• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tampon ve abdest

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bildiğim dinde herşey yasak ama zorunluluk halinde herşey serbest 🧕🏿

Bu ne demek anlamadim?

Misal estetik yasak ama kendini kötü hissediyorsan ya da kocan istiyorsa caiz,

Yüz kıllarını yolmak yasak ama kendini kötü hissediyorsan ya da kocan istiyorsa caiz,

Tampon da (bilmiyordum kullanmadım) yasak demiş ama sağlık nedeniyle serbestmiş

Ondan dedim 🤭

Misal estetik yasak ama kendini kötü hissediyorsan ya da kocan istiyorsa caiz,

Yüz kıllarını yolmak yasak ama kendini kötü hissediyorsan ya da kocan istiyorsa caiz,

Tampon da (bilmiyordum kullanmadım) yasak demiş ama sağlık nedeniyle serbestmiş

Ondan dedim 🤭
Estetik kendini kotu hissediyorsan serbest miymis hic oyle birsey duymadim yuz killarini almakta erkege benzememek icin caiz diye biliyorum. Tampon konusunda benimde bilgim yok. Burda zaten boyle sorular sorulmamali gercekten kim ne kadar biliyor ne kadat yanlis biliyor bilemeyiz fetva vermekte bize dusmez.

Merhabalar.
Namaz kılanlara sormak istiyorum.
Benim kılcal damarlarım ince, ara ara. Lekelenmelerim oluyor bir de miyom var, doktora gittim, bunlar normal dedi.
Ama ben ara ara bu lekelenmeler geldipinden abdestimi korumak için tampon kullanıyorum. Yoksa sürrkli abdest almak zorunda kalıyorum ve işyerimde abdest alabileceğim bir ortam yok malesef.
Bir yerde pamuğu fercin içine sokmak mekruhtur diyor, ama tampon içeri giriyor.
Acaba bu durumda tampon da mekruh sayılıyor mu ben mi yanlış anladım.
Bilen varsa lütfen beni aydınlatın.
Namazlarım yoksa olmuyor mu?

Haziran ayında Makyaj ve abdest diye konu açtınız size açıklama yapıldı, şimdi bu konuyu açmanızda inanın ne samimiyet ne de bilgi açlığı görüyorum. Gidin uzmana sorun bu konuyu, esas olan niyettir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back