• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tampon ve abdest

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

enteldantell

Aktif Üye
Pro Üye
30 Haziran 2022
2.597
4.140
63
Merhabalar.
Namaz kılanlara sormak istiyorum.
Benim kılcal damarlarım ince, ara ara. Lekelenmelerim oluyor bir de miyom var, doktora gittim, bunlar normal dedi.
Ama ben ara ara bu lekelenmeler geldipinden abdestimi korumak için tampon kullanıyorum. Yoksa sürrkli abdest almak zorunda kalıyorum ve işyerimde abdest alabileceğim bir ortam yok malesef.
Bir yerde pamuğu fercin içine sokmak mekruhtur diyor, ama tampon içeri giriyor.
Acaba bu durumda tampon da mekruh sayılıyor mu ben mi yanlış anladım.
Bilen varsa lütfen beni aydınlatın.
Namazlarım yoksa olmuyor mu?

Merhabalar.
Benim kılcal damarlarım ince, ara ara. Lekelenmelerim oluyor bir de miyom var, doktora gittim, bunlar normal dedi.
Ama ben ara ara bu lekelenmeler geldipinden abdestimi korumak için tampon kullanıyorum. Yoksa sürrkli abdest almak zorunda kalıyorum ve işyerimde abdest alabileceğim bir ortam yok malesef.
Ferc nedir pardon?

merhaba,

1. burada dini yorum yapmak yasak. üstelik burada size cevap verecek kişilerin de fetva konusunda yeterliliğinden emin olamazsınız, yetersiz bilgi veya art niyet kurbanı olabilirsiniz. bu tarz sorularınızı diyanetin fetva hattını arayarak veya en yakın camideki bir hocaya sorabilirsiniz.

2. tampon, bazı alimler tarafından, yine bazı sağlık uzmanlarının zararlı bulması sebebiyle, doğru bulunmamıştır ama yine de caiz olmaması gibi bir durum yoktur.

3. fetvaları okuyup anladığınızda, konuyla ilgili soru sorarken fetvada yazan ve aslında tam olarak ne olduğunu anlamadığınız arapça kelimeler yerine türkçe karşılıklarını yazabilirsiniz.

Ya lütfen kırıcı olmayın, sorunun cevabını bilen yanıtlasın, şu mübarek günde bir fikir istiyorum, o kadar saldırganca yorumlar var ki, Allaha havale ediyorum bu yorumları, mübarek günde birşey söylemek istemiyorum.
Fetvalar karışık işte, sormaamacım da bu zaten. Bilen vardır belki diye. Birazempati yapın lütfen ya, bazılarınız çok acımasız

Ya lütfen kırıcı olmayın, sorunun cevabını bilen yanıtlasın, şu mübarek günde bir fikir istiyorum, o kadar saldırganca yorumlar var ki, Allaha havale ediyorum bu yorumları, mübarek günde birşey söylemek istemiyorum.
Fetvalar karışık işte, sormaamacım da bu zaten. Bilen vardır belki diye. Birazempati yapın lütfen ya, bazılarınız çok acımasız

Diyanet isleri ile görüşün derim. İnternetten baktiginizda kafaniz karışır. Burada kimse o dogrudur, bu degildir diyemez, oyle bir yetkinligimiz yok, sizi yanlis yonlendirmis oluruz

Dini bütün biri olmamama rağmen kanamanın abdesti bozduğunu biliyorum yani tampon takmanız lekelenme olmuyor demek değil. O günler kılınan namazlarında bir geçerliliği olmaz bu durumda.
Hayır pamuk kullanıyor kişi dışarı çıkmadığı sürece namazları zedelemez fıkıh kitaplarına bakabilirsiniz

Hayır pamuk kullanıyor kişi dışarı çıkmadığı sürece namazları zedelemez fıkıh kitaplarına bakabilirsiniz
Pamuk değil tampon. Bildiğimiz tampon. Sanırım siz bilgilisiniz. Şimdi pamukiçeri girmiyor ama tampon giriyor. Sormak istediğim bunun namaz açısından sorun olup olmayacağı ğı. İnternette fercin içine girmeyecek yazıyor o açıdan kafam karıştı

Tampon yapmak ayrı bişi tampon kullanmak ayrı bişi kastettiği vajinanın içine konan tampon... Ve kan dışarı çıkmayınca abdest bozulmayacak olsa adetli iken de tampon kullanıp namaz kılınabilir bu mantıkla ..

Merhabalar.
Pamuk koyun mekruh veya günah değil ki ona bakılırsa tampon daha fazla içeri giriyor parmak ucu kadar bile girse abdest bozuluyor diye biliyorum ama alo fetvayi arayarak daha sağlam bilgi alabilirsiniz

Tampon yapmak ayrı bişi tampon kullanmak ayrı bişi kastettiği vajinanın içine konan tampon... Ve kan dışarı çıkmayınca abdest bozulmayacak olsa adetli iken de tampon kullanıp namaz kılınabilir bu mantıkla ..
Adetli iken zaten tamamen namaz olmuyor bu kişinin ki özür gibi oluyor bilginiz varsa anlamışsınızdır. Konu sahibinin tampon derken gerçekten adetli iken kullanılan olduğunu düşünemedim kocaman şey çünkü o yüzden pamuk dedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back