Kız İsteme Tanışma ve çok çok çok büyük bir sorun.. Lütfen yardım :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zdn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zdn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
29
1
36
Ankara
Kızlar uzun zamandır siteyi takip etmeme ramen yeni yeni yorumlar yazıyorum. O yüzden aranızda yeni sayılırım.

Şimdi benim derdim çok büyük. Benim erkek arkadaşımla 9 senedir tanışıyoruz bu tanışmamızın ilk 7 senesinde en yakın arkadaşımdı kendisi sonra beni o süre boyunca sevdiğini söyledi ve böylece 2 senedir çıkıyoruz. artık işler ciddiye binmeye başladı kendisini ailem ile tanıştıracağım ama bizim problemimiz çok çok çok büyük.

Şöyle ki ailelerimiz birbirinden çok faklı, hani hep insanlar arasında konuşulur ya mezhep olarak ve siyasi olarak olan farklılıklar.. bizde ikisi de var benim babam çok mezhepe takılmayan biridir ama siyasi konu onun için çok önemlidir. tamami ile zıt kutuplarda ailelerimizin düşünceleri ne yapacağımı bilmiyorum. biz sevgilimle bu konuları çok dillendirmeyiz o bana ben ona saygı duyarım ki böylece bu kadar sene yanyana olmamız da bununla açıklanabilir.

Ama insan yinede aileler anlaşsın istiyor ki bu benim ailemi çok etkileyecek onun ailesi bana benim ailem ona önyargıyla yaklaşacak

Bi akıl verin ne olur...

işiniz zor canım ya siz evlendikten sonra aileler yanyana gelince ne olacak bence gerçekten ciddi düşünüyorsanız ailelerle bu durumu konuşun ve onlarda ılımlı yaklaşsınlar

işiniz zor canım ya siz evlendikten sonra aileler yanyana gelince ne olacak bence gerçekten ciddi düşünüyorsanız ailelerle bu durumu konuşun ve onlarda ılımlı yaklaşsınlar

cevabın için teşekkür ederim oslem05 canım bende gerçekten bilmiyorum ne yapacağımı ne yardan geçebiliyorsun ne aileden. anneme durumu anlattığımda o da babama çıtlatmış biraz baya tepkili olmuş kendisi ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum

Allah yardımcın olsun canım evlilik ciddi bi olay sonrasında mutlu olmakta var mutsuz olmakta sırf aileler yüzünden bile ayrılanlar var iyi düşün canım benim

Allah yardımcın olsun canım evlilik ciddi bi olay sonrasında mutlu olmakta var mutsuz olmakta sırf aileler yüzünden bile ayrılanlar var iyi düşün canım benim

Ah ah gerçekten Allahım yardımcım olur inşallah... Çok teşekkür ederim canım.

önemli değil tatlım herkesin mutlu olmasını isterim her zaman keşke herşey toz pembe olsaydı

Aslında ailelerin de saygı duyması gereken bir konu, herkesin siyasi düşüncesinden tutunda hayata karşı olan bakış açısına kadar farklılıklar vardır. Eniştemin siyasi görüşü ile kızının ki bile farklı olabilirken, iki ailenin herşeyi, her konuda nasıl benzer niteliklerde olabilir ki?

Son düzenleme:

Doğru diyorsun smuwiLa aslında ama sanırım sakınan göze çöp batıyor bende öyle oldu, herşey iyi herkes çok uyumlu olsun istiyorum ama bu baya baya iyimserlik sınırını zorlamış olmak oluyor

tanışma esnasında olabilir de, evlilik sonrası olacağını düşünmüyorum,
kaç defa yanyana gelecekler ki? sonuçta birlikte yaşamayacaklar,
siz ve ailesi arasında olsaydı büyük sorun olabilirdi belki..

sonuçta herkesin kendi düşüncesi deyip saygı duymak gerekiyor. yani ben en azından öyle davranıyorum ama işte aileler pimi çekilmi birer bomba izlenimi veriyorlar

sonuçta herkesin kendi düşüncesi deyip saygı duymak gerekiyor. yani ben en azından öyle davranıyorum ama işte aileler pimi çekilmi birer bomba izlenimi veriyorlar

evet kesinlikle öyle, ama şunu söyliyim nişanlımın ailesiyle benim ailemde öyle
siyasi düşünceleri çok farklı
tanışma-isteme aynı gün olmuştu, geldikleri gün dua etmiştim siyaset açılmasın hiçbir şekilde diye, ve evdekilere, nişanlıma tembihlemiştim kesinlikle açılmasın, açılırsa da bir şekilde kapansın diye
bence canını sıkma sende bu şekilde önlem alabilirsin

ay gerçekten mi? benim gibi olan biri varmış çok sevindim ne kadar güzel aşmışsınız ve şuan nişanlısınız Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. darısı bana

