• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanışma-Söz-Nişan

ibownick

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
266
156
303
Merhaba arkadaşlar
10 gün sonra inşAllah tanışama-söz-nişan bir arada olcak ve kayınvalidem onlarda bohça yapılmadığı söyledi nişan alışverişine çıkarız dedi.Bende sevdiceğime bana bohça yaparsınız artık dedim.Kv de sen bohça istiyormuşşsun mesela ne dedi bende mesala yazma dedim.O da sen zaten kullanmıyorsun deyince bende sustum birşy demedim.yani alışverişte benim zevkime göre alacağını ve ne kadar harcama yaparsam zaten bunun sevdiceğimin parasından gideciğini de bir kaç kez belirtti.Aynı zamanda bana birkaç iç çamaşırı almış ama onu getirmeycekmiş.Aileler arası mesafe 10saatten fazla zaten gideceği yer o taraf olacağı için.
bilmiyorum ama kv ler hani dantelli havlular filan koyup süslüyorlar ya canım kalıyor ve bunuda kimseye söyleyemiyorum.
neyse biz damada bohça koyacağız ve ailemede damat tarafının bohçası bu alışveriş dedim.
sizde eğer bana o alışverişte birşey aldırılmazda ne yapmalıyım?
bana bi fikir

Bence gerçekten o bohça olayı gereksiz. Ben evde fazla eşya sevmem lif mi kaldı Şu zamanda. Onun yerine giyeceğin elbise çamaşır vs tercih edebilirsin. Biz öyle yaptık iki tarafta gereksiz masrafa girmedi. Ama içinde kalacaksa yine de konuşun ayarlayın bişeyler. Kullanmayacağın şeyler için müstakbel sözlünün boş yere parasını çar çur etmeyin benim fikrim. İnan birsürü ihtiyaç var zaten

Bence gerçekten o bohça olayı gereksiz. Ben evde fazla eşya sevmem lif mi kaldı Şu zamanda. Onun yerine giyeceğin elbise çamaşır vs tercih edebilirsin. Biz öyle yaptık iki tarafta gereksiz masrafa girmedi. Ama içinde kalacaksa yine de konuşun ayarlayın bişeyler. Kullanmayacağın şeyler için müstakbel sözlünün boş yere parasını çar çur etmeyin benim fikrim. İnan birsürü ihtiyaç var zaten

evet bu şekilde düşünerek içimi rahatlatıyorum fakat çevre baskısıda görüyorum yakınlarımdan.
mesela siz bu alışverişte ne aldınız bnde ona göre fikir edinirim

evet bu şekilde düşünerek içimi rahatlatıyorum fakat çevre baskısıda görüyorum yakınlarımdan.
mesela siz bu alışverişte ne aldınız bnde ona göre fikir edinirim
Bence çevreye kulaklarını kapatmaya alış çnkü daha yolun çok başındasın ve inan herkes sürekli konuşacak. Nişanında sözünde kınanda aldığın elbiseye taktığın takıya tırnağına kdr yorum yapacaklar boşver onları kalkıpta parasını ödemiyolar sonuçta.
Soruna gelirsek
Biz kayınvalidemle nişan elbisesi bakmak için buluştk o gün ben sana bişeylerde almak istyorm bayramlık dedi. Ramazan bayramından biraz önceydi. Neyse bana elbise ayakkabı çorap çamaşır aldık . Onun dışında bana bayram hediyesi de altın bi bileklik almış bayramda verdi. Bir de işte nişan elbisem ayakkabım çiçeğim vs hepsini onlar aldılar . Zaten ben öyle bişeyler isteyemem o da heves ettği için kırmak istemedim abartmadan bayramlk aldım sadece :KK52:

Kaynanan daha modern dusunurken senin bu sekilde dusunmen ilginc olmus. Su yazma havlu don kulotlarinizi da baskasi almayiversin sene 2016 yahu...

kv zaten iç çamaşırı aldiğini yazdım ki bu da demek ki alışverişteyken yenisini istememem gerekiyor. yani anlamadığım şey ben mi yanlış taraftan bakıorum

Siz erkek arkadaşınızın eşi olacağınız için size alınacak eşyaları onun karşılaması normal.

