• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanışma-Söz-Nişan

Yazma diye cevap vermen biraz garip olmuş. Kadın sana tek yazma alıp gelse hakkıdır :)

Gidip nişanlınla alabilirsin istiyorsan, mesafe vs. konusu da kalkar bu şekilde.

Dantelli havlu istiyorsan git al hangisini beğeniyorsan yahu... Havlu don sütyen alamayacak durumda mısın?
Böyle konuları da kv ile konuşma ben anlamam bu işlerden annemle görüşün de, iki don atlet için daha söz olmadan seviyeni düşürme

ben bohça olayına girecegime karsı tarafın annesi benim annem birlikte chakra tarzı bir yere gider havlu bornoz vs ne istiyorsam alırdım, sonra da cıkan fiyatı bölüsürdük. en mantıklısı. sacma geliyor cunku bu tarz seyler, gereksiz maneviyat yükleniyor. kına gecesi de aynı sekilde. bosa masraf.

pijanani, donunu, havlunu kendin alamayacak gibi varlıksız ve son derece muhtaçsın da onlardan parçasını ödesin istiyorsun sanki..
Evlenirken, hazırlığını yaparken ailelerden maddi beklenti içinde olmak çok yanlis!! İçlerinden gelir, durun bunun masrafı benden derler eyvallah.

Bu geleneksel kafadan çıkmalısın.
Yazma takmıyormuşsun zaten, ee liftir süslü havludur artık kullanılmıyor ki.
Valla çeyizimde 100 tane lif, patik, havlu var arada çıkarıp havalandırınca çeyizi başım dönüyor resmen.
Hiç sevmem bohçaydı çeyiz sermeydi tepsi götürmeydi ama sırf bu lifler beni terketsin diye hediye babında dağıtıcam.
Tabiki annemin çok özendikleri hariç :dondurma:
Heves edersin gelinlik modeline, ayakkabısına ama bohçaya heves etmek değişik geldi. :işsiz:

Ben bohca,taki,alisveris falan istemedim hic de pisman olmadim.isteme ve nisan ayni gun oldu aile arasinda evde yemekli muziksiz nisan yaptim yine de pisman olmadim. Bazi seyler cok buyutuluyor gibi geliyor. Hayatimda bir kere olacak kafasina giremedim.. ben boyle yaptim siz kendi keyfinize gore yapin ama lutfen karsinizdaki insanin istediklerine de onem verin cunku o da bir kere yasayacak bu gunleri..

Daha tanismamissiniz bile, ama masallah insanlarla pazarliga girmissiniz. Cok cirkin ve cig gorunuyor bu hareketler. Kayinvalide hakli.

Benim kayinvalidecigim utanmis, nisanlima para verip bizi alisverise yollayip bohcami yaptirmisti canim benim ya. Ne geregi varsa. Hic takilmayin boyle seylere huzurunuz olsun yeter

Gereksiz demem. Don mon olmak zorunda değil. Hoş bir elbise, çanta, parfum vs alınıp bohça görüntüsü içerisinde götürülmesi bana göre geri kafalılık değil güzel bir gelenektir. İki taraf için de tatlı jestler bunlar. Hoş evlilik modları olarak düşünüyorum.
Ha mecburi mi? Asla. Dile getirilmesi hesabının yapılması bile çirkin. Olmak zorunda değil ve sırf bu sebepten gururumu asla ezdirmem, lafını etmem.
Ama bana yapıldığında içten içe bi hoşuma gitmişti :) Ben de aynı şekilde eşim için güzelce hazırlayıp götürmüştüm. Saçma sapan zorla yaptırma ya da para vs muhabbetleri olmadığı sürece bence tatlı bir süreç.

başlığı görünce aklıma gelen aileniz hiç tanışmadan bilmeden etmeden nasıl bir kaç saat içinde hem tanışma hem söz hem nişan olmasını kabul ediyor :işsiz:

ayrıca bohça için gerçekten hevesinizin olmaması lazım yıl 2016 :duduk:

tanımadığınız insanlarla ne alacaksınız ,bohça yapacak mısınız diye nasıl konuşabildiniz :olamaz:

