- 13 Nisan 2012
- 179
- 9
- 118
- Konu Sahibi sevenleraglarmis
-
allah tamamına erdirsin canım biz nişan düşünmüyoruz öyle bende sadece tanışmaya gelinir tanışılır bayam sonu bi gün istenir ertesi gün sabah alışveriş yapıır akşam da söz takılır dye düşünüyrum
Allah razı olsun canım. bende tanışmada yüzük takılsın istiyorum ki en azından o iki aylık dönemi rahat geçirebileyim. sen 1 ay bekleyeceksin çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. üstelik büyük nişanda düşünmüyosunuz, tanışma olur ramazandan sonrada isteme olur ve söz takılır. şehirler arası olduğu için 2-3 gün sürmesi çok normal. sevdiceğine bunun çok normal olduğunu ve sadece sizin bu durumdan muzdarip olmadığınızı anlat
öyle yapmaya çalışacağım canım bizim zaten suan parmagımıza taktığımız yüzüklerimiz var onlar yine kalır asıl alyanslarımız olna kadar ve dediğin gibi 1 ay süre çok da dil ben onu 8 sene bekledim bir ay nedir ki..
Bence şöyle yapabilirsiniz hepsini bir arada yapanlar var ayrı şehirlerdesiniz sonuçta ama yinede nişan olmayacakmış ayrıca şöyle olsun bir akşam gelip tanışsınlar istesinler sonraki akşam eş dost çağrılsın söz takılsın 2 gün zaman alır öncesinden hazırlıklar yaparsanız sorunsuz ilerler bence
Öyle de olur canım da aileler birbirini hiç tanımıyor annemde öle ne kızımızdan bıkkınlımız var gibi hemen tanışmaya gelip isteyip alıp gidiyolar öle işş mi olur diyo kafam çok karıştı yaaa
Merhaba kızlar nihayet buraya konu açmak nasip oluyor galiba şimdi gelelim uzun AŞK hikayeme sevdiceğimle 8 yıllık bir ilişkimiz var önümüzde okul askerlik ve iş gibi engeller vardı bunların çok şükür ki 2 sini hallettik (askerlik ve okul) fakat en büyük sorunumuz hala sorun olarak devam etmekte İŞSİZLİK hayırlısı deyip sabır deyip dua edip bekliyoruz fakat bu bekleme zarfında 2 tarafın da haberi var ilişkiden ve artık iş olsun olmasın en azından adı konulsun istiyorlar tabiki bende istiyorum rabbime güveniyor inanıyorum ki bizi yarı yolda bırakmayacaktır ev yapanla evlenecek olana yardım eder rabbim inşallah diye bu yola çıkmayı istiyoruz ailelerle görüştük sevdiceğim kendi ailesiyle ben kendi ailemle bayram sonu tanışma isteme söz olsun diye ama maalesef burda da bir sorunumuz çıktı sevdiceğim Ankaradan gelecek benim memleketime ve benim düşünceme göre de 3 gün alıcak tanışma isteme söz arası ama sevdiceğimde bunu çok buldu sonuçta yakın bir yer değil şimdi bu durumda ne yapmalıyız kafam karıştı. Ben üçü bir arada olsun istemiyorum ki zaten olmaz çünkü tanışma ve isteme aile arasında olması taraftarıyım bizde ayrıca nişan yapılmayacağı için de sözde eş dost akraba çağırmayı planlıyorum bu yüzden üçü bir arada da olmaz. Şöyle bir düşünce oluştu bende ramazan başlamadan bir gün gelinip tanışılsa ramazandan sonra bir gün gelinip istense ve ertesi gün de söz takılsa nasıl olur? Aradaki zaman uzuyor tanışma ve isteme arası 1 ay kadar bu bize sıkıntı oluşturur mu? Aileler daha önce birbirlerini ne gördü ne sesini duydu bu konuyu daha sevdiceğimle konuşmadım önce sizlere bir danışayım dedim kızlar benim gibi aynı durumda olan arkadaşlar varsa nasıl yaptınız ettiniz anlatırsanız bana da çooook yardımcı olursunuz şimdiden hepinizeee kocamannnnn teşekkürler ...
ben de iki gün üst üste olması taraftarıyım. Bizimki de öyle olmuştu eşimin ailesi başka şehirdeydi. Geldiler tanışma ve isteme oldu. O arada kimse yoktu sadece onun anne babası ve benim anne babam. Ertesi gün de eş dost çağırdık yüzük takıldı. 1 gece bi yerde kalırlar hem çok masraf da etmemiş olurlar.
