Talak hakkı nedir ve kadın imam nikahın da boşayabilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Brcu0381

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2023
20
8
25
Kızlar öncelikle bilmiyorum bu tür şeyleri hiç konuşmadık şahit de olmadım ailem çok dindar değiller Talak nedir ve Talak hakkı nedir birde bir kaç sosyal medya sayfalarında kadınlar da boşama hakkı alabilir mehir yerine vs gibi şeyler duydum bilgili arkadaşlar varsa açıklayabilir mi?

Kızlar öncelikle bilmiyorum bu tür şeyleri hiç konuşmadık şahit de olmadım ailem çok dindar değiller Talak nedir ve Talak hakkı nedir birde bir kaç sosyal medya sayfalarında kadınlar da boşama hakkı alabilir mehir yerine vs gibi şeyler duydum bilgili arkadaşlar varsa açıklayabilir mi?
Resmi nikah bitince imam nikahı da düşüyor otomatik talak üç kez boşanmadir üç kez boşandıktan sonra baskasi ile evlenmeden tekrar birlikte olup evlenemez siniz diye biliyorum dini konu yasak diyanet fetva yi arayin söyler size

Yahu Alah akıl fikir vermiş insanlara amma kullanan yok. 1500 yıl önce Mekkede belediye mi vardı, imam verdim diyince evleniyordun boş ol diyince boşanıyordun. Bunun günümüze uyarlaması olabilir mi Allahın aşkına biraz akıllı olun, belediye nikahı nikahtır o kadar mahkemede boşanırsanız da boşanmış olursunuz herkes yoluna gider. Böyle saçma sapan işlerle halkımız neden vakit harcıyor insanlık aya gitti kardeşim :olamaz:

Nikah kıyılırken kadına boşanma hakkı verilirse yapabilir onun dışında yapamaz. O da zaten bir talak diye biliyorum diyaneti arayın yarın sorun burda dini sorular yasak

Diyaneti arayın isterseniz . Resmi nikah ve imam nikahının neredeyse her kanunu birbirinden farklıdır . Velayet , boşanma gibi daha bir çok temel konular farklılık gösteriyor .
Sosyal medya üzerinden yanlış bilgi alırsınız . konu ile ilgili daha ciddi araştırmalar yapın . Kitaplar okuyun . Notlar alın .

Kim boşanmak isterse tiki tiki gidiyor Adalet Sarayina orada veriyor dilekçesini boşanıyor . Hadi çok sormak istediniz bu hakkı anomim kişilerin yazdığı platformda kimin bilgisine güveneceksiniz ? Arayın diyanet hattını talak hakkını sorun

Size bir haberim var kadınların zaten boşanma hakkı var

canim bak eger resmi nikahiniz bittiyse yani resmi bosandiysaniz komple bosanmis oluyorsunuz. imam nikahida bitmistir otomatik.
eger resmi olarak evliyseniz imam nikahin da 1 kez bosol derse esin nikahiniz dusmemistir ama zarar gorur.
3 kez bosol derse de bilmiyorum ama resmj nikah oldugu surece baskasiyla eger bir iliski yasanirsa zina olur.

Diyanetin hattı var sorun ben evlenirken kimse bana böyle bi hak var demedi
1 talak hakkınız var çünkü normal sıradan tebaa'dan bir kadın olarak ama hocalarımız onu bile kadınların bilmesini istemediklerinden bahsetmezler

mesela Osmanlı sarayından bir hanım sultan olsaydınız o zaman kocanızı çatır çatır boşayabilirdiniz, "ismet hakkı" diye bir hakıkız olurdu, dahası kocanızın sizi boşama hakkı da olmazdı

kitapta normal kadın boşanamaz ama sultan kadın boşanabilir yazıyorsa demek....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X