• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tampon kullanan var mı?

bende doktordan geciktirici hap aldığım halde tatile gideceğim gün regli oldum çok moralim bozuldu tek çare tampon geldi aklıma. Zorlanırım diye korktum rahat edemem dedim ama daha ilk günden çok rahat ettim. En küçük boyundan aldım bende zaten şişiyor o kanla doldukça. ıpi de zaten yeterli derece de uzun ve zaten tamponu yerleştirince ip tamamen dışarda kalıyor kopma yada içinize kaçma durumu asla olmaz. Varlığı yokluğu belli değil denize de girdim güneşlemdim de. ılk koyduğunuzda otururken fen düşüyormuş gibi hissedebilirsiniz normal hiç telaşlanmayın asla düşmez. Ayrıca çekiyorunuz çok kolay çıkıyor ama daha kolay çıkması için şişmesini beklemek gereekiyor. 2.5 3 saatte bir değiştirmek yeterli. Ama sakın aksatmayın zararı var fazla kalırsa. Aacayip rahatmış geciktircilerle gününüzle oynadığınıza değmez.

bende doktordan geciktirici hap aldığım halde tatile gideceğim gün regli oldum çok moralim bozuldu tek çare tampon geldi aklıma. Zorlanırım diye korktum rahat edemem dedim ama daha ilk günden çok rahat ettim. En küçük boyundan aldım bende zaten şişiyor o kanla doldukça. İpi de zaten yeterli derece de uzun ve zaten tamponu yerleştirince ip tamamen dışarda kalıyor kopma yada içinize kaçma durumu asla olmaz. Varlığı yokluğu belli değil denize de girdim güneşlemdim de. İlk koyduğunuzda otururken fen düşüyormuş gibi hissedebilirsiniz normal hiç telaşlanmayın asla düşmez. Ayrıca çekiyorunuz çok kolay çıkıyor ama daha kolay çıkması için şişmesini beklemek gereekiyor. 2.5 3 saatte bir değiştirmek yeterli. Ama sakın aksatmayın zararı var fazla kalırsa. Aacayip rahatmış geciktircilerle gününüzle oynadığınıza değmez.

ipmi benim tamponumun ipi yok ama hiç dahada denemedim ya içime kaçarsa

ya kizlar tamponun calisma sekli nedir yani?
bir pamuk ve gelen tum sizintiyi emiyor mu?
durdukca sisiyor mu icinizde emdigi icin?

ilerde ben de kullanmayi dusunuyorum ve cok da merak ediyorum..

ben de kullandım ve gayet memnun kaldım hiç bir problemle karşılaşmadım, içeriği pamuk herhalde ucunda bir ipi var çekince geliyor sadece iyi yerleştirmek gerekiyor ben ilk denememde düzgün koymamışım hem rahat edemedim hem de sızıntı oldu daha sonra tecrübelendiğimden bir sorun yaşamadım

ipmi benim tamponumun ipi yok ama hiç dahada denemedim ya içime kaçarsa

canım benim aldığım tamponun ipi vardı ve zaten aldığımda en yaygın olanı seninkide ondandır ama daha kullanmadıysan ipi yok gibi geliyordur sana çünkü dış bakterilerden korumak için şeffaf bir poşetle sarılı ve ipte dibinde sarılı. etrafındaki ince poşeti çıkarınca dibinde yeşil bir şey göreceksin o ip işte onu çekeceksin açılacak. Sonra sivri tarafını yerleştireceksin yerleştirebildiğin kadar geriye ip zaten yeterince dışarda kalıyor merak etme. Ben yerleştirebileceğim kadar derine yerleştirdim ipin hepside dışarda kaldı. Bu bir tür pamu evet. Hastaneerde kanı durdurmak için konulan tamponlardan farkı yok. Kanı emiyor ve şişiyor. Şişmesi de gerek zaten öyle kolay çıkıyor. Çıkartırken de ipinden tutup çek yeterli. Sadece kısa aralıkla mesela 2 saatte bir felan değiştir yeter. Eğer tuttuğunda seni zorluyorsa yeterince dolup şişmemiş demektir bi yarım saat daha felan bekleyebilirsin Çok rahat korkma kaçmaz.

ben de tatilde kullanmak zorunda kaldım
kesinlikle güvenilir sızıntı filan yapmadı
bence vajina girişini kapattığı için mikrop kapma ihtimali de çok yok
ama günlük hayatta kullanmak isteyebileceğim bir şey değil
sırf mecbur kaldığım için kullandım

ya kizlar tamponun calisma sekli nedir yani?
bir pamuk ve gelen tum sizintiyi emiyor mu?
durdukca sisiyor mu icinizde emdigi icin?

ilerde ben de kullanmayi dusunuyorum ve cok da merak ediyorum..

evet oluklar şeklinde bir pamuk
sıvıyı emdikçe şişiyor

peki adet döneminde gelen pıhtı parçacıklarını tampon nasıl tutuyor?

onlarda tamponda kaliyor sempatiksalakcinni yani üst kisminda bende kullananlardanim hele yaz aylarinda ped cok kötü yahuuuu daha fazla mikrop olusuyor gibime geliyor hem sicak hem ter hemde kan iyyyy hepsi bir arada süper gibi koku üretiyor :jeyyar: mecasi anlamda tabi.dneize girip cikinca ama mutlaka degismesi gerek yoksa sizinti yapar benden söylemesi her girip cikisda degistirin.

marketlerde o.b. sanırım öyle bir markayı görüyorum en çok, bundan mı kullanıyorsunuz? yoksa eczanelerde falan bulabileceğimiz ama daha memnun kaldığınız markalar var mı?

