• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tampon kullanan var mı?

Hiç kullanmadım benim reglimin ilk 3 günü yoğun geçiyor acaba orta boy tampon bana yeterli gelirmi.Birde cinsel ilişkiyi ters yönde etkilediği söyleniyor kullananlar varsa bu konudada bişeyler söyleyebilirlermi acababilmiyorumkismile

10.08.10 Salı
Arkadaşlar soruma kimseden cvp gelmeyince en iyisi kendim deneyerek öğreneyim dedim :) iyiki almışım hemde süper boyunu aldım ilk denememe göre tamponu takmam çok başarılıydı zaten up uzun bir ipi var içinize kaçması mümkün değil sakın ip içime kaçarsa diye düşünmeyin.5 saat sonunda çıkardım; reglimin ilk 3 günü yoğun geçiyor demiştim ya ben ne olur ne olmaz diye birde ped koymuştum iyiki koymuşumda sızıntılar oldu çünkü ;benim kanamam yoğun olduğu için olabilir.Çıkartırken kesinlikle ayakta çıkarın mümkünse çıkartırken altınızda bişey olmasın tamponla birlikte gelen kan ve pıhtı üstünüzü batırmasın (deneyim konuşuyor:D ) ve ipi çekerken yavaş yavaş çekmenizi öneririm birden bire ipe asılırsanız ip kopabilir ha birde ipi çekerken sakın kendinizi kasmayın çıkarmanızı zorlaştıracak bir neden daha.Evet pamuk şişmişti, zaten o kadar sıvıyı çekipde şişmemesi mümkün değil.Ama ben çok memnunum altımda ped bile olsa 5 saat aman küloduma pantolonuma geçtimi diye düşünmedim :) Özellikle yaz günü için ideal hiç rahatsız etmiyor;yaz sıcağı bi yandan altımızdaki pedler bi yandan popomuz pişiyordu valla var mı yok mu anlamıyorsunuz bile benden söylemesi.Kullanmayı düşünenler hiç durmasın ben şimdiye kadar neden denemedim diye düşündüm[düşündümde çok eskiden beri tampondan haberim vardı ama evli değildim:) ] a buarada evet prespektüsünde kızlık zarına zarar vermez gibi benzeri birşeyler yazmışlar ama benim düşüncem zarar vereceği yönünde zaten doktora danışın diye eklemişler.Bakire olanlar kızlık zarı sizin için önemli değilse kullanın aksi takdirde kullanmanızı tavsiye etmem.

Son düzenleme:
Tampon kesinlikle cok pratik,rahat bir yontem. Bakire arkadaslar icin kesinlikle tavsiye etmem. Onun disinda,en onemli nokta tamponu uzun sure kullanmayin.
Mesela naznur arkadasimiz gibi 5 saat boyunca ayni tamponu kullanmayin. Bu risk olusturur. En sagliklisi 2.5 saatte bir degistirmektir. Uzun kalmasi o bolgede bakteri olusmasina neden olur.
Bide gece uyurken kesinlikle tampon kullanmayin,ped kullanimina gecmenizi oneririm.
Ellerinizi tamponu cikarmadan once yikayin.
Marka secimi size kalmis ,deneyin bir kacini ve ona gore secim yapin. Oyle aralarinda pek bi kalite farki yok zaten.
aklima gelenler bunlar,korkmayin kullanin derim:)

Tampon kesinlikle cok pratik,rahat bir yontem. Bakire arkadaslar icin kesinlikle tavsiye etmem. Onun disinda,en onemli nokta tamponu uzun sure kullanmayin.
Mesela naznur arkadasimiz gibi 5 saat boyunca ayni tamponu kullanmayin. Bu risk olusturur. En sagliklisi 2.5 saatte bir degistirmektir. Uzun kalmasi o bolgede bakteri olusmasina neden olur.
Bide gece uyurken kesinlikle tampon kullanmayin,ped kullanimina gecmenizi oneririm.
Ellerinizi tamponu cikarmadan once yikayin.
Marka secimi size kalmis ,deneyin bir kacini ve ona gore secim yapin. Oyle aralarinda pek bi kalite farki yok zaten.
aklima gelenler bunlar,korkmayin kullanin derim:)

Ben bakire arkadaşlar için de tavsiye ederim, çünkü dediğiniz gibi çok pratik, çok rahat bir yöntem.
Çocuk bezi gibi pedle dolaşmaktan nasıl rahatsız olunmaz, anlamak mümkün değil.

