Babasının malı olmayabilir ancak annesinin malı olmuş oluyor. Resmiyette o arsanın üzerinde annenin hakkı var, annen yaşıyorken hakk sana düşmez dolayısıyla söz sahibi olamazsın.Aslında bu konuyu bilgilenmek amacıyla açtım. Şimdi benim dedemin arsası var . Tapusu dedemin üstünde. Nenem dayıma evlenmeden önce ev yapmış sorna yengem o evi beğenmedi ve seneler sonra o eski evin yanına birdaha ev yapıyor şimdi. Ev onun oluyor ama tapu dedemin üstünde. Sadece kafam karıştı o evin üstünde değil ama topunun üstünde annem ve benim de hakkım vat mi yok mu? Zaten karışmayız karışmadık da bir sıkıntımız yok ama babam dedi ki o arsanın üstünde senin ve annenin de hakkı var olir da karışıklık çıkarsa miras bölünürken hakkını yedirme dedi. Kötü anlamda demedi ama avukat ablalar varsa bilgi almak istiyorum. Nenemin bahçesini falan yıktı komple her yeri beton yaptı . Biraz üzüldüm açıkçası. O taraflara sanki babasının malı gibi davranması canımı sıktı. Lütfen linç etmeyin sadece soru sordummm
Özür dilerim annesinin malı nasıl oluyor. Annenin mi demek istediniz ?Babasının malı olmayabilir ancak annesinin malı olmuş oluyor. Resmiyette o arsanın üzerinde annenin hakkı var, annen yaşıyorken hakk sana düşmez dolayısıyla söz sahibi olamazsın.
Yani gözümüz yok emin olun ama böyle bilgisiz bilgisiz dolasmamak için bir sorayım dedim .Sizin değil annenizin hakkı var. İsterse söke söke alır.
Neden yok gözünüzYani gözümüz yok emin olun ama böyle bilgisiz bilgisiz dolasmamak için bir sorayım dedim .
Ayrı tapusu yok . Yani olsa bizim de haberimiz olurdu diye tahmin ediyorum.Arsa tapusu dedenin üzerindeyse miras payı tüm evlatlar için eşit. Ev imarlı mı? Ayrı tapusu var mı?
Olsunn muuu dayimi çok seviyorum o yüzden o mutlu olsun yeter benim için. Zaten o der baba nenenin evi senin bağ bahçe senin diyeNeden yok gözünüz
O evin ayrı tapusu yoksa onlar sizin insafınıza kalmış durumdalar. Arsa dedenin, eşinin de vefat ettiği durumda diyelim ki dedenin 3 çocuğu var. Bu üç çocuk da 1/3 oranda arsanın mirasçısıdır. İsterseniz ortaklığın giderilmesi davasını açıp onlar istese de istemese de payınızı alırsınız.Ayrı tapusu yok . Yani olsa bizim de haberimiz olurdu diye tahmin ediyorum.
Annem ve dayım 2 kardeş ama gözümüz yok . Yengem aç gözlülük yaparsa görür gününü ama. Peki birşey sormak istiyorum. Payımızi almak istersek nasıl alacağız, yani nasıl bölüsülür ev biliyor musunuz ?O evin ayrı tapusu yoksa onlar sizin insafınıza kalmış durumdalar. Arsa dedenin, eşinin de vefat ettiği durumda diyelim ki dedenin 3 çocuğu var. Bu üç çocuk da 1/3 oranda arsanın mirasçısıdır. İsterseniz ortaklığın giderilmesi davasını açıp onlar istese de istemese de payınızı alırsınız.
Evet annenizin hakkı var.Özür dilerim annesinin malı nasıl oluyor. Annenin mi demek istediniz ?
Benim dayılar annemden imzayı aldılar ama daha annem demeden kendileri maddi olarak karşılığını vermeye çalıştılar. Dayınız düşünceli ve hakkınızı verebilecek biri ise düşünmeyin derim.Olsunn muuu dayimi çok seviyorum o yüzden o mutlu olsun yeter benim için. Zaten o der baba nenenin evi senin bağ bahçe senin diye
Arazi ikiye bölünecek kadar büyük değil anladığım kadarıyla. Tek parsel, tek tapu diye anlıyorum. Bu durumda kim arsanın tamamına sahip olmak istiyorsa yarı parasını karşı tarafa öder.Annem ve dayım 2 kardeş ama gözümüz yok . Yengem aç gözlülük yaparsa görür gününü ama. Peki birşey sormak istiyorum. Payımızi almak istersek nasıl alacağız, yani nasıl bölüsülür ev biliyor musunuz ?
Yani ben dayımdan öyle birsey görmedim ama cani sağ olsun .Benim dayılar annemden imzayı aldılar ama daha annem demeden kendileri maddi olarak karşılığını vermeye çalıştılar. Dayınız düşünceli ve hakkınızı verebilecek biri ise düşünmeyin derim.
Dedem samıt nenem normal . Yengem bu zamana kadar 2 ev yaptı ve sigamadi beğenmedi . Şu an yaptigi ev üçüncü ev . Nenem çok sıkıldı. Nenem ve dedemle aynı evde yaşıyorlar . Nenem evi yapsın da gitsin diye bakıyor .Dedeniz ve neneniz bu duruma ne diyor? Ata malı sonuçta. Tabi ki sizin de hakkınız var ama onlar vefat edince alabilirsiniz hakkınızı. Onlar yaşıyorken izin veriyorlarsa yapacak birşey kalmıyor.
Haklısınız miras bolusme günü ne zaman gelir kim bilirAyrıca bu miras işleri ciddi işler. Arsadan bahsediyorsunuz. En kötü yerde en ufak arsa bile 1 milyon. Kolay kolay gözümüz yok denecek para değil bu.