• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntımla baş edemiyorum lütfen yardım edin.

duygu4299

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
44
0
16
İzmir
merhaba,ben artık tükenmiş vaziyetteyim. 3-4 ay önce bi ilişkim oldu bu durumun uzerine gebelik belirtileri göstermeye başladım.bekarım bu durum beni cok fazla korkuttu korkuttukça belirtilerde fazlalaştı.şu 3 ay içinde 6 idrar testi yaptım 5 tane kanda beta hcg baktırdım ve 2 doktora göründüm.. en yakın tarih 10 nisanda ve beta hcg 0.3 çıktı negatif tabiki.kendimdeki belirtiler o kadar fazlaki inandıramıyorum kendimi bir türlü..çocuklarla bile aynı ortamda bulunamıyorum artık. tam test yaptırıp rahatlıyorum karnımdaki şişliği görmem ya da en ufak bi kahve falında bile bebek çıkması durumumu tetikliyor.yine araştırmalara netten doktorlara soru sormalara başlıyorum.yeniden gidip test yapıyorum. kısacası kurtulamadıgımın farkındayım saçma oldugununda ama inandıramıyorum o zaman bu belirtiler niye diyip duruyorum. lütfen yardımcı olun nasıl kurtulurum bu takıntılı halden..

Hamile degilsiniz ama hamile oldugunuzu mu düsünyorsunuz ?
Korku ve panik hali mi basliyor bu düsünceden sonra yani ?

evet tam olarak böyle, tüm negatif testlerime ultrasona ragmen inandıramıyorum en ufak bişeyde yeniden başlıyor bu halim

adetlerim 1 gün sürüyor artık. kendimdeki değişiklikler dışardan görünebilicek kasık kısmımda karnımın altında şişkinlik var dolu gibi genital bölgemde garip bir yumuşama var ve karnımda yumuşaklık var normal halinden çok daha yumuşak. kaç tane test yaptırdım hep negatif cıktı okudugum her yazıda sordugum her soruda da hcg yukselmeden gebelik söz konusu değildir oldu. ben de mantıklı bulmuyorum o kadar doktor da baktı olsa görulurdu bunca zaman sonra diye düşünüyorum. ama gelgelelim bi aynanın karşısına geciyorum bi kendi kendime kalıp dikkat ediyorum normal gelmiyo bu sefer yine araştırmalara yine korkmaya başlıyorum. atamıyorum bi şekilde :/

sen psikolojıkman kafaya takıınca varya adetin tam olmuo bu seferde karnının şişmesi normal hamile olsaydın göğüslerin koyulaşırdı damarları belirirdi dalan bende hamilemiyim die kendimmi dinliyom tık yok neyi takarsan o olur düşünme birde o birlikte oldugun adam keyfini sürdü geçti bu stresi ççekiyomu sanıyorsun bence birdaha kendine bunu yapma evlen kafanda rahat olsun içindde tabi bana kızabilirsin saygı duyarım

göğüslerimde de değişim var az cok zaten :/ hemen hemen cogu belirtiyi gsteriyorum ben ama testler aksini gösteriyor,belirtiler yogun oldugundan inanmamda güçlşiyo malesef :/
yok hayır kızabilceğim bir durum değil,haklısın bende aynı şeyi düşünüyorum bu hatayı bir kez yaptım ne duruma geldi psikolojim bi kendime gelemedim.onun kimle naptıgı belli değildir şuan.bir daha kendimi şöyle bir şüpheye sokmam.

Testlerde ne cikiyorsa o dogrudur arkadasim. Senin hissettiklerin psikolojik.
Adetinin 1 güne düsmesi normal degil ama, bunun icin ne diyorlar ?

Iliskiden sonra pismanlik mi duydun acaba bunun sucluluk duygusu travma yaratmis olabilir.
Uzmandan yardim almani tavsiye ederim,durumun obsesif gözüküyor.

afferin akıllı kızsın vesselam..seninki psikolojık ban benim testte pembe çizgi silik cıktığı halde hamile değilmişim anladınmı eğer olsaydı kesin cıkardı seninki adet olamamaktan artık düşünme kahve falıda baktırma:7:şimdi bana bir söz ver duşünmücem diye ve aktardan biberiye al bir bardak iç adetini söktürür vücdudun rahatlar daha gençsin sanırım yasın kaç bu stresi çekmek için cok gençsin

Yalancı hamilelik sendromu diye bir şey var. Kadın eğer aşırı derecede çocuk sahibi olmak istiyorsa veya aşırı derecede hamile kalmaktan korkuyorsa beyin bunu hamilelik sinyali olarak algılıyor. Ve vücudunda hamile gibi değişimler görülmeye başlıyor. Psikiyatriste git sık görülebilen bir durum bu sendeki. Korktuğun için oldu. Doktorlar seni psikiyatriste yönlendirmedi mi? Onlara durumundan bahsetmedin herhalde.