Tampon kullanımı bekarlar için uygunmu evlenmemis genc kızlarda kullanabilirmi yada kullanan bir arkadasımız varmı ?

Tampon kullanımı bekarlar için uygunmu evlenmemis genc kızlarda kullanabilirmi yada kullanan bir arkadasımız varmı ?

kullanabilirler, ob nin en küçük boyu var, o yeterli oluyor, ben kendimi bildim bileli onu kullanıyorum.

Arkadaslar,

Kizlik zari esnek bir zar, ama bu kisiden kisiye degisir. Tampon, her ebatta mevcut. Ancak yerlestirirken acaba bilecekmisiniz sizin kizlik zariniz ne kadar esnek?

Haaaa bekaret benim icin onemli degil diyosan kullan. Bana gore havalar hos.

Usenmedim sizin icin arastirdim. uzmantv.com dan bakin, ara kismina tampon kullanimi yazin.Karsiniza bakireler tampon kullanabilir mi sorusu cikiyo, izleyin derim. oradaki doktorda tavsiye etmiyo. O bile gonul rahatligi ile kullanin diyemiyo.

Vucut sizin karar sizin :)

Ben bakire arkadaşlar için de tavsiye ederim, çünkü dediğiniz gibi çok pratik, çok rahat bir yöntem.

.Milyonlarca kadinin kullandigi, doktorlarin yuzyilin icadi diye tabir ettikleri biseyi, cocuk bezi gibi gormen cok ilgincmis. Kaldiki cocuk bezide super bi icat, bir an dusunsene cocuk bezi yok?? napcan? Kadin pedini o kadarda hafife alma bence.:olmaz:

Pardon bakirelere nasıl tavsiye edebildiğinizi sorabilir miyim?
Hangi bakire cesaret edip orasına tamponu sokabilecek?
Ayrıca son cümlenizden dolayı sizi kınıyorum... :kızgın:

komik birşey söyliyeceğim şu tamponu 2 kere kullandım rahat edemedim sanki o ip içeriye kaçıcak gibi geliyor yani onu hissettiğimde tampon var diye rahatsız oluyorum siz hissetmiyormusunuz ?

Pardon bakirelere nasıl tavsiye edebildiğinizi sorabilir miyim?
Hangi bakire cesaret edip orasına tamponu sokabilecek?
Ayrıca son cümlenizden dolayı sizi kınıyorum... :kızgın:

ben sokmuştum. cesaretle ne alakası var bunu?
arkadaşlar ben bütün iyi niyetimle, şu vajinadaki bağ doku ve liflerden oluşan ve adı "hymen" olan zara nasıl bu kadar anlam yükleyebildiğinizi anlamaya çalışıyorum?
nedir bu liflerden oluşmuş ince parçaya yüklediğiniz anlam?
ben algılayamıyorum.

ben sokmuştum. cesaretle ne alakası var bunu?
arkadaşlar ben bütün iyi niyetimle, şu vajinadaki bağ doku ve liflerden oluşan ve adı "hymen" olan zara nasıl bu kadar anlam yükleyebildiğinizi anlamaya çalışıyorum?
nedir bu liflerden oluşmuş ince parçaya yüklediğiniz anlam?
ben algılayamıyorum.

Sen Türkiye'de yaşamıyorsun sanırım?
Ülkemizde bu zar parçasına ne kadar önem verildiğini bilmeyen mi var?
Evet bana da anlam ifade ediyor...
Ama sadece zar değil, BEKARET anlam ifade ediyor bana...

Sen Türkiye'de yaşamıyorsun sanırım?
Ülkemizde bu zar parçasına ne kadar önem verildiğini bilmeyen mi var?
Evet bana da anlam ifade ediyor...
Ama sadece zar değil, BEKARET anlam ifade ediyor bana...

ülkenizde o zar parçasına önem veriliyor olabilir. ben sebebini soruyorum. neden diyorum yani.
bunu cevaplayabilir misin? sadece bu konudaki algılarınız hakkında sohbet etmek istiyorum.

