• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tamamen organik beslenmek mümkün mü?

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Şu sıralar organik beslenmeye dikkat ediyorum. Örneğin salça, yoğurt, ayran vs gibi şeyleri olabildiğince doğal tüketmeye çalışıyorum. Bayadır da fast food ve cips gibi yiyecekleri yememeye gayret ediyorum her ne kadar zor da olsa. Zaten günümüzde doğal şeylere ulaşmak zor ve maliyetli. Ama yine de tam olarak sağlıklı beslenemiyoruz örneğin tavuk hindi gibi gıdaları marketten alıyoruz köy tavuğu bulmak oldukça zor olduğu için. Çoğu şey artık hormonlu. Tamamen doğal beslenmek istiyorum ama şu zamanda pek mümkün görünmüyor köyde yaşamadığımız takdirde. Sizler doğal beslenmeye çalışırken neyi nasıl yapıyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz?

Bu zamanda doğal bulmak çok çok çok zor size doğal köy domatesi dense bile ilaçlı domatestir yoksa ürünler telef oluyor... Diğer meyve sebzeler de dahil
Maddi açıdan da zor ve organik bulmakta
Ben bunların içinde büyüdüğüm için bana marketten almam çok daha kolay geliyor. Yetiştirmem toplamak çok zor. Dediğiniz gibi zaten almak pahalı. Halimiz harap

bir ziraatçi demişti ki; köylüden aldığınız ürün daha sıkıntılı çünkü ilacın ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor ve ölçüsüz kullanıyor; en azından paketlenmiş olanlarda belli regülasyonlar var.

ben iyi tarım etiketli ürünler seçmeye çalışıyorum ama ne kadar market gezsem de mesela iyi tarım salatalık bulamıyorum. meyve sebzeyi bahçeden halletsek, yediğimiz yemişlerde kuru baklagilde var. yoğurt için köyden süt alıyorum ama eminim ineğin yediği yemde ilaç var hormon var. tavuğu organik alabilirim ama ette yine antibiyotik var. büyük bir şehirde yaşıyorum, soluduğum hava bile organik değil. elimden geldiğince yapay olan şeyleri uzak tutmaya çalışıyorum ama biraz da nafile. umarım bedenlerimiz buna adapte olup bunlardan hasta olmayacak şekilde evriliyordur

Valla bende yazin kendim ekiyorum sebzeleri, bocekler yiyor saglikli görunmuyor derken ilacliyorsun mecbur.
Tam organik degil hic birsey
Benim babam da kendi bahçesinde meyve ağaçları domates vs vs birşeyler ekiyor ama topraktan mıdır havadan mıdır nedir ilaçsız olan hicbirşey olmuyor diyor. Ya ağaçlar hastalanıyor ya böcekleniyor illa ki ilaçlamak gerekiyor ağaçları gübreyi vs diyor. Eskisi gibi değil hiçbir şey malesef. En azından olabildiğince lezzetli olan ata tohumları bulup ekmeye calısıyor

Benim babam da kendi bahçesinde meyve ağaçları domates vs vs birşeyler ekiyor ama topraktan mıdır havadan mıdır nedir ilaçsız olan hicbirşey olmuyor diyor. Ya ağaçlar hastalanıyor ya böcekleniyor illa ki ilaçlamak gerekiyor ağaçları gübreyi vs diyor. Eskisi gibi değil hiçbir şey malesef. En azından olabildiğince lezzetli olan ata tohumları bulup ekmeye calısıyor
Aynen valla.
İlaclamasanda olmuyor, insan uzülüyo sebzeler siyan olunca. İste mecbur yapiyoruz artik iyi kitü

neresidir ki acaba buralar? 6 harfli bir market iyi tarım politikası uyguluyor ama tabi ne kadar güvenilir, ne kadar iyi? üstelik lezzetli de değil :KK43:
Çiftlikler var pestisist analizi yapıyorlar ve atatohum kullaniyorlar. Benim takip ettiğim bir kaç yer var. Reklam olurmu bilmiyorum ama ferikoglu çiftliği var Yalova'da. Demirci çiftliği var Manisa'da. Sağlıklı yaşıyoruz sayfasindan da faydalanıyorum ben. Her ayın 20 sınde indirim paylaşıyorlar çoğu markanın indirimi oluyor

Çiftlikler var pestisist analizi yapıyorlar ve atatohum kullaniyorlar. Benim takip ettiğim bir kaç yer var. Reklam olurmu bilmiyorum ama ferikoglu çiftliği var Yalova'da. Demirci çiftliği var Manisa'da. Sağlıklı yaşıyoruz sayfasindan da faydalanıyorum ben. Her ayın 20 sınde indirim paylaşıyorlar çoğu markanın indirimi oluyor
teşekkür ederim yanıtınız için, göz atacağım sayfalara :)

Arkadaşlar öncelikle iyi günler. Şu sıralar organik beslenmeye dikkat ediyorum. Örneğin salça, yoğurt, ayran vs gibi şeyleri olabildiğince doğal tüketmeye çalışıyorum. Bayadır da fast food ve cips gibi yiyecekleri yememeye gayret ediyorum her ne kadar zor da olsa. Zaten günümüzde doğal şeylere ulaşmak zor ve maliyetli. Ama yine de tam olarak sağlıklı beslenemiyoruz örneğin tavuk hindi gibi gıdaları marketten alıyoruz köy tavuğu bulmak oldukça zor olduğu için. Çoğu şey artık hormonlu. Tamamen doğal beslenmek istiyorum ama şu zamanda pek mümkün görünmüyor köyde yaşamadığımız takdirde. Sizler doğal beslenmeye çalışırken neyi nasıl yapıyorsunuz, nelere dikkat ediyorsunuz?
Canım ben paketli gıdalardan uzak duruyorum.. Yersem ayda bir tane çikolata yada bikez yemeğe gidersem o yani. Ama baya paketli ürünleri bıraktım. Bu zamanda en uygun yapacağın şey bu doğal beslenme açısından bir de mesela mandıralar yani açık peynir,yağ satan yerler çoğaldı nerde yasıyosun bilmiyorum ama ben Ankaradayım mesela burda çok genelde buralardan alşveris yapıyorum peynir,zeytin, turşu alıyorum el yapımı recel fln yoğurdu zaten kendim yapıyorum sonra kuruyemişcilerden bakliyat alıyorum mesela patlamış mısıra bayılırımm😍 kuruyemisciden açıkta satılanında alabiliyorum. Yine kuruyemiscilerde bulgur vs açıkta satılıyor yani olabildiğince paketli gıdadan uzak duruyorum..

Ankarada organik ürünlerin satıldıgı yerleri biliyor musunuz? Annem kanser hastası, olabildiğince doğal organik şeyler almaya çalışıyorum nerden ne alacağımı bilemiyorum öneriniz var mı

Ben spor öğretmeni olduğum için zaten hayatım boyunca dikkat ederdim, bir zamanlar bir yere kadar mümkündü. Aileniz varsa organik beslenmek şehirde ciddi bir emek istiyor. Organik hileler de çok, onun da farkında olmak gerekiyor.

Back