Ben nişan alışverişine çıkmadım, bu hayatta en son yapacağım şeylerden biri eşimin annesiyle iç çamaşırı alışverişine çıkmaktır herhalde. Erkek arkadaşınızla çıkmanız daha makul olur, ille çıkılacaksa.

O cicili bicili havlulardan kendinize alabilirsiniz, zaten kayınvalide namzeti eliyle işleyip getirmeyecekti herhalde bohça yapsa da, boş verin.

Alışveriş olacaksa ortalamanızın çok dışına çıkmayın lütfen. Örneğin, normalde Zara'dan giyiniyorsanız alışverişte insanları LV'ye, Armani'ye sürüklemeyin; 100 TL'lik elbise giyiyorsanız 1000 TL'lik talep etmeyin. Çok çiğ gözüküyor böyle davranışlar.

Siz erkek arkadaşınızın eşi olacağı için size alınacak eşyaları onun karşılaması normal.

Ben nişan alışverişine çıkmadım, bu hayatta en son yapacağım şeylerden biri eşimin annesiyle iç çamaşırı alışverişine çıkmaktır herhalde. Erkek arkadaşınızla çıkmanız daha makul olur, ille çıkılacaksa.

O cicili bicili havlulardan kendinize alabilirsiniz, zaten kayınvalide namzeti eliyle işleyip getirmeyecekti herhalde bohça yapsa da, boş verin.

Alışveriş olacaksa ortalamanızın çok dışına çıkmayın lütfen. Örneğin, normalde Zara'dan giyiniyorsanız alışverişte insanları LV'ye, Armani'ye sürüklemeyin; 100 TL'lik elbise giyiyorsanız 1000 TL'lik talep etmeyin. Çok çiğ gözüküyor böyle davranışlar.

çok haklısınız böyle sözler duymak içimi rahatlattı. zaten insanların parasını harcatmak niyetinde değilim ama ne bileyim bizim orda erkek anneleri gelinlere kız çeyizi gibi eşyalar götürüyorlar

Açıkçası bana çok çok saçma ve gereksiz geliyor bu bohça vs işleri..

Kayınvalide ile alışverişe çıkmak da çok garip geliyor bana, ben kendi ihtiyacımı kendim alırım yani ne gerek var. Benim beğendiklerimi karşı taraf beğenmeyecek, niye ikna etmeye çalışayım onları. Stresli olur bence..

Zaten çoğumuzun kendi eşyaları hali hazırda var, o yüzden evlenirken ekstra bi hazırlık vs bunlar da gereksiz geliyor. Normal eve çıkar gibi lazım olanlar eşle beraber alınır (ev eşyası vs. yani)

çok haklısınız böyle sözler duymak içimi rahatlattı. zaten insanların parasını harcatmak niyetinde değilim ama ne bileyim bizim orda erkek anneleri gelinlere kız çeyizi gibi eşyalar götürüyorlar
Boş verin lütfen, bunlar gereksiz ayrıntılar evlilikte. Ben bohça, bilezik, set, aklınıza gelebilecek hiçbir şeyi istemedim. 1 yıldır evliyim, daha ne bir kere çevrem sorabildi, ne benim aklıma geldi. Soran olursa da yüzüne gülerim ancak. Değer vermek çulla çaputla olmaz, güler yüzle, tatlı dille olur; müsterih olun.

Kaynanan daha modern dusunurken senin bu sekilde dusunmen ilginc olmus. Su yazma havlu don kulotlarinizi da baskasi almayiversin sene 2016 yahu...
katılıyorum ya, bana çok komik geliyor sanki iç çamaşırsız kalmışsın gibi. artık bitsin bu eziyetler. resmen komik yani.
eski zamanlarda yokluk varmış, insanlar iç çamaşırı bile alamıyormuş ki o yüzden yeni evlenen açıkta kalmasın diye böyle adetler varmış da. artık bu devirde bencede anlamsız

Ay bitsin artık şu bohça adeti. Siz kendi çamaşırınızı geceliğinizi havlunuzu kendiniz alamıyor musunuz? Ne saçmalıktır bu..

Back