ülkenizde o zar parçasına önem veriliyor olabilir. ben sebebini soruyorum. neden diyorum yani.
bunu cevaplayabilir misin? sadece bu konudaki algılarınız hakkında sohbet etmek istiyorum.

Onu ben bilemem...
Ben zara değil bekarete önem veririm...

bu soru ne ya? uzaydan mı geldiniz? türkiyede sizin algılarınıza göre o zar,'zar parçası' değil elbetteki... bu konuda sohbet etmek mi? çok saçma... nedir?ne değildir bunu herkes biliyor ya.. benim fikrim elbetteki önemli..yani bekaret.. yalnız,bekaretini koruyup geri kalan herşeyin olmasıda aynı türden benim için... yani bekaretsizlik gibi..

bu soru ne ya? uzaydan mı geldiniz? türkiyede sizin algılarınıza göre o zar,'zar parçası' değil elbetteki... bu konuda sohbet etmek mi? çok saçma... nedir?ne değildir bunu herkes biliyor ya.. benim fikrim elbetteki önemli..yani bekaret.. yalnız,bekaretini koruyup geri kalan herşeyin olmasıda aynı türden benim için... yani bekaretsizlik gibi..

o zaman size de olası vajinismusunuz veya orgazm olamayacak olduğunuz cinsel ilişkilerinizle mutluluklar.
cinselliği böyle öcü gibi algılayanların cinsellikten zevk alması neredeyse imkansız, ne yazık ki.

Yani zaten bekaret zar değildir ki...
Yeter ki insanın ruhu bakire olsun...
Sonuçta zarını kazayla kaybedenler var ve bana göre onlar bakire hala...
Duygu Asena'nın bir lafı var ''Her tarafı ellenmiş sadece zarı duran BAKİRE kızlar'' diye. Birebir katılıyorum...

o zaman size de olası vajinismusunuz veya orgazm olamayacak olduğunuz cinsel ilişkilerinizle mutluluklar.
cinselliği böyle öcü gibi algılayanların cinsellikten zevk alması neredeyse imkansız, ne yazık ki.

haddinizi bilin! gayet mutlu bir evliliğim var.zerre sorunum yok Allahıma şükür.
son mesajlarınıza baktım da nedense hep aynı konular üzerine yazmışsınız.. cinsellik,vajinismus vs.vs.
öcü diyen olmadı ayrıca..
ne şimdi..
bilmem kaç defa cinsel birlikteliğiniz oldu diye ki öyle anlaşılıyor yazdıklarınızdan..!
cinsel mutluluk dahisi,prof.mu oldunuz?

Yani zaten bekaret zar değildir ki...
Yeter ki insanın ruhu bakire olsun...
Sonuçta zarını kazayla kaybedenler var ve bana göre onlar bakire hala...
Duygu Asena'nın bir lafı var ''Her tarafı ellenmiş sadece zarı duran BAKİRE kızlar'' diye. Birebir katılıyorum...

evet canım.aynı fikirdeyiz.. olumunekankayizsmile

haddinizi bilin! gayet mutlu bir evliliğim var.zerre sorunum yok Allahıma şükür.
son mesajlarınıza baktım da nedense hep aynı konular üzerine yazmışsınız.. cinsellik,vajinismus vs.vs.
öcü diyen olmadı ayrıca..
ne şimdi..
bilmem kaç defa cinsel birlikteliğiniz oldu diye ki öyle anlaşılıyor yazdıklarınızdan..!
cinsel mutluluk dahisi,prof.mu oldunuz?

Ben bakire evlendim diye vajinismus olmuşum onun dediğine göre...
Ama bakire olmamaktansa birkaç yıl daha vajinismus olmayı tercih ederdim...

Ben bakire evlendim diye vajinismus olmuşum onun dediğine göre...
Ama bakire olmamaktansa birkaç yıl daha vajinismus olmayı tercih ederdim...

bu zekaya bu tespit
şaşırmamak gerek bence.. :delphin:
konu dışına çıktık.neyse.. bu konu kalsın böyle... aeo

Son düzenleme:
Back