• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140

PinkMermaid

👨‍👩‍👧‍👦
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.683
6.172
158
Kizlar 28 haftalik hamileyim, ilk 5 ay kizima Tanem diye seslendik eşimle , ama sonradan okulda erkek cocuklari asilir mi dalga gecer mi diye dusundum, isimden soğudum..Sonra Deniz adinda karar kildik ama simdi de acaba o isme de Denize girelim mi Denize dalalim mi gibi muhabbetlere maruz kalir mi kizim diye dusunuyorum..Hem unisex isim ilerde İs yasaminda falan zorluk yasar mi diye de dusundum..Oysaki Deniz adini dusunurken gözümde canlanan şey huzur ve ucsuz bucaksizlikti...Benim adim Dilara, o yuzden kizima güzel isim koymak istiyorum..Anne senin adin böyle bana niye bu ismi
Koydun demesin...Yardim edin kizlar karar vermekte cok zorlaniyorum, esim de bu kararsizligima cok kiziyor artik...Aslinda Mina, Almira, Destina ,Lara, Alara gibi isimler hosuma gidiyordu bekarken ama esime göre naylon isimler bunlar, yabanci ada benzeyen isimleri sevmiyor..Ortak olarak Tanem ve sonradan da Denizde anlasabildik...ama simdiki durum da bu...Baska isim önerilerine de acigim..ama özellikle bu iki isim hakkindaki fikirlerinizi merak ediyorum..??

Tanem kelime olarak da çok anlamlı değil tane dediğin şey adet aslında. Böyle küçük, önemsiz bir şeyi belirtir gibi. Bana fonetik olarak da güzel gelmiyor, söylenmesi falan. Deniz daha iyi, yaygın olduğundan öyle espriler de artık pek yapılmaz.

Dediğiniz sebeplerden ötürü ikisini de koymayın lütfen. Özellikle sonu m harfi ile biten yani ömrüm gibi isimleri. düşünsenize ilerde evlense bi adam ona tanem dese kocası ne hisseder. kocanız alara dilara gibi isimlerde de haklı. farklı bi isim düşünün derim.

Oğlumun adı Denizhan. İleride kayıtlarda erkek olduğu belli olsun diye han ekledim ben ama Deniz diye seslenirim. Çok huzurlu bir isim bence o nedenle koyduk. Denize bir kere alışan vazgeçemez derinliğinde kaybolur gider...güzel isim güzel...

Bence ismin anlami daha cok onemli. Tanem isminin anlami 1 tane 1 adet demek. 1 tane olan özeldir bir anlami var. Deniz ismiyle dalga geçildigini gormedim ama demode bana kalirsa. 40 yasinda kadinin adamin da ismi Deniz.
Ben nasip olurda oglan cocugum olursa adını ya Kartal koymak istiyorum ( besiktasli degilim! )
Yada adaleti temsil ettigi için Ömer.
Kiz evladim olursa da İz koymayi düşünüyorum uzun yillardir. Bir yere girmeden önce ismi dikkat ceksin isterim. Sizce benim dedigim isimler nasıl.

Tanem ismi pek hoş gelmedi bana. Deniz ismiyle ilgili de çekinceleriniz var. Ben hiç öyle şakalar duymadım. Zaten böyle şeyler söyleyecek olan her isme bulur. Onun dışında Deniz ismi bence erkekte daha güzel duruyor. İsimler sözlüğü var internette bir sürü. Onlara bir göz atabilirsiniz. Hem kulağınıza hoş gelen hem anlamını beğeneceğiniz isimler mutlaka vardır.

Bence ismin anlami daha cok onemli. Tanem isminin anlami 1 tane 1 adet demek. 1 tane olan özeldir bir anlami var. Deniz ismiyle dalga geçildigini gormedim ama demode bana kalirsa. 40 yasinda kadinin adamin da ismi Deniz.
Ben nasip olurda oglan cocugum olursa adını ya Kartal koymak istiyorum ( besiktasli degilim! )
Yada adaleti temsil ettigi için Ömer.
Kiz evladim olursa da İz koymayi düşünüyorum uzun yillardir. Bir yere girmeden önce ismi dikkat ceksin isterim. Sizce benim dedigim isimler nasıl.
İz mi? çok enteresan. ben çocukların zorlanmayacakları isimleri koymaktan yanayım. okulda vs problem olmasın isterim. buna göre koydum zaten isimlerini.

Senin kızın çok dikkat çekeceği kesin :)

Bu arada deniz iyidir.

Tanem i eleyin bence . Tanem , Busem , Aşkım , Arzum gibi -m- ile biten isimleri uygun bulmuyorum . Herkesin kızıma severken kullandığımız şekilde hitap etmesini istemem . Deniz çok güzel bir isim ama unisex . Daha zamanınız var farklı alternatifler düşünebilirsiniz .

Tanem uyduruk...hem anlamca hem fonetik olarak güzel bir isim bulmaya çalışın bence. Deniz tanem e gore daha tercih edilesi. Bisuru deniz tanıyorum hanım ve bey olarak, hiç dalga geçildiğini gormedim.

İz mi? çok enteresan. ben çocukların zorlanmayacakları isimleri koymaktan yanayım. okulda vs problem olmasın isterim. buna göre koydum zaten isimlerini.

Senin kızın çok dikkat çekeceği kesin :)

Bu arada deniz iyidir.

Ben kendi fikrimi söyledim. Senin dediğin de doğru ama İz adıyla zorlamcagini sanmiyorum. Aksine 2 isim koyup yada uzun uzun isimler seçmek zorluyor insanı. Hem devir hızlı değişiyor ilerde kızım bana isim tercihim icin tesekkur etsin isterim. Ilerde cunku herkes Melissa Irem Aleyna vs olacak. Mesela benim ismim Merve. Bir suru Merve var. Lisede aynı sinifta abartmiyorum 5 tane Merve vardık. Ismim guzel mi Güzel. Benim dogdugum sıralar popüler bir isimmis herkesde sagolsun kızına Merve koymuş cok zorlandim ben şahsen. Allahtan soyisimler vardida karismadim. Ben Şu anki zamanı degilde bundan bir 15 yada 20 yil sonrasini dusunerek karar verdim. Tek özgün olmak her zaman iyidir. :)

Tanem cidden cirkin bir isim bence.
Naylon isimler muhabbetine katiliyorum. Yeni turemis sacma sapan isimlere gicigim.
Deniz ismini de ben erkeklere yakistiriyorum, oglum olsa koyabilecegim isimler listemde. Ama kizda da kotu durmaz. Bahsettiginiz turden alay etmeleri hic duymadim, sahit olmadim.

Ay benim tanem diye arkadaşım var. kadın 30 yaşında. o zamanlar böyle popüler değildi bu isim. nereden gelmiş acaba akıllarına.

Back