Ekmekler Pideler Tam Buğday Ekmeği (Resimli)

tatliyemek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
52
0
36
İstanbul
Bu tarif benim garanti ekmek tariflerimden biri… Ekmek makinamı ilk kullanmaya başladığım sıralarda pek çok hüsran denemesinden sonra bulmuştum bu tarifi ve uzuuuun bir zaman moral bozukluklarımı hatırlamamak için bu ekmeği yapmıştım. Fırından aldığımız ekmekleri aratmayan bir tarif olduğuna garanti veriyorum :) )) Şimdiden afiyet olsun

270 gr. süt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

200 gr. un

1.5 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

200 gr. tam buğday unu

2 tatlı kaşığı maya

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması için önceden hazırlayın yada sütü ılıklaşıncaya kadar biraz ısıtın.
Sonrasında malzemelerin tümünü yukarıdaki sıraya göre ekmek yapma makinenizin teknesine koyun.
Beyaz ekmek programında 750 gr. ağırlıkta çalıştırın.

Yaklaşık 3:30 saat sonra harika bir ekmeği sizi beklerken bulabilirsiniz

Eklentiler

• $Tam Buğday Ekmeği44.webp
    $Tam Buğday Ekmeği44.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 200
  • $Tam Buğday Ekmeği55.webp
    $Tam Buğday Ekmeği55.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleme:
cok guzel gorunuyor ellerine saglik canim bende denicem mutlaka..cabuk bayatliyormu peki?ben genelde 210 ml siviyi yarisi su yarisi sut olarak kulaniyordum.

mrb nilim...
Ben yaptığım ekmeklerde genellikle sadece süt kullanıyorum. Sadece süt kullandığımda hem yumuşak oluyor hemde çabuk bayatlamıyor. Bu ekmek 2-3 gün yumuşaklığını ve tazeliğini koruyor. Bizde genelde yapıldığının ertesi günü bitiyor. Ama güzel muhafaza edersen 3. gün de taze kalacağını düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin. Yaptığında fikrini yazarsan sevinirim.

Sevgili poeetik..
Kıymetli yorumun için sana da teşekkür ederim.

bugun denedim canim ama hic kabarmadi ici hamur oldu acaba mayadan mi insant maya kullandim baska maya yoktu evde

nilim biliyorsun ekmek makinası tariflerinde her zaman insant maya kullanılır.. açıkçası çok şaşırdım benim neredeyse her hafta yaptığım bir ekmektir tam buğday ekmeği.. kullandığın program kaç saat sürüyor ve makinanın markası ben.. Ben fakir ekmek yapma makinasında yaklaşık 3:30 lik bir program kullanıyorum.. tüm tarifi harfiyen uyguladıysan böyle bir sıkıntı ile karşılaşmaman gerekirdi.. çok üzüldüm yaa muhakkak cvbını bekliyorum. :59::59:

nilim biliyorsun ekmek makinası tariflerinde her zaman insant maya kullanılır.. açıkçası çok şaşırdım benim neredeyse her hafta yaptığım bir ekmektir tam buğday ekmeği.. kullandığın program kaç saat sürüyor ve makinanın markası ben.. Ben fakir ekmek yapma makinasında yaklaşık 3:30 lik bir program kullanıyorum.. tüm tarifi harfiyen uyguladıysan böyle bir sıkıntı ile karşılaşmaman gerekirdi.. çok üzüldüm yaa muhakkak cvbını bekliyorum. :59::59:

benim ekmek yapma makinam panasonic,insant ama yesil paketlerde varya dr oetker'in harfiyen uyguladim tarifini valla benimkide 3 saat civari suruyor..anlamadim neden kabarmadi

Yeniden merhaba nilim...
uzun zamandır cevap veremediğim için kusura bakma.. ekmekteki hatanın ne olduğunu bulmaya çalışıyordum.. Hatayı bulamadan sana tatmin edici bir cvp weremeyeceğimi düşündüm.. bugün tariflerimi kurcalıyorken tam buğday ekmeğinin tarifi elime geçti.

daha anlaşılır olsun diye tarifi verirken tbsp ve tsp ölçülerini yemek ve tatlı kaşığı cinsine çevirmiştim.. ama dalgınlıkla da siteye tarifi eklerken tsp ye tatlı kaşığı yerine çay kaşığı yazmışım :(

inan çok özür diliyorum.. ekmeğinin mayası ve tuzu az geldiği için problem yaşadın.. ben bu ekmeği çok sık yapıyorum o sebeple sen tarif tutmadı deyince çok şaşırmıştım. tekrar kusura bakma :(

Yeniden merhaba nilim...
uzun zamandır cevap veremediğim için kusura bakma.. ekmekteki hatanın ne olduğunu bulmaya çalışıyordum.. Hatayı bulamadan sana tatmin edici bir cvp weremeyeceğimi düşündüm.. bugün tariflerimi kurcalıyorken tam buğday ekmeğinin tarifi elime geçti.

daha anlaşılır olsun diye tarifi verirken tbsp ve tsp ölçülerini yemek ve tatlı kaşığı cinsine çevirmiştim.. ama dalgınlıkla da siteye tarifi eklerken tsp ye tatlı kaşığı yerine çay kaşığı yazmışım :(

inan çok özür diliyorum.. ekmeğinin mayası ve tuzu az geldiği için problem yaşadın.. ben bu ekmeği çok sık yapıyorum o sebeple sen tarif tutmadı deyince çok şaşırmıştım. tekrar kusura bakma :(

yine denedim ama yine olmadi..neden kabarmadigini anlayamadim

Back
X