- 9 Ekim 2021
- 5.997
- 12.372
- 29
Merhaba tarifim; Tantuni
Malzemeler
Tavuklu harcı işin;
500 gr tavuk
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çaybardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Diğer malzemeler;
5 adet lavaş
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
2-3 adet domates
Yarım demet maydonoz
Yapılışı;
Tavukları küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz üzerine sıvıyağını gezdirip suyunu salıp geri çekmesini bekliyoruz ( ben bu şekilde yaptım siz isterseniz tavuğu önce haşlayıp sonra yağda soteleyebilirsiniz ) tavuklar suyunu çektikten sonra baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım sonrasında 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim pişmeye bırakalım diğer yandan piyazlık doğradığımız soğana tuz ve sumak ekleyip karıştıralım ardından lavaşa istediğimiz kadar tavuk soğan salatadı domatesi ve maydonozu ekleyip dürüm yapalım
AFİYET OLSUN
Malzemeler
Tavuklu harcı işin;
500 gr tavuk
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çaybardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Diğer malzemeler;
5 adet lavaş
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
2-3 adet domates
Yarım demet maydonoz
Yapılışı;
Tavukları küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz üzerine sıvıyağını gezdirip suyunu salıp geri çekmesini bekliyoruz ( ben bu şekilde yaptım siz isterseniz tavuğu önce haşlayıp sonra yağda soteleyebilirsiniz ) tavuklar suyunu çektikten sonra baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım sonrasında 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim pişmeye bırakalım diğer yandan piyazlık doğradığımız soğana tuz ve sumak ekleyip karıştıralım ardından lavaşa istediğimiz kadar tavuk soğan salatadı domatesi ve maydonozu ekleyip dürüm yapalım
AFİYET OLSUN
Son düzenleyen: Moderatör: