Kız İsteme tanışmaa

• Konu Sahibi Konu Sahibi doral
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kizlaaaarrr simdi gittiler hersey cok güzel geçti aileler cok iyi anlaştı ilk geldiklerinde anne biraz gerildi ama tatlı kayinpederim o kdr hoş bi adam ki cok guzel konular açtı konuştu ama tek aklımda kalan bugün soz konusu hiç konuşulmadı ilk tanisildigi için mi giderken kayinpedercigim bize de bekleriz dedi ama anne oyle bişey demedi nasil ilerlicek şimdi bu işler

öncelikle hayırlı olsun canım:)
onlar geldikten 15 gün sonra biz onlara gittik. iadeyi ziyaret:) adetler böyleymiş ben bilmiyordum.onlar tanışmada çikolata filan getirmişler bizde tatlı götürdük. ayrı şehirlerde olduğumuz için biz onları yemek verdik onlarda bize aynı şekilde sonra sohbet filan ordan burdan ilerliyo:) sonra iki aile birbirlerini araştırıyor.araştırma bittikten 1 ay sonra filan sözlüm biz istemeye gelcez seni dedi beraber bi gün belirledik:) nasılda heycanlanmıştım:)) babası babamı aradı ve müsaitseniz şu gün size gelicez gençler öyle uygun görmüş dedi. babamda elbette buyurun gelin dedi. ve sonra isteme oldu sözlendik:)) (aslında çok ayrıntısı var ama uzun) nişan belli değil daha canım ama inşallah nisan mayısta olcak bekliyoruz:))

Ayy hayırlı olsun canım benim de oyle olacak gibi ailesi bize de bekleriz dedi bugün kayinpedercigim ne zmn gelecekler diye sormuş ama ailem bi gün belirleyp cagrsinlar oyle kuru kuru bize de beklerz olmaz diyo erkek arkadaşım da siz müsait olduğunuz zamani bize soyleyeceksnz biz su gün gel dersek ayip olur diyo sence ne yapmalıyız

bende hemen gidilmez diye biliyordum ama arası fazla olmazmış.15 veya 20 gün içinde gidin. biz şu gün müsaitseniz gelcez dedik onlarda tamam dediler.onlar sizi davet etmez tekrar.giderken babası buyrun gelin demiş zaten siz belirliyceksiniz gideceğiniz günü. onlardan çıkarken babam sizde buyurun gelin bekleriz gibi şeyler söylemesi gerekiyomuş ama babişkom ilk kez yaşıyo böyle şeyleri heycanlanmıştı:))

sevgili kaderdaşlarıımmm :))) benımde cumartesi günümm o kadar güzel geçti kiiii Allaha şükürler olsun çok korkuyorduum ama hiç öyle olmadı ya herşey cok güzel ilerledi giderlerken bizide buyur ettiler bizde 1 ay sonra gidebilicez cook güzeldii herşeyy rüya gibi bu bilee :))

Aynen ben de senin gibi düşünüyorum canım oh içimi rahatlattin ayni duyguları yasamak tecrübelerden yararlanmak cok iyi geliyor insana :) biz de o zmn iki hafta snra müsaitiz diyelim peki şeyi anlamadim biz gidecegmz zaman tekrar mi davet edicez onları oyle demissin ama :)

Ayyy canım cok sevindim ya hepimizin istediği gibi olmuş hersey cok güzel hayırlı olsun devamı da gelir inşallah hepimizin:)

istemeye ne zaman gelecekler erkek arkadaşınla konuşmuşsundur bunları. tabi şimdi geleceklerse. bizim dediğim gibi 1 ay sonra isteme söz filan oldu. ama nezaketen de olsa buyurun gelin denir canım benim bildiğim.
çok güzel şeyler bunlar ilk tanışmada ve istemede çok heycanlıydım bende:) hatta annesi ilk gördüğünde beni baştan aşağı bi süzdü yüzüm kıpkırmızıydı :)) hatta bizim ailelerin tanışalı bugün tam 1 yıl oldu :))

Son düzenleme:

Erkek arkadaşım hemen istemeye gelmek istiyo fakat aileler konussun beraber karar verelim dedim çünkü babası bize tanışmaya gelmeden önce zaten uzamasın babanla konusiym olsun bu iş dedi bi iki haftaya geldiler cnm smdi haftaya gitmeye karar verdik biz de bu hafta geçsin dedik heralde biz gittigimzde konuşulur artık:)

Hepinizinki hayırlı olsun kızlar, Allah tamamına erdirsin, darısı bizlere inşallah.

siz gittiğinizde babası konuyu açarsa kararlaştırırsınız. ama öyle bir şey konuşulmazsa da ikiniz belirlersiniz oda babasına söyler yada kendileri bilir canım. benim bildiğim babası babanı arar şu gün filan müsait misiniz diye sorar.bizde öyleydi :))

Evet canım oyle olması gerekir bakalım bizim nasil olacak:)

güzel haberlerini bekliyoruz canım her şey istediğin gibi olur inşallah..

benim nişanlımın ailesi uzaktan gelecek. aileler ilk kez bir araya geliyor. ilk gün yemek yenilip kız isteme olacak vs. ertesi gün aile arasında küçük bir nişan... hadi nişanda hazılanacaklar az çok belli. ama yemekte ne verilmeli? sonuçta ağır misafir geliyor ve uzaktan ve ilk kez. bana güzel bir akşam yemeği menüsüüüüüü!!!!??

çorba olarak yayla çorbası düşündük (ki annem çok güzel yapar.)
sonra? pirinç pilavıyla ne? peki tatlı? aşure olur mu?? abes kaçar mı? ortada bi salata. başka?

öncelikle hayırlı olsun canım..
çorba,pilav ve bence olmazsa olmazı bir etli yemek. yanına bir çeşit daha yapabilirsin..mesela size özgü yani yörenize ait onların bilmediği bir yemek türü olabilir.. tatlıya gelince aşure pek olmaz gibime geliyo.. baklava tarzı şeyler daha iyi olur canım..

aile antepli olunca bizim buraların baklavası pek iç açıcı olmaz onlara o yüzden baklavadan vazgeçtim ben. sütlü tatlılar da çok hafif kaçar sanki. aşureyi de nişanlım sever. ama işte akşam yemeğine nasıl olur ben de kararsız kaldım.

hayırlı olsun Allah tamamını erdirsin canım ama bana göre de aşure olmaz gibime geliyor yemeklerin üstüne zaten insanlar bayağı tok oluyor o yüzden hafif sütlü tatlıları tercih edebilirsin ben tavuk göğsü yapmıştım yaparken içine sakız attım cok güzel oldu erkek arkadasım sürekli onu yapmamı istiyor hatta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…