- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- Konu Sahibi ervanazlim
Merhabalar size Harika bir et yemeği tarifiyle geldim... yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği kadar lezzetli bir yemek hem de çok kolay ve uğraştırmıyor
Gelelim tarife
Malzemeler
1 kilo kırmızı et
1 büyük baş soğan
1 er çay kaşığı tuz, karabiber
et yağsız ise iki yemek kaşığı sıvıyağ
baharatları koyuyoruz ben çok az sıvıyağ ekledim... iyice karıştırdıktan sonra düdüklü tenceremize etleri koyuyoruz... soğanı tam parçalamadan artı işareti olacak şekilde kesiyoruz ( fotoğrafta belli oluyor )
HİÇ SU KOYMUYORUZ
Düdüklünün ağzını kapatıp en yüksek ayarın da (üzerin de 0-1-2 yazıyor bende) 2 ye getirip yaklaşık 1 saat 45 dakika pişiriyoruz...
Çok önemli
Ocağımızın en küçük gözünde pişirme yapacağız. 10 dakika altı tam açık kaldıktan sonra ip gibi ince yanacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz... eğer etiniz fazla ise 2 saat pişirin
Etler pişene kadar közmatikte domates biber pişirdim
Veee etlerimiz de pişti
Gördüğünüz gibi için de suyu var ☺ Ve hayatınızda yiyeceğiniz en lezzetli ettir suyunu şakın dökmeyin yemeğin yanın da yemiyorsanız bile çorbalarınıza koyarsınız...
Benim davet yemeklerimin vazgeçilmezidir... dışarda 2 kişi tıka basa et yemek istesek 150₺ den aşağı kurtulamayız ama bu şekilde hem ekonomik hem de lezzetli et yemiş oluyoruz ☺
Kesinlikle denemelisiniz... Etler kemikten ayrılıyor lime lime oluyor
Sunuma geçebilirim artık
Gelelim tarife
Malzemeler
1 kilo kırmızı et
1 büyük baş soğan
1 er çay kaşığı tuz, karabiber
et yağsız ise iki yemek kaşığı sıvıyağ
baharatları koyuyoruz ben çok az sıvıyağ ekledim... iyice karıştırdıktan sonra düdüklü tenceremize etleri koyuyoruz... soğanı tam parçalamadan artı işareti olacak şekilde kesiyoruz ( fotoğrafta belli oluyor )
HİÇ SU KOYMUYORUZ
Düdüklünün ağzını kapatıp en yüksek ayarın da (üzerin de 0-1-2 yazıyor bende) 2 ye getirip yaklaşık 1 saat 45 dakika pişiriyoruz...
Çok önemli
Ocağımızın en küçük gözünde pişirme yapacağız. 10 dakika altı tam açık kaldıktan sonra ip gibi ince yanacak şekilde pişirmeye devam ediyoruz... eğer etiniz fazla ise 2 saat pişirin
Etler pişene kadar közmatikte domates biber pişirdim
Veee etlerimiz de pişti
Gördüğünüz gibi için de suyu var ☺ Ve hayatınızda yiyeceğiniz en lezzetli ettir suyunu şakın dökmeyin yemeğin yanın da yemiyorsanız bile çorbalarınıza koyarsınız...
Benim davet yemeklerimin vazgeçilmezidir... dışarda 2 kişi tıka basa et yemek istesek 150₺ den aşağı kurtulamayız ama bu şekilde hem ekonomik hem de lezzetli et yemiş oluyoruz ☺
Kesinlikle denemelisiniz... Etler kemikten ayrılıyor lime lime oluyor
Sunuma geçebilirim artık
Son düzenleyen: Moderatör: