Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
durduk yere kimseye hormon almasını tavsiye etmem ama şöyle düşündüm;Ne kadar da hormonlarını dusunmeyen bir kadin birey
Dogru marka tamponla cok rahat edersiniz, ben bu zamana kadar iyisi olsun diye 2 harfli bir marka kullandım, canımı yakiyordu hep, bu sene kuzenim bi tane verdi, ne kadar rahat birseymis yahu ped neymis diye düşünmedim degil.
Ben de kotex kullanıyorumHayir hayir o değil, marka yazabiliyorsak ben ob ile hic rahat edemedim, fazlaca sisiyor, irilesiyor, daha suya girer girmez insanin cani aciyor, ben kotex kullandım bu sene cok rahatladim. Siz tampaxtan bahsediyorsunuz sanirim, onu hic denemedim.
Geçen bayram adetimi geciktirmek istedim bende ezcaneden ilaç aldım bir sonraki ay anam ağladı resmen. Hormonlar alt üst. Ödem de cabası.Ne kadar da hormonlarını dusunmeyen bir kadin birey
Dogru marka tamponla cok rahat edersiniz, ben bu zamana kadar iyisi olsun diye 2 harfli bir marka kullandım, canımı yakiyordu hep, bu sene kuzenim bi tane verdi, ne kadar rahat birseymis yahu ped neymis diye düşünmedim degil.
Hormonlarla rus ruleti oynamayi cok dogru bulmuyorum acikcasi :) sonucu en basit sekliyle duygusal krizler olabiliyor.durduk yere kimseye hormon almasını tavsiye etmem ama şöyle düşündüm;
"yılda 1 kez gidebildiğim bir tatilim var ve maalesef reglime denk geliyor. ben bu tatili rahat geçirmek istiyorum, sonrasında reglim ağrılı geçebilir ama eğer farklı bi dönemden geçmiyorsam zaten 1 ay sonraya düzenim tekrar oturacak."
umarım anlatabilmişimdir, ben emzirme döneminde adet dönemimi takip edemiyordum çünkü çok düzensizdi ve maalesef ki tatilime denk geldi. muhtemelen doğru kullanmayı da çok beceremedim, yani saat başı bile değil zırt pırt wc'ye gidip değiştirmek, hep bi diken üstünde olmak beni rahatsız etti ki 1 gün yoğun dönemim olunca idare etmiş oldum. ama şahsen planlı reglim tatile denk gelse onu tekrar yaşamak istemezdim.
Bana bir mesaj atar mısın, mesaj kutun kapali gozukuyor da, birsey soracagim.Ben de kotex kullanıyorum
Orta olan çok rahat oluyor
Büyük almaya fılan hiç gerek yok
Spiralden dolayı yoğun regl yaşayan biri olduğum halde çok rahat kullandım
Bende aynen her çeşidini aldım tek rahat olan kotex ti boyutunu büyük almıştım yoğun geçiyor ama sızıntı olmasın vs diye çok rahatsız etti orta boy alıp sık sık değiştirmek en mantıklısı hiç bir sızıntıda olmadıHayir hayir o değil, marka yazabiliyorsak ben ob ile hic rahat edemedim, fazlaca sisiyor, irilesiyor, daha suya girer girmez insanin cani aciyor, ben kotex kullandım bu sene cok rahatladim. Siz tampaxtan bahsediyorsunuz sanirim, onu hic denemedim.
Ben yeni tatilden geldim tampax kullandım içinde aplikatoru de var çok rahat ettim 2 saatte bir değiştirdim. Sizde sık sık değiştirirseniz bir sorun olmazmerhaba kızlar;
bu ayın 25inde tatile gidicem normalde reglim denk gelmiyordu ama bu ay gecikti ve tam tatil zamanı regl olucam sanırım hayatımda hiç tanpon kullanmadım denize ve havuza girmek istiyorum sızıntı olur mu rahat edebilir miyim kızlar hiç kullanmadığım içinde tedirginim açıkcası
Ay aşırı saçma bir şey sorucam o gün eve gitme şansınız yoksa kabı boşalttıktan sonra nerede muhafaza ediyorsunuz? Çünkü bir kere çıkarınca direkt kaynatılması gerekiyor diye okudum ama yanlış mı? Ben de kap almayı düşünüyorum da hâlâ biraz çekincelerim var yanlış kullanırım diye.Menstrual cup diyorum, tamponu doğru yerleştirmez iseniz sızıntı olur ve şişer. Cup da şişme yok daha derine yerleştirme gerekmiyor. Ancak iyi bir markanın ki olmalı sert yapı da olanlar fiyatı daha düşük ancak kullanımı zor ve rahatsız edici oluyorlar. İşim gereği uzun dayanabilen (hijyenik ortam olmadığı için çalışma alanım)değişimi sık gerekmeyen bir ürün olduğu ve çok çok çok konforlu olduğu için tercihim benim cup
"Kezban" turnosolu olduğuna katılmıyorum ya. Kadınlar tamponun ya da menstrual kabın reklamını bile görmüyor ki. Anca internette ya da arkadaş muhabbetinde denk gelirse. Üstelik hymene zarar veriyor diye yanlış yonlendirilmeleri de cabası.Bu devirde ped kullanan mi kaldı. Hele ki yazın. Her tarafin kan icinde, koku da cabasi. Sirf deniz havuz degil normalde de kullanmalısıniz tampon ya da menstrual cup.
