsiniz ne durumda hangi belgeleri eksik iskan başvurusu yapılmışmı tapusu neden yok imar durumu nedir bütün bilgiler yer alıyor ya da yönlendiriyorlar o konut yerini inceleyen firmaya ki muhakkak tapusu vardır imar izni falan varsa ki bence sorunlu inşaat halinde çıkıyor tapu direk sen müteahhitlerden tekrar üzerine alıyorsun
kazıklanma kardasın bi devirde ufacık bi arsaya bile tapuisteniyo 30 bin fazla ver ama garantin olsun bu kadar beklemissin biraz daha bekle arkadas kazıgı cokturrArkadaşlar mrb eşim ev almak istiyor bir akrabasının (pek samimi degiliz) evi var ev 4 yıldır yapılmış ama tapu yok 2,3 aya çıkar diyorlar, ama ben kararsızım evin tapusu çıkarsa ev en az 30, 40 bin fiyatı artar şimdi daha uygun .fikrinize ihtiyacım var. Böyle ev alıp sorun yaşayan oldumu
Not " bir ara mutaitin tutuklandığını duymuştuk çıkmış her halde sitenin çevresini yapıyorlar.