Kız İsteme tanışmaa

• Konu Sahibi Konu Sahibi doral
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

doral

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
32
0
16
İstanbul
5 yıllık ilişkimin ardından erkek arkadaşımın ailesi gelmek istediklerini söylediler ve bu hafta sonu ailemle tanışmaya geliyorlar.Ben bu konularda hiç birşey bilmiyorum yemek vermem gerekir mi?Ben ilk tanışma olacağı için çayın yanına servis tabagına ikramlar vermek istiyorum fakat bu ikramlar konusunda da ne verecegimi bilmiyorum.Bir de o gün geldiklerinden ne kadar sonra çay vermem gerekir bu kadar ufak noktalara takıldım Bir de bugünü yaşayan arkadaşlar o gün genelde ne konuşuluyor ilk defa birbirlerini görecekler söz günü o gün mü konuşulur daha sonralar da mı çok telaşlıyım

öncelikle hayırlı olsunnn :)
biz tanışma günü ikram yapmıştıkk, börek soğuk meze tarzında şeyler, yanında çay verildi ama sonrasında da ayrıca verildii.
sohbet ne konuşcaz die düşnme akıp gidiyo zaten sohbett
isterseniz açık büfede yapabilirsiniz. siz büyük tabaklarda koyun isteyen istediğini servisine alsınn :)

çok teşekkürler canım :) servis tabagına neler koymalıyım çeşitlerde yardımcı olur musun :) börek mercimek köftesi falan böyle şeyler düşündüm ama kadınlar günü gibi olur diye korkuyorum cok telaşlıyım cook :)

bende yakın zamanda yaşadım o heyecanı ve benım sevgılım 5 yıllıkda değildi 3. ayımızda aılesı ıstemeye geldi...:)) hem sevgılıme hemde aılesıne karsı son derece heyecanlıydım ama coook keyıflı gecıyor :)) ben cayla servıs yaptım kız kardeşimde yaptığım kurabıye poğaca ve pasta tabaklarını getirdi.. ilk seferde yemek önermıyorum kuzum

çok teşekkürler aynı düşünüyoruz ben de ilk seferde yemeğin zor olcagını düşündüm zaten insanlar ilk defa birbirlerini görecekler aynı sofrada herkes gerilir diye düşündüm :):) sana da hayırlı olsun Allah tamamını erdirsin canım benim de geçer biter bir an önce insallah :)

Tanışmada hele ki aynı ilde oturuluyorsa yemeğe gerek yok zaten genelde akşam yemek vakti sonrası çay için geliniyor diye biliyorum. Çayın yanında bir börek mutlaka olmalı, onun dışında yaprak sarması olabilir kek, kurabiye tarzı bir şey olabilir bir de mercimek köftesi, soğuk salata meze çeşidi gibi şeyler koysanız yeter.

Canım hayırlı uğurlu olsunn, benide haftaya istemeye geliyorlarr

Bizde de ilk defa tanışma olacak biz kek börek tarzı birşeyler vereceğiz .. Pazar günü büyük bir ihtimalle söz olacak ondan sonra yemek vereceğizz ...
Tanışma için düşündüğümüz menü ise ;
Yaprak sarması
çarşaf böreği ıspanaklı yapmayı planlıyorum
elmalı kurabiye
Peynirli poğaça yada tatlı bir çörekk
patates salatası yanında içcek olarak çay veririz
kalkmalarına yakın kola fanta birşey olur diye düşünüyoruz .. inşallah yardımcı olabilmişmdirr..

canım cok yardımcı oldun çok tesekkürler hayırlı olsun sana da tatlım çok mutlu olun inşallah :)

yok direk servis tabağına siz koycaksanız yapma köftee gün gibi olur :)
bizde börek, poaça, kek fln vardıı :)
dedğim gibi eğer masaya koyup servise onlar alcaksa sayıyorumm :
zyağlı barbunya, yoğğurtlu mezeler, sarma, börekk, kekk,içli köftee bu şekilde giderr :)

Amin inş canım :))

Karar verebildin mi ??

canım ben patatesli börek yanına sigara böreği mercimek köftesi kek yanına da iki kurabiye düşündüm ama aynı servis tabagında çok mu karışık olur diye düşünüyorum :) elmalı kurabiye fikrini cok begendim :)

2 Tane börek bir tabak içinde fazla geldi canım bana :S
mercimek köftesi bende baştan düşündüm ama yemesi zor servis zor :S marul koy limon koyy .. ayy bide yemesi ilk defa geliyor insanlar :S
her birinden birer çeşit yeterr :))

ayy yapıcak zamanın var mıı ??

ya canım şehir dısındayım şu an bu gece gideceğim eve artık hafta sonuna kadar arkadaşlardan annemden falan yardım isticem ama hepsni kendim yapmak istiyorum :):)

haklısın canım ama ilk defa geliyorlar acık büfeden kendniz alın da diyemem ki :) onu aslında ben de dusunmustum ama sonra vazgectim ayıp olur diye kafam cook karısık :)

ya canım şehir dısındayım şu an bu gece gideceğim eve artık hafta sonuna kadar arkadaşlardan annemden falan yardım isticem ama hepsni kendim yapmak istiyorum :):)

Bende kendim yapacağım herşeyimi hazırlanmak için vakit kalsın diye 5 - 6 çeşit yeterr diye düşünüyorumm :))

hafta sonu benımle aynı heyecanları yaşayacak birilerine denk gelmek ne güzel :) cumartesi günü bize de tanışmaya geliyorlar. farklı ilde oturuyorlar ya gündüz yada akşam gelecekler (daha karar veremedim) bizde çay ile birlikte yaprak sarma-fındıklı kurabiye-patates maydonozlu kurabiye düşündük daha ne yapabiliriz bilmiyorum :) az mı bu menu:18:

Hayırli olsun sana da canım yemek verecek misin baska ilden geliyorlarsa ac olabilirler ikramlarin yanina kek pogaca veya börek de koy canım bence

hayırlı olsun kızlar
uzaktan, şehir dışında gelecekleri yemekli ağırlamak daha münasip duruyor.
onun dışında çayın yanına daha kolay ikram edilecek şeyler olabilir.

malum stresli bir gün gelin adayı için.ben mesela geçenlerde yapmıştım, etimek tatlısı.
isim olarak hep basit bulurdum ama tadı ve görüntüsü çok başarılı oluyor.site içerisinde yapan arkadaşlar var.
hoş bir tat olabilir kurabiye tatlı ve tuzlu olacak şekilde yine düşünülebilir.patates salatası-kısır vs de güzel olur.çok garipsenecek şeyler değil.
bunun dışında bazı ikramları tabağa koyup diğerlerini , mesela kurabiye gibi, ayaklı servis tabaklarında ikram edebilirsiniz.burada tarifi çok verildi, sultan
lokumu da güzel olabilir.görüntü olarak güzel duruyor.

tanışmaya gelecek olanlar anne-baba şeklinde mi gelecek? yoksa sadece anneleri mi tanıştırıyorsunuz kızlar?
ben tüm aileyi bir arada görmek istiyorum

Fikirlerin için cok teşekkürler canım tüm aile gelecekler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…