• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tampon kullanan var mı?

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
8
116
İstanbul
Tatile gidicem ve o kadar uğraşmama rağmen sanırım hastalanma dönemim tatile denk gelecek.. yani bu kadar olur 3 yıldır ilk defa tatil yapacağım 1 haftalığına ve hastalanıyorum... kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Tampon kullanmayı düşünüyorum denize girerken.. acaba kullanan var mı? rahat mı? gerçekten güvenli mi sızıntı falan yapar mı, bir de tehlikeli diyorlar öyle mi?

ben hiç kullanmadım ama benim bi arkadaşım o şekilde denize girmişti hemde bikiniyle hiçbir sorunda olmamıştı sızıntı falan hiç yapmadı bence en güvenilir yöntem tampon.

deniz için olmasa da(mikrop kapma tehlikesine karşı) günlük hayatımda kullanmayı ben de düşünüyorum. sık değiştirilmesi gerektiğini biliyorum ihmal edilmeden ancak sızıntı riski var mı ya da her yerde gördüğümüz ob den başka marka var mı acaba? :uhm:

bende tatilde tampon kullandım ilk defa. kesinlikle çok güvenli sızıntı filanda olmadı tavsiye ederim arkadaşlar...

benim bir arkadaşımda kullanmıştı her hangi bir sorun yaşamadı ben bir kes denedim ama canımı acıttı rahatsız hissettm kendimi o yüzden çıkarttım hemen

Bugün marketten normal boyunu satın aldım, bir tanesini açıp inceledim, henüz reglim başlamadı ama gene de o açtığımla bir prova yapayım dedim, çok acıttı kullanamadım... :)

Hasta olduğum zaman kullanması mümkün olacak gibi duruyor değil mi hani çok afedersiniz ama - adet kanı kayganlaştırmayı sağlar ve canım acımaz değil mi?

Biliyorum çok detay soruyorum affınıza sığınıyorum çünkü tatilde yardım alabileceğim kimse olmayacak yanımda ve bir sorunla karşılaşmak istemiyorum...

kullanma klavuzunda mümkün olduğu kadar derine itin diyor.. bu ne kadar derin olmalı? bir parmak boyu kadar mı? ip içeri kaçmaz mı ya biraz korkuttu beni bu derine itme işi... :uhm:

derine kacınca ıkına ıkına ancak ıtebılıyorsun..ıkınmazsan vay halıne..

eşinin elinde bir cımbız,cıkarmaya calısır durur kaydirigubbakcemile3

ama br kac defadan sonra alısıyorsun ..

benim arkadaşım uzun yıllardır ped kullanmıyo sürekli tampon kullanıyo ve banada şiddetle tavsiye ediyo ama daha alıpda denemedim.
çok büyük rahatlık old.söledi denemek lazım.

Tatile gidicem ve o kadar uğraşmama rağmen sanırım hastalanma dönemim tatile denk gelecek.. yani bu kadar olur 3 yıldır ilk defa tatil yapacağım 1 haftalığına ve hastalanıyorum... kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Tampon kullanmayı düşünüyorum denize girerken.. acaba kullanan var mı? rahat mı? gerçekten güvenli mi sızıntı falan yapar mı, bir de tehlikeli diyorlar öyle mi?

evet canım hep kullanrım sızıntı falan yapmaz ilk günlerde kullandığın ile son günlerde kullandığının kalınlığı farklı olur................öyle zorda değil kullanması hasta olunca vajina kayganlaştığı için kolay ilerler ipi çekince çıkar

kullanımı gayet kolaydır, sızıntı da yapmaz ama tampon kutusunun içinde toksik şok sendromuna yol açabilir der ve bu da ölümle sonuçlanabilir arkadaşlar, içindeki kağıdı iyice okuyup ona göre kullanın. reglinizin yoğun olduğu günlerde farklı, hafif geçtiği günlerde farklı boyunu kullabilirsiniz, eğer rahatsızlık duyuyorsanız olması gerektiği yere yerleşmemiştir, daha çok itmeniz gerekir. tam olarak dolmamışsa biraz zor çıkar.

genç kızlar da küçük boyunu kullanabilir, çünkü kızlık zarı esnektir gibi bir ifade var kutusunda; ama bence de hiç gerek yok.

ay kızlar hep merak etmişimdir şu tampon olayını ayol içinize kaçarsa nasıl cıkarcaksınız kaydirigubbakcemile3
ay cesaret edemem ben ...
benimde en iyi cozumum adet geciktirme hapı oluyor tatile cıkacagımda kullanıyorum adet felem olmuyom bıraktıgımın ikinci gunu oluyor :teytey:

Bu soruyu sorduktan sonra merak ettim ve hemen arastirma yaptim da, sizinle onu paylasmak isterim.

Bakire iken tampon kullanabilir miyim?o.b.® tamponları ilk adet kanamasında bile kullanabilirsiniz. Vajina deliğini kaplayan doğal deri tabakası olan kızlık zarında kanamanın başlamasıyla birlikte doğal bir delik açılır ve sıvı bu delikten dışarı çıkar. İlk adet döneminde kızlık zarı yumuşak ve kolay esneyebilir olduğundan, ona zarar vermeden bir o.b.® ProComfort™ Light Flow hafif kanama veya normal veya bir o.b.® normal kullanabilirsiniz. İlk denemeler için en küçük boy olan o.b.® ProComfort™ Light Flow (hafif Kanama) en iyi seçimdir. Genç kızların tampon kullanmadan önce doktora başvurmaları tavsiye olunur.

alıntı:http://www.eczanemizde.com/pinfo.asp?pid=1291

bakireler de kullanabilir diyor. Ben merak ettigim icin sordum yoksa kullanma durumumda bir sakinca yok da, hani olur ya cevreden merak edenler olur onlara yardimci olabilmek adina. bilgisi olanlar bu konuda yardimci olabilirlerse sevinirim

ay kızlar hep merak etmişimdir şu tampon olayını ayol içinize kaçarsa nasıl cıkarcaksınız kaydirigubbakcemile3
ay cesaret edemem ben ...
benimde en iyi cozumum adet geciktirme hapı oluyor tatile cıkacagımda kullanıyorum adet felem olmuyom bıraktıgımın ikinci gunu oluyor :teytey:

ipi var yahu, kaçmaz yani zor, kaçarsa da jinekolog kolaycacık çıkartabilir sanırım fisfisfis

ipi var yahu, kaçmaz yani zor, kaçarsa da jinekolog kolaycacık çıkartabilir sanırım fisfisfis

ay bu hatunların ne cok derdi var yhaf bitmişiz bizde haberimiz yok ...
koşa koşa jinekoloka gidip ay tamponum kaçtı cıkarınmı dices kaydirigubbakcemile3

kızlar kullanmasın tavsiye etmem vajina kaygan olduğu için sizin istediğinizden daha ileri gidebilir....ne gerek var stres olmaya

Ben de cok merak ediyordum uzun zamandir bunu, hatta bi kutu aldim gecenlerde denemeye cesaret edemedim. zemuszemus agrisi acisi falan var midir ki? ozellikle yazin kullanmak cok ise yarar sanirim,sort bile giyerken 2 kere dusunuyorum ben

Back