Ped kullanmak cok sacma, kaynağı kapatmak varken her yere taşsın sileriz mantığı.
Ayakkabı giymek yerine tüm dunyayi halı kaplatmak gibi bisey Kezban turnusolu adeta.
Evet kullanıyorum ve o kadar rahat ki anlatamam. Benim hep yoğun ve uzun süren regl dönemlerim oluyor ama 12 saat çok rahat dayanıyor. Diğer artısı da aslında düşündüğünüz kadar yoğun olmadığını görebiliyorsunuz, takip edebiliyorsunuz. Ben çevremdeki herkese önerdim. Doğru takarsanız (1-2 denemede çözülüyor, farklı katlama şekilleri var) hissetmiyorsunuz bile, çok rahat geçiyorSiz kullanıyor musunuz? Yoğun günde kaç saat dayanıyor? Ben de düşünüyorum en yoğun günlerde tampon yerine kap kullanmayı ama emin olamıyorum.
Atlıyor gibi olacağım ama markaların cup için mendiller ve keten gibi bir kumaşta saklama kutuları oluyor. Mendil ekstra alınıyor ama kutu kendinden geliyor. Mendil kullanıp tekrar yerleştirebilirsiniz veya temizledikten sonra kutuya geri koyabilirsiniz.Ay aşırı saçma bir şey sorucam o gün eve gitme şansınız yoksa kabı boşalttıktan sonra nerede muhafaza ediyorsunuz? Çünkü bir kere çıkarınca direkt kaynatılması gerekiyor diye okudum ama yanlış mı? Ben de kap almayı düşünüyorum da hâlâ biraz çekincelerim var yanlış kullanırım diye.
Bende tam tatile çıkacağım güne denk geldiği için eczaneden regl geciktirici hap aldım işe yaradı. Tatilden dönene kadar hiç bir problem olmadı. Adını unuttum şimdi ama eczacıya sorun verir daha rahat edersiniz. Tampon bilemiyorum hiç kullanmadım ama bana hiç cazip gelmedimerhaba kızlar;
bu ayın 25inde tatile gidicem normalde reglim denk gelmiyordu ama bu ay gecikti ve tam tatil zamanı regl olucam sanırım hayatımda hiç tanpon kullanmadım denize ve havuza girmek istiyorum sızıntı olur mu rahat edebilir miyim kızlar hiç kullanmadığım içinde tedirginim açıkcası
Aa öyle mi bu mendil olayını hiç duymamıştım. Yanımda 2 tane kap taşımam lazım sanıyordum.Atlıyor gibi olacağım ama markaların cup için mendiller ve keten gibi bir kumaşta saklama kutuları oluyor. Mendil ekstra alınıyor ama kutu kendinden geliyor. Mendil kullanıp tekrar yerleştirebilirsiniz veya temizledikten sonra kutuya geri koyabilirsiniz.
Kezban turnosolu sever olduğumu öğrendim hayatımda kullanmadım onları yapamam takamam diye ama bi denemek istiyorumBu devirde ped kullanan mi kaldı. Hele ki yazın. Her tarafin kan icinde, koku da cabasi. Sirf deniz havuz degil normalde de kullanmalısıniz tampon ya da menstrual cup.
Ped kullanmak cok sacma, kaynağı kapatmak varken her yere taşsın sileriz mantığı.
Ayakkabı giymek yerine tüm dunyayi halı kaplatmak gibi bisey Kezban turnusolu adeta.