Ben bohça olayını istemedim yapmadım.Gereksiz görüyorum.Biri sorsa bile istemiyorum dedim kapattım.Ki millet şimdi şimdi bohça olayını artık yapmıyor.Ben 7-8 sene önce evlendim.Eşimle o zaman gittik aldık.Ben ihtiyacım olanları kendim de gittim aldım.
Madem sen özenmişsin.Ben bohça istiyorum dersin.Nişanlanacağın kişiyle gidersin.He ille de kaynana gelecekse onlarla gidersin bohçaya alınması gereken şeyleri aldırır onlar da bohçalar getirir.Kendin söylemeye çekiniyorsan,aileden biri de seninle gelir.Bir büyük olarak.

Bende ayin 15inde yeni nisanlandm 12sinde isteme 15inde nisan yaptik banada kv sordu bohca falan istiyomsn kizim neler istersn diye ben okdt adetlere takili kalmak istemyrm biz mutlu olalm yeter dedm bohca isine hc girmedik yani dıdının da dıdısı hic ugrasamam dedm kendi kendime sadece takilari falan aldk nisan elbisesi flan okdr cokda memnun kaldm cok karmasik isler bnlar

Dantelli havlular yazmalar donlar vs annen zaten sana ceyiz yapmistir. Tanisma bile olmamis daha ama pazarliga girilmis. Bencede gereksiz bu bohca meselesi yani onlar gonullerinden sana bisey almak isterlerse getirirler o gun. Bu yuzden millet olarak ilerleyemiyoruz hem modern kafada takilmak istiyoruz hemde bu huyumuzdan vazgecemiyoruz

Bizde nisan bohcasi dugune yakin verildi. Acmasi cook zevkli, heyecanli oluyor bence bohca olmali. Gecelikler, makyaj malzemeleri hediyeler falan:KK45: Ama kendileri isteyip almali. Yoksa zoraki seyden ne hayir gelir. Kalitesiz malzemeler, zevksiz kıyafetler olacaksa hiç olmasın daha iyi.

Bohça için can sıkmaya değmez biz baştan konuştuk eşimle yapmayalım dedim eşim alacaktı zaten belliydi ailemi de idare ettim gerek yok alacakları çamaşıra dedim sonuçta istemem iç çamaşırımı görsün kv yani:işsiz: çeyizim serilirken sağolsun kayınvalide pike takımı 10-15 havlu patik lif tülbent yorgan falan getirmişti onun bohçası olmuş oldu ama diğer herşeyi eşimle yaptık eksik olanı aldık yeterliydi yani süslü terlik tarak ihtiyacını hiç hissetmedim 1 senelik evliyim :KK48:

Esimle ben birbirimize hediye amacli bohca hazirlamistik, ben istemistim. Sebebi de esim ailesi olmadan evleniyordu ben de kendini kotu hissetmesin istedim, cunku bu adet bizden cok onlarda var aslinda.
Ama dedigim gibi kimse gelmedi yani alisverise, ikimiz ciktik aldik neye ihtiyacimiz varsa, sonra paketledik birbirimize goturduk verdik al sana bohca ne guzel iste ;)

Bana haberim yokken bohça geldi, heveslenilecek bir şey değil. İnsanlar merak ediyor bir açıyorsun donlar, gecelikler... Kuran falan...
Hele o nişan alışverişi beni öldürdü hala utanırım.

bohça işine girince cıkamıyorsun.. ben haftalarca ugrastım yaptım ettim şimdi nereye koysam diye düşünüyorum bide bnmkiler sandıkla geldi içinde gecelikler pijamalar dantelli dantelli bide açalım fln dediler söz akşamı açtırmadm zaten erkek arkadasıma da söylemiştim açılmıck diye. bana kalırsa gerk yok oraya vercn parayla git bilezik altın yaptır zor zamanda yardımcı olur. biz zaten ceyizimize yeternce çamaşır lif havlu alıyoruz cok hediye vermk istiyosalar düğüne yakın ceyiz serilirkn verirler erkek arkadasının tarafıda. kısaca gereksiz masraf ya bn cok zorlandım şahsen

Back