talesemi minör ve hamilelik

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
merhaba ben 12 haftalık hamileyim ve talesemi minör yani akdeniz anemisi taşıyıcısıyım bana bu teşhis konulduğunda demir ilacı kullanmamam söylenmişti ama hamilelikte normalde bu dönemlerde demir ilacına başlanıyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum bilgisi olan varmı? talesemi minörü olan hamilelik yaşamış arkadaşlar varmı?

canım böyle birşey yaşamadım ama herkesinde kesin demir ilacı kullanması gerekir diye birşey yok gıdalardan yeteri kadar almaya özen gösterirsen doğal yollardan almış olursun benim doktorum testlerimi düzenli yapar şu an için değerlerim normal olduğu için ek olarak demir ilacına gerek görmedi sende doktorunla bir görüş istersen bu konuyu geçmiş olsun

doktoruma talesemi minör olduğumu soyledim ama demir ilacına baslıyacağız deyince benimde aklım karıştı bende almamam gerektiğini biliyorum doktorumla tekrar konuşayım çok teşekkür ederim sims

biliyorsun hemogramda bizim bazı değerler düşük çıkıyor ama doktor demir rezervine baktı geçen ay aslında yüksek bile çıktı .demir bağlamada normal çıktı . Bende üzüm pekmez pek yiyemem ama yemeye çalışacam mecburen .Tavsiyelerin için çok sagol kan grubunda birini bulmakta sorunum yok eşimle aynı kan grubundayız bu benim aklıma gelmişti akrabalarımda arasıra kan alanlar var dediğin gibi doğumdada lazım olabilir çok sağol sims umarım bebeğini hiç bir sorun olmadan kucağına alırsın

arkadaşım ıhmal etme sakın bendede dr şüphe etmiştı cok sukur bısey cıkmadı bana dr eger cıkarsa bebeğede gecer demıştı iyi bi dr görün canım allah şifa versın cabucak kaybolsun uçsın gıtsın senden :1hug:

canım sel taşıyıcısın peki eşin o kontrolden geçtimi?
merak ettim biliyosunki taşıyıcı bir anne ve babadan dünyaya gelen çocuk daha kötü durumda oluyo allah korusun. sağlıkla kal zira bende taşıyıcıtım ve kara üzüm yemeni tavsiye ederim. sevgilerle

ayşenurcum eşim saglam yani çocuğum ya saglıklı olacak yada taşıyıcı olacak bol bol demir içeren besinleri almaya çalışıyorum kuru üzüm yemeyede en kısa zamanda başlıyorum hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum

X