Tapuda çalışan arkadaşlar varsa bi bakabilir mi ?

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
727
333
Tapu 18.Madde ve Belediyenin Usulsüz Kararı

Arkadaşlar merhaba,

Bulunduğum kasabada yıllar öncesinden beri sorun olan ve çözülemeyen bir tapu 18.maddesi konusu vardı.
Yaklaşık 10 yıla yakındır bu konu tam çözülemedi , yıllar öncesinden , tapu, lihkap,belediye üçlüsü çalıştı durdu bize çözeceğiz filan dendi.
İmar geçen ev, arsa, bağ, bahçe tarlalarımız vardı, belediye bu işi çözeceğiz dediği içinde ve oldukça masraflı da olduğundan dolayı biz
hiçbir şey yapmadık.

En son geçen yıl belediye " tapularınız geldi, 20 tl karşılığında ( tapudan bu paranın da usulsüz olduğunu öğrendik sonra) belediyeden alabilirsiniz "
dediler. Fakat olan durum o kdr karmaşıktı ki, benim arsama 5 kişi, bahçeme hiç bilmediğim 7 kişi girmiş. Hisse sahibi olmuşlar, kimi 5 metrekare, kimi 200 metrekare, kimi 400 metrekare vs... Tüm mahalleleri, çorba etmişler. Belediyeye gittiğimde fen işleri memurunun çok pasif ve çok da bilgili olmadığını gördüm. Bişey yapamayacaklarını, hissedarlardan satın alma işlemi yapmamız gerektiğini söylediler. Oluşabilecek masrafın boyutunu bir de siz düşünün.

Sonrasında tapuya gittim, tapu çalışanları " biz tapuları belediyeye teslim ettik, belediye askıya çıkarmak zorunda, askı süresinde itiraz edenlere
düzeltme işlemi yapılır, bize hiç düzeltme talepleri iletilmedi " dediler. Fakat belediye ne tapulardan ne askı süresinden bahsetmediler. Kendi encümen kararları ve imzaları ile işlem yapıp tapuları kesinleştirmişler.

İşin kötü tarafı art niyetli, aç gözlü, haramzade şahıslara işi düşenler yanmış durumda, "arsana şu kdr para vermezsen sana hissemi devretmem " diyenler çoğaltmakta, sanki taş atıpta kolları yorulmuş gibi, durduk yere arsa sahibi oldu adamlar, bahçe sahibi oldular.

Hatta o kdr trajikomik durumlar var ki, adamın hiç üstünde ne arsası ne bahçesi ne evi var, hiç bi tapusu yok , hadi bunları geçtim, Allah vermesin bir mal sahibi öldü, masıl miras sorunu çözülecek bu kargaşada. Belediye cvp veremiyor ki anladım hiç bişe bilmiyorlar, hak ederek maaş almıyorlar.

BİMER'e yazdım, onlarda tapuya yazmışlar filan gelen cvpta belediyenin tapuları askıları çıkarttığına ve ilan ettiğine dair evrakları tapuya sunup tapuları tescillediklerini öğrendm. Halbuki belediye hiçbi ilan yapmadı. Bu işi mahkemeyle çözün filan diyorlar..

Şimdi belediyenin usulsüz işlem yaptığı ve kılıfına uydurduğu bariz.
Ciddi anlamda da kul hakkına girdiklerini düşünüyorum.

Nasıl çözülür bu iş. fikriniz var mı?

itiraz süreniz geçtiyse ve il meclisi bunu onayladıysa birşey yapamazsınız sanırım 15günlük itiraz süresi içinde itiraz etmeniz gerekir diye biliyorum

itiraz süreniz geçtiyse ve il meclisi bunu onayladıysa birşey yapamazsınız sanırım 15günlük itiraz süresi içinde itiraz etmeniz gerekir diye biliyorum

belediye tapuları askıya çıkardık diye ilan etmediği için kimsenin haberi olmadı tabi,
kendi encümen kararıyla imza atıp tapuları kesinleştirmişler. askıdan haberimiz yokki
itirazdan olsun.

Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Ama hiçbişey çözümsüz değildir.
Bununda bi çaresi vardır diye düşünüyorum.

o nasıl iş yaaa sizi katakulliye getirmişler bi tek sizin başınıza mı geldi sizin durumunuzda olan başka insanlar varsa hep birlikte gitseniz belediyeye itiraz etmeye :26:

o nasıl iş yaaa sizi katakulliye getirmişler bi tek sizin başınıza mı geldi sizin durumunuzda olan başka insanlar varsa hep birlikte gitseniz belediyeye itiraz etmeye :26:

aynen canım yaklaşık 5600 kişilik bir kasabadayız, belediye çalışanları dışında kimsenin askıdan haberi yok:(

Back
X