Kız İsteme Tanışma ve çok çok çok büyük bir sorun.. Lütfen yardım :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zdn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

damadın yerini hazırlayım biraz diyorsun hayırlısıyla tanıştırsaydım bir streste bitseydi

damadın yerini hazırlayım biraz diyorsun hayırlısıyla tanıştırsaydım bir streste bitseydi

Tanışma günü gelmiş çatmış, benim babam hüzün yüklü, suratı asık oturmuş tek kişiilk koltuğa nasıl bir kız babası imajı çiziyor anlatamam, çocukta mı gelecek diye şaşırmıştı hatta, olur mu hiç gelmeden baba? Kime vereceksin sen kızını?

hatta sevgilimin abisi içeri girdiğinde babamı öyle görünce, ki ( eski çalıştığım muhasebe bürosunda bizim muhasebe işleriyle ilginiyordu, az çok tanıyor aslında) direkt bu adam bizi kovar evden demiş, sevgilim de aynı şeyi geçirmiş içinden, ama sonra Allaha şükür ki, ortam yavaş yavaş ısındı, muhabbet ilerleyen saatlere doğru koyulaştı sanki 40 yıllık ahbablar aileler, ha birde en önemlisi bizim tanışma merasimi çok kalabalıktı, ama en önemlisi babamın sevip, saydığı kardeşi gibi gördüğü eniştelerimin olması, onların sayesinde ortam ısındı, böyle sayıp sevdiğiniz akrabalarınız varsa çağırmak ortam açısından iyi oluyor.

evet evet bende amcamların gelmesini istiyorum, yoksa zaten baya sessizlik hakim olacaktır eve. amcam babamın huyunu iyi bilir

Son düzenleme:
evet evet bende amcamların gelmesini istiyorum, yoksa zaten baya sessizlik hakim olacaktır eve. amcam babamın huyunu iyi bilir

Mutlaka konu açacak, sessizliği dağıtıp ortamı ısıtacak birileri olmalı..

canım benim allah yardımcın olsun aynı sorun bizde de vardı o yuzden çok iyi anlıyorum seni. Geçen sene nisan ayında benimde isteme ve sözüm bir arada oldu benim annem babam değilde dedem bu konularda çok fenadır ödüm koptu bir sorun çıkıcak diye onlar gelmeden önce dedemi ikna etmeye çalışltık bütün akrabalarımızla mezhep ve siyaset olaylarına girmesin diye. Siyasi açıdan görüşlerimiz aynı sadece mezhep farklılığı var çok şükür ki hiç bi sorun olmadan atlattık ama benim yaşadığım stresi anlatamam. Ama sakın boş yere stres yapma herşeyi oluruna bırak babanda senin en mutlu günün de mutsuz olmanı istemez yine de önceden babanla konuşun çok faydası oluyo :)

Canım cevabın için çok teşekkür ederim, yani bizde mezhep farkı çok önemsenmiyor şöyle söyleyim babam çok önemsemez annem ve akrabalar önemser ama yinede benim içinde çok önemli değildir. Siyasi düşünce farkı beni çok geriyor stres tavan yapmış durumda bende nasıl halledeceğiz bilmiyorum. ilk iaile ile konuşayım erkek arkadaşımda ailesi ile konuşsun. Aileleri tembihleyelim diyorum ama işte çok ön yargı olacak aileler arasında bilemedim valla hayırlısı olsun diyorum

Canim bende söz günümde cok stres yapmistim ama erkek arkadaşım i önceden tembihlemistim zaten onlar hazirlikli gelmisler söz günü söyledim boşuna stres yapmışsın biz hazirlikli geldik zaten dedi dedemin huyunu bildiği için ailesini uyarmis:) hic stres yapma bol bol dua et Allah yardimci olur sen o gününün tadını çıkar hiç biseyin moralini bozmasina izin verme :)

canım benim ailemle nişanlımın ailesi arasında da siyasi olarak uçurumlar var :) hatta aynı şehirde bile değiller sıkıntı olmaz diyordum hep :) geçen hafta sonuda bizdeydi kayınvalidemler diken üstündeydik tabi ama siyasi konular açılmadıkça pek sorun olmuyor tabi konuşacak başka konularının olması şart:26:

birde benim ailemde genelde ön plana çıkan ailesi değil kendisiydi nişanlımın inan eğer onu severlerse ve sahiplenirlerse diğer konuşar çok umursanmıyor :) benim babam 2 kızım vardı şimdi 1 de oğlum var diyor başka birşey demiyor

herşey gönlünce olsuuun derimmmm sadecee ama kafana çok takma

Harikaymış valla ama bizim evdede konu döner dolaşır kesinlikle siyasete gelir. Allahım bir sıkıntı çıkmasa diye stresler halindeyim. İnşallah dediğin gibi olur nilessscim zor bir durum ama bakalım bir şekilde olayı kendi tarafımıza çekmeye çalışacağız

Isin zor
Allah tan hep en hayirlisini dileyin. Belki babanizin huzursuzlugu iyi seylere sebep olcak hayat bu belli olmaz hicbir sey bol bol dua edin. Allah yardimciniz olsun.

tanışma akşamında aileler daha ilk kez birbirlerini gördüklerinden dolayı hemen siyaset konuşulmuyor, bu konuda tereddüt etme bence. diğer yandan eve amcanları çağırman iyi bir fikir ev kalabalık olunca ortam gergin olmuyor.

canım aynı dertten bendede vardı mezhep ve siyasi görüş farklılığı.babam terör estirdi evde yeminler etti vermemde vermem diye annemde öyle davrandı 2 side aynı düşünceye sahipti.okulumun bitmesini bekledim diplomamı aldığım gün geçtim karşılarına adam akıllı konuştum vazgeçmeyeceğimi o konuların aramızda önemsiz olduğunu anlattım.ha hemen tamam demediler 2 3 ay daha evde kıyametler koptu ama sonuç şimdi nişanlıyız ve aileler o kadar iyi anlaşıyorlarki sürekli beraberiz.aileni incitmeden konuş istediğini belirt.tüm sorumluluk sana ait bunu ailene anlat kararlı ol.ben herkese benim ailem bile tamam dediyse herkesinki der diyorum :) ailenin önyargılarını kırmaya çalış.ben bizimkilere müsade edin bi gelsinler tanışılsın aklınıza yatmazsa tekrar düşünecem demiştim ve zaten tanışma olunca 2 tarafta rahatlıyo gerisi çorap söküğü gibi geliyo.inş istediklerin hayırlısıyla olur canım

Isin zor
Allah tan hep en hayirlisini dileyin. Belki babanizin huzursuzlugu iyi seylere sebep olcak hayat bu belli olmaz hicbir sey bol bol dua edin. Allah yardimciniz olsun.

Teşekkür ederim laodikecim inşallah en hayırlısı olur :)

yorumun için teşekkür ederim yacecim öyle yapacağız bakalım inşallah iyi olacaktır insan ister istemez çok stres yapıyor :26::18:

Eliferhatcım yazdıklarını okudukça nasıl içimden bişiler aktı gitti anlatamam, senin adına çoooooooookk sevindim Allahım inşallah banada nasip eder sonunda ailelerin iyi anlaşmasını

Eliferhatcım yazdıklarını okudukça nasıl içimden bişiler aktı gitti anlatamam, senin adına çoooooooookk sevindim Allahım inşallah banada nasip eder sonunda ailelerin iyi anlaşmasını

bol bol dua et allahtan hayırlısını iste canım inş fazla zorluk çekmeden istediklerin senin olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…