o.b. iyidir yalnız bende sızdırma problemi oldu, şu anda rahim ağzında yaram olduğu için kullanamıyorum ayrıca tamponun rahim ağzı yarası yapabilme ihtimali varmış:bbo:

kizlar duyduguma göre bekarlarin tampon kullanmmmasi lazimmis kizlik zarini yirtabilir diye cünkü seylen ayni sekilde zaten:Dbence cok güzel bisi ped rahatsiz ediyo ama yasimdan dolayi :Sseyi düsündüm adet geciktirici hap bizimde dügün var bu yaz ve ayni gün adet günüm hap alsammmi diyorum ama bekarlar kullanabilirmi??bilen varmii

tabiki kullanabilirsin sadece adet düzenini bozuyor bir kere kullandığımda 9 gün sürmüştü çok fenaydıkafamçokkarıştı

tampon kullanmaya ilk başlayacaksanız küçük boylarından başlayın,ben ob light days olanındna aldım ama küçük olduğundan birkaç saatte değiştirmeniz lazım yoksa damlatır,büyükler daha iyi yoğun günlere ama ben bir kere denedim berbattı.bir de iyice içeri itmek lazım tam vajen girişinde bırakırsanız hep orda olduğunu hissedersiniz.
gelen pıhtı da üzerine yapışıyor ama ben çıkardıktan sonra hemen pıhtılar geliyor,demek birikiyor içerde fazla olunca

kizlar ben surekli kullaniyorum gercekten rahat oluyor fakat bakire oalnlara cok tavsiye etmem dogrusu ...
helede bekarete bu kadar onem veren bi toplumda ysiyosak bence siz evlenene kadar pede devam edin ne olu ne olmaz

Ben de kullanıyorum dışarda olduğum zaman ama bekarlara önermiyorum. herkesin zarının esnekliği bir değil ne olur ne olmaz bence.. pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak lazım :olmaz:

valla bence asıl cehalet
insanaların ilk birlikteliğe verdikleri değerin kızlık zarının bozulmasıyla gelen kanla ölçmesi
ailesinde rahim ağzı kanseri olduğu halde daha evlenmediği için vajinal muayene olmayan
bakireyim ben tampon kızlığımı bozar diye rahatlıktan mahrum kalıp pedlerle yaz günü pişen
bunların hepsini de erkeğe birkaç damla kan göstermek için yapan
yetmeyen en ufak hareketinde bütün foruma kızlığım bozulmuş mudur yazan,hayatı korku olmuş "kız"ların ülkesinde yaşıyoruz
ilk defaya önem verilebilir,bekaret insanlar için çok büyük önem teşkil edebilir
ama bunun değerini kanla ölçmemiz kadar komik ve sadist bir düşünce göremiyorum
yabancı ülkelerde bakireler de tampon kullanıyor,bekarete önem veren bakireler bile
çünkü biliyorlar ki onların lafları,söyledikleri iki damla kandan daha değerlidir!

ya aslında kızlara riskli olmasaydı denize giderken iyi olurdu valla kaydirigubbakcemile3 adet oldun diye denize gidemiyosun evli olsam kullanırdım adetliykende denize girerdim kaydirigubbakcemile3
biz küçükken kuzenime alışveriş merkezinde vermişler bizde ne oldunu bilmiyoruz tabi annem gördü çabuk çöpe atın onu diyo kaydirigubbakcemile3

valla bence asıl cehalet
insanaların ilk birlikteliğe verdikleri değerin kızlık zarının bozulmasıyla gelen kanla ölçmesi
ailesinde rahim ağzı kanseri olduğu halde daha evlenmediği için vajinal muayene olmayan
bakireyim ben tampon kızlığımı bozar diye rahatlıktan mahrum kalıp pedlerle yaz günü pişen
bunların hepsini de erkeğe birkaç damla kan göstermek için yapan
yetmeyen en ufak hareketinde bütün foruma kızlığım bozulmuş mudur yazan,hayatı korku olmuş "kız"ların ülkesinde yaşıyoruz
ilk defaya önem verilebilir,bekaret insanlar için çok büyük önem teşkil edebilir
ama bunun değerini kanla ölçmemiz kadar komik ve sadist bir düşünce göremiyorum
yabancı ülkelerde bakireler de tampon kullanıyor,bekarete önem veren bakireler bile
çünkü biliyorlar ki onların lafları,söyledikleri iki damla kandan daha değerlidir!

kesinlikle katılıyorum alkisalkisalkis

Arkadaşlar ben de defalarca tampon kullandım iyice geriye itmezseniz hissedebilir ve rahatsız olabilirsiniz. Ama uygun sürede değiştirirseniz sızdırma vs. kesinlikle yapmaz. Yalnız ben tampon kullandığımda adetim daha erken bitti ve oldukça ağrılı geçti. Denize gireceklere tampon yerine geciktirici hap kullanmalarını tavsiye ederim. Adetten 5 gün kadar önce başlıyorsunuz ve 15 güne kadar kullanabiliyorsunuz. Bıraktıktan 2-3 gün kadar sonra da adet görüyorsunuz. Düğün gününe denk gelenler için söylüyorum bu geciktiricilerin koruyucu özelliği yoktur ama doğum kontrol haplarıyla birlikte alınmaları da sakıncalıdır. Eğer korunmak da istiyorsanız ek bir yöntem kullanmalısınız. Tampon kullanımı nedeniyle rahim ağzı yarası da denen servikal erozyon oluştu ve bunun tedavisiyle de çok uğraştım. Mümkünse kullanmayın....

Back