• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Esinizin naylon isimler demesine katiliyorum.. Deniz ismi guzel ama erkekte daha cok severim..
Sare ismini cook begeniyorum.
Kizlarimin isimleri Ayse Sare/ Elif Asya.. Fikir olur belki :)

Almina yi hic begenmedim.. Bu tarz isimleri begenemiyorum..
Yaren senelerdir guzelligini kaybetmemis olan guzel bir isim..
Birce guzel isim ama anlami nedir bilmiyorum..
Ruya yi da pek begenmiyorum.
Birce biricik,bitane demek..Yaren'i esim begenmiyor..Rüya guzel ama soylenisi
Zor gibi sanki..Ayse babannemin adi yasli
birini cagristiriyo bu yuzden,cok bilindik bi isim..Asya da kita adi cok anlamli gelmedi..Elif cok guzel bi isim ama ben biraz daha farkli isimler ariyorum,degisik..Deniz adini anlamindan dolayi begenmistim ama erkeklere konuyor ya genelde ondan cok da icime sinmiyor.. Esim 2 isim de istemiyor ve klasik isimleri begeniyor
Ben de tam tersi modern isimleri daha cok seviyorum...bu durum moralimi
Cok bozuyor artik...karar verememek cok kotu bisey..

Evet aslında sadece kadın anlamına geliyor. Herkes nisanın yanına gül, nur gibi bişeyler ekle diyor ama bende öyle dallı güllü isimleri sevmiyorum. Nisa ismini anlamını bilmeden, eskiden beri seviyordum. Eşimde anlamsız olduğu için elif koyalım diyor , çok kararsız kaldım.
Duru Nisa nasıl temiz berrak kadın anlamında.

Eşin klasik isim seviyorsa Leyla hoş olabilir. Hem Elif, Ayşe gibi fazla kullanılan bi isim de değil.

Bengisu ismi de güzel. Hem modern hem de tarihi olan bi isim.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Bengi_su

Teşekkür ederim canım tavsiyen için ama ben Leyla gibi klasik isimleri beğenemiyorum,su'lu isimleri de sevmiyorum :olamaz: Dünden beri de Meyra adına takıldım, anlamı parıldayan ışık demekmiş..bakalım hayırlısı olsun artık ...

Deniz cok var kizda erkekte . Bengisu yu bende begendim. Alara destina da guzel. Nasil biz yuz sene isimleri anneleriniz koymuyorsa bizde simdi farkli isim koyuyoruz. Bir kac klasiklesmis isim disinda

Evet o da değişikmiş canım.. Sare de hoş..:KK8:büyük ihtimal Deniz Meyra koyacağız adını ,eşimi 2 isim konusunda ikna ettim..
Cok guzel ve fazla duyulmamis isimler olunca daha da bi guzel geldi kulagima.. Hayirlisi olsun.. Ama iki isim zor yaa.. Telaaffuzu cok zor. Ben kizima seslenirken useniyorum :))

Cok guzel ve fazla duyulmamis isimler olunca daha da bi guzel geldi kulagima.. Hayirlisi olsun.. Ama iki isim zor yaa.. Telaaffuzu cok zor. Ben kizima seslenirken useniyorum :))
Zaten seslenirken iki ismi söylemiycez, Deniz adını kullanıcaz,Meyra kendisi için bir alternatif olsun diye belki iş yaşamında ya da üniversite hayatında Meyra adını kullanmak isteyebilir,seçme şansı olsun istedim.

Kızımın adı deniz... çok güzel bir isim bence... kızıma da çok yakışıyor. İki isimli biri olarak çocuklarıma asla iki isimkoynayı düşünmedim. Çünkü kimlik bunalımı yaşatıyor. Hangi ismi kullanıyorsanız diğeriyle hitap edildiğinde hastanede okulda vs çok rahatsız hissediyorsunuz. Hatta uzun yıllar kullanmadığım ikinci ismimi nüfustan sildirmek istedim ama babam koyduğu için saygısızlık edemedim. Kızım ilerde hem kızlık hem evlilik soyadını kullanır cinsiyat karmaşası da yaşamaz böylelikle.

Back