Son düzenleme:
ay gerçekten mi? benim gibi olan biri varmış çok sevindim ne kadar güzel aşmışsınız ve şuan nişanlısınız Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. darısı bana

amin canım inş seninde mutluluğun daim olsun
ailenle bir konuş derim, o da ailesiyle konuşsun
siyasi konular açılmamış olur

Doğru diyorsun smuwiLa aslında ama sanırım sakınan göze çöp batıyor bende öyle oldu, herşey iyi herkes çok uyumlu olsun istiyorum ama bu baya baya iyimserlik sınırını zorlamış olmak oluyor

Benim arkadaşım 3 senelik evli ve evlendiği kişinin ailesi çok farklı bir yapıda, bildiğin doğu- batı gibiler.
Ki memleket olarakta öyleler zaten, arkadaşım rahat bir aileden geliyor, annesi ve babası hiç birşeyine karışmaz, zorluk çıkarmazdı.
Ama eşinin ailesi tam tersi, iç içe yaşamı sever, kız evlendiğinde kızlık bitti, kendi ailesine misafir önce burası mantığındalardı.
3 sene geçti dediğim gibi şimdi daha iyi eskiye nazaran araları, yani çok çok uyan çiftler, aileler neredeyse yok gibi..

yok aslında smuwiLacım bizim ailelerimizin arasında bu mevzular olmasa bence gayet iyi anlaşabilirler ama çok önyargı ile yakalaşacaklardır bu mevzular yüzünden beni korkutan da o...

Babanız ön yargılı olma konusunda haklı da olabilir. Yazdıklarınızdan sonuca varmak zor.

Kaç yaşlarındasınız?

yok aslında smuwiLacım bizim ailelerimizin arasında bu mevzular olmasa bence gayet iyi anlaşabilirler ama çok önyargı ile yakalaşacaklardır bu mevzular yüzünden beni korkutan da o...

Ben bu tarz konular üzerinden kısa kısa mesajlar veririm hep, mesela evlilik sürecim kısa olup uzamayacaksa ayrı büyük bir nişan yapmam, ona harcayacağım parayla düğünüme katkı da bulunur yapabileceğimizin daha iyisini yapmaya çalışırım dedim. Hani normalde erkek tarafı üstlenir ya düğünü, ben böyle istiyorsam erkeği kızı yok, nişan yapacağıma onu yaparım, ne farkeder, kime ne? Yani insanların düşünceleri, yaşayış biçimleri farklı olabilir önemli olan herkesin fikrine, hayatına saygı duymaktır diyebilirsin?

Bir arkadaşım vardı babasının siyası görüşü sol partiydi ve başı örtülü bir insana acayip ön yargılıydı. Teyzesi hatta onlara gelirken kapı da başını açıyormuş, olur mu böyle birşey ya? Hatta sınıfında başı örtülü bir kız varmış, resmen dalıcaktım kıza demişti, o ne demek sen saçını sarı boyatıp istediğin gibi giyinip, makyaj yapıp giriyorsun ya, o neden istediği gibi giremesin dersine? İstediği şekilde bir hayat yaşayamasın ki dedim? Senin istediğin özgürlükse onun senden ne farkı var dedim, önemli olan birbirimizin görüşüne saygı duymaktır dedim anladı ve sustu, bir daha böyle bir yaklaşım duymadım kendisinden.

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum, saygı bu kilidi açacak anahtar olacaktır.

kesinlikle katılıyorum, saygı bu kilidi açacak anahtar olacaktır.

Sen aileni tatlı tatlı işle ön yargıları olmaması adına, netice de hepimiz insanızz hepimizin düşünceleri farklı olabilir eğer onun dışında aile de bir sıkıntı yoksa iyi olduklarından bahset, erkek arkadaşın da kendi ailesine öyle yapsın :)

Benim babam karadenizliye kız vermem diyordu, başka işim yok sinopluya kız mı vereceğim aynen böyle demişti, hemde teyzemin eşinin, yani sinoplu olan eniştemin yanında, ben 8. yılıma girdim babamın bu önyargısını bile bile gizleyerek devam ettirdim ilişkimi hem duyunca hiçte öyle şuralıya vermem, buralıya vermem diyemedi nasipse zaten insanın basireti bağlanıyor derler.

Valla arayı ısıtmak amaç olunca erkek arkadaşım benim ailemi anlatıyor ailesine, ben onun ailesini konu geçince, mesela bilezik yaptı erkek arkadaşım bir gün konusu açıldı babamın yanında hemen söyledim, babam aferim geleceğini düşünüyor, sorumluluk sahibiymiş demişti, bu bir artı oldu babamın gözünde mesela..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…