işiniz zor canım ya siz evlendikten sonra aileler yanyana gelince ne olacak bence gerçekten ciddi düşünüyorsanız ailelerle bu durumu konuşun ve onlarda ılımlı yaklaşsınlar
Allah yardımcın olsun canım evlilik ciddi bi olay sonrasında mutlu olmakta var mutsuz olmakta sırf aileler yüzünden bile ayrılanlar var iyi düşün canım benim
Aslında ailelerin de saygı duyması gereken bir konu, herkesin siyasi düşüncesinden tutunda hayata karşı olan bakış açısına kadar farklılıklar vardır. Eniştemin siyasi görüşü ile kızının ki bile farklı olabilirken, iki ailenin herşeyi, her konuda nasıl benzer niteliklerde olabilir ki?
tanışma esnasında olabilir de, evlilik sonrası olacağını düşünmüyorum,
kaç defa yanyana gelecekler ki? sonuçta birlikte yaşamayacaklar,
siz ve ailesi arasında olsaydı büyük sorun olabilirdi belki..
sonuçta herkesin kendi düşüncesi deyip saygı duymak gerekiyor. yani ben en azından öyle davranıyorum ama işte aileler pimi çekilmi birer bomba izlenimi veriyorlar
evet kesinlikle öyle, ama şunu söyliyim nişanlımın ailesiyle benim ailemde öyle
siyasi düşünceleri çok farklı
tanışma-isteme aynı gün olmuştu, geldikleri gün dua etmiştim siyaset açılmasın hiçbir şekilde diye, ve evdekilere, nişanlıma tembihlemiştim kesinlikle açılmasın, açılırsa da bir şekilde kapansın diye
bence canını sıkma sende bu şekilde önlem alabilirsin
ay gerçekten mi? benim gibi olan biri varmış çok sevindimne kadar güzel aşmışsınız ve şuan nişanlısınız Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. darısı bana
amin canım inş seninde mutluluğun daim olsun
ailenle bir konuş derim, o da ailesiyle konuşsun
siyasi konular açılmamış olur
Doğru diyorsun smuwiLa aslında ama sanırım sakınan göze çöp batıyor bende öyle oldu, herşey iyi herkes çok uyumlu olsun istiyorum ama bu baya baya iyimserlik sınırını zorlamış olmak oluyor
Benim arkadaşım 3 senelik evli ve evlendiği kişinin ailesi çok farklı bir yapıda, bildiğin doğu- batı gibiler.
Ki memleket olarakta öyleler zaten, arkadaşım rahat bir aileden geliyor, annesi ve babası hiç birşeyine karışmaz, zorluk çıkarmazdı.
Ama eşinin ailesi tam tersi, iç içe yaşamı sever, kız evlendiğinde kızlık bitti, kendi ailesine misafir önce burası mantığındalardı.
3 sene geçti dediğim gibi şimdi daha iyi eskiye nazaran araları, yani çok çok uyan çiftler, aileler neredeyse yok gibi..
yok aslında smuwiLacım bizim ailelerimizin arasında bu mevzular olmasa bence gayet iyi anlaşabilirler ama çok önyargı ile yakalaşacaklardır bu mevzular yüzünden beni korkutan da o...
Ben bu tarz konular üzerinden kısa kısa mesajlar veririm hep, mesela evlilik sürecim kısa olup uzamayacaksa ayrı büyük bir nişan yapmam, ona harcayacağım parayla düğünüme katkı da bulunur yapabileceğimizin daha iyisini yapmaya çalışırım dedim. Hani normalde erkek tarafı üstlenir ya düğünü, ben böyle istiyorsam erkeği kızı yok, nişan yapacağıma onu yaparım, ne farkeder, kime ne? Yani insanların düşünceleri, yaşayış biçimleri farklı olabilir önemli olan herkesin fikrine, hayatına saygı duymaktır diyebilirsin?
Bir arkadaşım vardı babasının siyası görüşü sol partiydi ve başı örtülü bir insana acayip ön yargılıydı. Teyzesi hatta onlara gelirken kapı da başını açıyormuş, olur mu böyle birşey ya? Hatta sınıfında başı örtülü bir kız varmış, resmen dalıcaktım kıza demişti, o ne demek sen saçını sarı boyatıp istediğin gibi giyinip, makyaj yapıp giriyorsun ya, o neden istediği gibi giremesin dersine? İstediği şekilde bir hayat yaşayamasın ki dedim? Senin istediğin özgürlükse onun senden ne farkı var dedim, önemli olan birbirimizin görüşüne saygı duymaktır dedim anladı ve sustu, bir daha böyle bir yaklaşım duymadım kendisinden.
kesinlikle katılıyorum, saygı bu kilidi açacak anahtar olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?