Tanrı yok

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63
Yaşlı kadın oldukça dini bütün bir insanmış. Her sabah kapısının önüne çıkar ve yüksek sesle dua edermiş:
-”Tanrım bize verdiklerin için sana şükürler olsun”
O’nun bu duasının ardından, her seferinde yan komşusunun sesi duyulurmuş:
- “Tanrı yok kadın. Tanrı yok diyorum sana !”
Yaşlı teyze bu olaya ne kadar sinirlense de, belki bir gün gerçeği anlar ümidiyle sabreder, komşularına örnek olmak, için de her sabah duasına devam edermiş. Ancak; O ne kadar sabırlı ve azimliyse, kötü komşusu da, o kadar azimliymiş.
Bir akşam, komşusu yaşlı teyzeye bir oyun etmeye karar vermiş. Hiç üşenmeden kalkıp markete gidip, bir sürü meyve sebze ekmek vs. alıp torbalara doldurmuş ve yaşlı teyzenin kapısının önüne bırakmış.
Ertesi sabah teyze kapıyı açıp da yiyecekleri görünce çok şaşırmış ve sevinçle bağırmış:
- “Sana şükürler olsun Tanrım. Bu gönderdiğin yiyecekler için sana şükürler olsun!!!”
Ağacın arkasından O’nu seyreden ve gördüğü manzara karşısında müthiş keyiflenen komşusu kazandığı zaferi herkese ilan etmek istercesine seslenmiş:
- “Tanrı yok kadın. Tanrı yok dedim sana. O yiyecekleri ben alıp bıraktım kapıya!”
Yaşlı teyze kafasını kaldırıp sesin geldiği yöne bakmış ve hiç istifini bozmamış:
-”Yüce Tanrım sana ne kadar şükretsem azdır. Hem bu yiyecekleri göndermişsin hem de parasını şeytana ödetmişsin”

kadının en son cümlesini okuyana kadar nevrim döndü ooh be rahatladım...sağol canım ellerine sağlık...

ayyy başlığı görünce çok tuhaf oldum beee .... ama sonu güzeldi ... yüreğine sağlık arkadaşım .... Rabbime binlerce kez şükürler olsun ....

başlığı okuyunca dellendim resmen ama sonu süperdi yaww,
yani tek kelimeyle süperdii,
yalnız başka bir başlık olsa dahamı iyi olurduki diyom ama,
bu kadarda dikkatimi çekmezdi , sanırım o zamanda
yaw neyse anlatılmak istenen anlaşılmıştırr..
ellerine sağlık

Hayatımda okuduğum en güzel yazılardan biriydi sonsuz teşekkürler arkadaşım...

Allah yok öyle mi???(haşa)

Bunu söyleyenler;
Gökyüzüne baksınlar,
Okyanusların,denizlerin dibine dalsınlar,
İnsanoğlunun ana rahminde asılı duruşundan ibret alsınlar,
Yüzünü her defasında güneşe çeviren ayçiçeğinden utansınlar,
Yedikleri,içtikleri şeyleri tanısınlar,
En önemlisi;

Son nefesini verip,bu dünyadan göçen ve bir daha gelmeyen insanoğluna baksınlar...

Tüm bunlara ''baktım,göremedim'' diyenleri ALLAH benden uzak tutsun..

Görüpte''Allah tek İlah'tır'' diyenleri de,her iki dünyada dostum eylesin...

realist,elin,kolun,dilin dert görmesin be arkadaşım,emeğin karşılık bulsun inş.

çok güsel bi paylaşimdi..sonsus teşekkürler...emeğine yüreğine parmaklarına sağlık...çok büyük keyf aldım canım

Aslında bu kadar okunacağını tahmin etmemiştim.Demek ki başlığın çok önemi var hakikaten.Bundan sonra başlıklara çok dikkat edeceğim haberiniz olsun.Benim için okunması çok önemli.Çünkü ben bu köşede hiç bir yazıyı okumadan geçmiyorum.Mesaj yazmadığım inanın okumadığım anlamına gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…