Ama sonuçta siz birbirinizi yıllardır tanıyorsunuz ve ailelerde bu işi biliyorlar bence farklı şehirlerdesiniz aileleri bu kadar yormanın anlamı olmaz ki sonuçta gelecekler mi evet tanışacaklar 2 hafta 1 hafta arayla olunca dahamı çok tanışmış oluyorlar sizde kalmayacaklar ya günlerce canım sen aileni ikna et o adar yoldan gelinecek ilk gün yemek falanda verirsiniz masada hoş sohbet kaynaşırlar gibime geliyor ama illa olsun derlerse artık erkek arkadaşını ikna edeceksin kız evi naz evi hesabı annenler de haklıdır bir yerde tabi öyle düşününce de
haklısın canım düşüncen mantıklı geldi aslına bkarsan hiç düşünmemiştim ben böyle ama dediğin gibi annemlerle konuscam ikna edebilrsem böle yaparız yok ikna olmazsa artık sevdiceğimi ikna etmem gerekecek ama varya olan bana olcak yaaaa çok acııdım şmdi kendime
merhaba canım. konunu görünce yazmak istedim. nişanlımın ailesi Kayseri'de ben Ankara'da yaşıyorum. bir hafta tanışmak için geldiler günü birlik. ertesi hafta isteme ve söz oldu bizde. yine günübirlik gelip gittiler. nişanım da salonda olduğu için yine günübirlik gelip gittiler. mesela şöyle sıkıntıları oldu uzaklığın. normalde perşembe günü kız isteme yapılırken beni pazar günü istediler. nişanım da gündüz oldu malesef..
Bence iknayla iki aileninde gönlü olur hadi aileler bilmese anlarımda babanın bile haberi var sanırım sonuçta değişen bir şey olmayacak he onlar gelsin sonra biz onlara gidelim evlerinde ziyaret edelim sonra söz keselim gibi bir düşünceniz varsa bilemem ama siz gitmeyecekseniz bir anda olsun bitsin uzayınca çok bunalır insan bende mesela yakın olduğumuz halde 15 dakikalık mesafedeyiz nasip olursa bir hafta sonu gelecekler tanışma-isteme sonraki hafta sonu millet çağrılacak evde söz-nişan gibi bir şey yapılacak oldu bitti uzatmanın anlamı yok ki nişandan düğüne kadar zaten tanıyacaklar birbirlerini alt tarafı yüzük takılacak nikah yapılmıyor ya
haklısın canım mantıklı geldi ama ailemin öyle bir düüşüncesi olduğnu ben pek sanmıyorum tam manasıylada oturup konusmuş değiliz evet ailemin haberi var ama nasıl sadece biriyle görüştüğümü ve bayram sonu istemeye geleceklerni biliyolar o kadar oturup gelecekler böle bölemi yaparız naparız diye konusmuş değilim sadece annemle görüştüm oda bi günde gelip tanışıp isteme mi olurmuş dedi o yüzden kafamda çorba oldu...
Hayırlı olsun, hemen hemen aynı sorunu yaşıyoruz. Bu arada bizde sevgilimle 8. yılımıza girdik.
Hemen hemen sorunlarımız benzer, tek farklılık erkek arkadaşımın ailesinin geldiğin de akrabadan ziyade İstanbul' da aynı semtte 3 oğlunun olması, ama babasının gelememesi iş durumu maalesef, çalıştığı için uzun süre kalamıyor. Biz tanıştırdık aileleri, 1.5 sene de 2-3 kez ailecekte görüştük.
Baştan bende hepsini bir kerede çıkaralım demiştim, ayrıca nişan istemiyorum çünkü, ama sonra duydum ki teyzelerim nişan diye dayısının kızlarını, gelinlerini, teyzesinin kızlarını, gelinlerini e bu sefer baba tarafı eksik kalır mı? bir sürü insanı araya sokuyorlar, olmaz dedim. İsteme anımı düğünden düğüne, bayram' dan bayrama gördüğüm insanların şahit olmasına gerek yok.
Bir de onların yorumlarını, fikirlerini çekemeyeceğim. İsteme olsun, 1 günde olsa yüzük başka bir gün takılsın dedim. Şimdilik böyle düşünüyorum..
O zaman geldikleri gün hem tanışma olsun, hem isteme, eskiden tanışma yokmuş zaten? Nehir arkadaşında dediği gibi o 1 gün tanışmış olsalar ne olacak ki? Ertesi günde de söz yaparsınız? :26:
Ama şu var bizde bohça alışverişi olacak, şimdi cumartesi isteme, pazar söz, nişan bir arada olsa bohça alışverişine ne ara çıkacağız? Önce çıksak arada birşey yokken tuhaf olur, o bir günde de bohça alışverişine mi çıkacağız? Tekrar hazırlanacağız mı? :44:
Ailende bir konuş canım adetler nedir bohça olayı da var evet eğer sizde söz günü getirilecekse bohça onun hazırlanması var ayrıca 1 gün alışveriş çıkma işi var en kötü bence cuma günü tanışılsa cumartesi alışverişe çıkılsa pazar söz yapılsa öyle de kabul değiller mi :26:bohçayı başka zaman diliminde getirilirse çok bir eksik olur mu kız tarafına önceden getiriliyor biliyorum ama aynı gün olması şart mı biz mesela damat bohçasını düğüne yakın götürmeyi düşünüyoruz onlar nişan günü getirseler de evde koyulacak yerleri pek yok kullanılacak şey değil diye vallahi bana da düğüne yakın getirseler daha iyi ama heveslerini kırmak istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?