Tanımadığım biri farklı numaralardan mesaj atiyor?

blanck

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2022
90
26
8
5 ay önce sahte bir numara WhatsApp uzerinden mesaj atmisti konuşmak istedigini söylemişti ama ben konusmadim onunla. beni tanıyan biri bende kim olduğunu öğrenmek için sorular sordum fakat hiç bir şekilde kim olduğunu söylemedi bende rahatsız oldum korktum ve engelledim. Bugün 5 ay sonra farkli bir numaradan yine mesaj attı napiyorsun diye, yazma amacın ne diyince seni merak ettim dedi. Gerçekten korkmaya ve rahatsız olmaya başladım. Ne yapmalıyım?

Tanımadığınız numaralardan gelen mesajlara yanıt vermeyin ve numarayı engelleyin.

Aynı kişi olduğunu nerden biliyorsunuz ben beş ay önceki manyağım filan mı dedi
Hayir ama yabanci fake numara ve ikiside işletme hesabı olarak açılmış beni pek tanıyan çevresi olan bir insanda değilim mantıken aynı kişi olduğunu düşündüm

Hiç sormam bile kimliğini gizlemeyen biri zaten ya arar söyler ya da mesajta kim olduğunu belirtir sormadan. Öyle mrb nasılsın gibi mesaj atanları engelliyorum direk. Numaramı dağıtanlarda oldu zamanında çevremde sapıklık yapanların sayısı arttığında numaramı değiştiriyorum direk. Ama size tavsiyem soru sormadan engelleyin bu kadar endişe ediyorsanız bende sevmiyorum öyle anlamsızca yazanları.

Sahte numara nasıl oluyor?

Çok endişe duyuyorsanız numaranızı değiştirin. Numaranız bir yerde paylaşılmış olmasın? Aynı kişi olduğundan emin misiniz?

Bence kim olursa olsun yabancı numara olup kendisini tanıtmayan herhangi bir mesaja cevap verilmemeli. Yani en fazla kim olduğunu sorarsınız ama yanıt alamıyorsanız anında engellemelisiniz. Belki sizi tanıyan biri ya da belki tanıyormuş gibi yapan biri yerinizde olsam hiç konuşmazdım. Engellerdim. Çok rahatsız hissediyorsam numaramı değiştirdim.

Siz Karşılık verdikçe arayan kisi heves edecek.
Hiç cevap vermeyin.
Bilinmedik bir numara ise anında engelleyin.
Aynı kişi olduğunu nasıl anladınız ?
Neyse ; aynı yahut değil,yüz göz olmayın.
Engelleyin.Zaten tanıdık biriyse bir şekilde ulaşır size.

Numaranı değiştirebilirsin mesela?

Numara değiştirebilirsin. Engelleyebilirsin. Polise vericem diye tehdit edebilirsin. Aranan telefona evliyim lütfen rahatsız etmeyin diyebilirsin. Görmezden gelebilirsin.
Elbet bir şekilde umudu kesecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…