Testlerde ne cikiyorsa o dogrudur arkadasim. Senin hissettiklerin psikolojik.
Adetinin 1 güne düsmesi normal degil ama, bunun icin ne diyorlar ?

Iliskiden sonra pismanlik mi duydun acaba bunun sucluluk duygusu travma yaratmis olabilir.
Uzmandan yardim almani tavsiye ederim,durumun obsesif gözüküyor.

doktor adetimi düzene sokması için bitane doğum kontrol hapı verdi bu ayki adetimi de bitki çayıyla olabildim diyebilirim.ben de psikologa gitmeyi dusunuyorum ancak ucretleri cok fazla.bütcemde de ona ayırabilcegim miktarda param yok acıkcası napıcam pek bilmiyorum bu konuda :/

afferin akıllı kızsın vesselam..seninki psikolojık ban benim testte pembe çizgi silik cıktığı halde hamile değilmişim anladınmı eğer olsaydı kesin cıkardı seninki adet olamamaktan artık düşünme kahve falıda baktırma:7:şimdi bana bir söz ver duşünmücem diye ve aktardan biberiye al bir bardak iç adetini söktürür vücdudun rahatlar daha gençsin sanırım yasın kaç bu stresi çekmek için cok gençsin

yaşıım 20,çok teşekkür ederim desteğiniz için. çevrenin rahatlıgına uyup yaptım bi hata allah bidaha başıma getirmesin.böyle bi şüpheye sokmam kendimi bir daha asla.

Yalancı hamilelik sendromu diye bir şey var. Kadın eğer aşırı derecede çocuk sahibi olmak istiyorsa veya aşırı derecede hamile kalmaktan korkuyorsa beyin bunu hamilelik sinyali olarak algılıyor. Ve vücudunda hamile gibi değişimler görülmeye başlıyor. Psikiyatriste git sık görülebilen bir durum bu sendeki. Korktuğun için oldu. Doktorlar seni psikiyatriste yönlendirmedi mi? Onlara durumundan bahsetmedin herhalde.

son gittiğim doktor yardım almamı söyledi ona gayet net konuşabildim takıntı haline getirdiğimi,ama dediğim gibi netten az cok arastırdım mail attım psikologlar için ayırabilceği bi bütcem yok malesefki,fazla ucret istiyorlar :/

son gittiğim doktor yardım almamı söyledi ona gayet net konuşabildim takıntı haline getirdiğimi,ama dediğim gibi netten az cok arastırdım mail attım psikologlar için ayırabilceği bi bütcem yok malesefki,fazla ucret istiyorlar :/

Canım öncelikle yaptığının bir hata olduğu düşüncesini aklından sil. İnsanlar birbirlerini sever ve birlikte olur bu doğanın kanunu. Bu anormal bir durum değildir ve sadece bir imzayla normal hale gelmez. Sen kendini korkuttuğun için bu haldesin. Kimse bir iki kere ilişkiye girdi diye hamile kalmaz. Testlerin de ortada. Sen önce cinsellik hakkındaki yargılarını yık canım. Korkunu onlar tetikliyor bence.

merhaba,ben artık tükenmiş vaziyetteyim. 3-4 ay önce bi ilişkim oldu bu durumun uzerine gebelik belirtileri göstermeye başladım.bekarım bu durum beni cok fazla korkuttu korkuttukça belirtilerde fazlalaştı.şu 3 ay içinde 6 idrar testi yaptım 5 tane kanda beta hcg baktırdım ve 2 doktora göründüm.. en yakın tarih 10 nisanda ve beta hcg 0.3 çıktı negatif tabiki.kendimdeki belirtiler o kadar fazlaki inandıramıyorum kendimi bir türlü..çocuklarla bile aynı ortamda bulunamıyorum artık. tam test yaptırıp rahatlıyorum karnımdaki şişliği görmem ya da en ufak bi kahve falında bile bebek çıkması durumumu tetikliyor.yine araştırmalara netten doktorlara soru sormalara başlıyorum.yeniden gidip test yapıyorum. kısacası kurtulamadıgımın farkındayım saçma oldugununda ama inandıramıyorum o zaman bu belirtiler niye diyip duruyorum. lütfen yardımcı olun nasıl kurtulurum bu takıntılı halden..

katiliyorum tamamen psikolojik sebeplerden belirtileri yasiyorsun
bunun aksine hamile kalip hiç ama hiç belirtii de yasamayabilirdin bu da kesinlikle hamile kalmak istemeyen bayanlarda olabiliyor bir tanidigimda olmustu 9 aylik karni kavun kadardi
kisacasi belirti var ya da yok onemli olan sey kan testi !

Canım öncelikle yaptığının bir hata olduğu düşüncesini aklından sil. İnsanlar birbirlerini sever ve birlikte olur bu doğanın kanunu. Bu anormal bir durum değildir ve sadece bir imzayla normal hale gelmez. Sen kendini korkuttuğun için bu haldesin. Kimse bir iki kere ilişkiye girdi diye hamile kalmaz. Testlerin de ortada. Sen önce cinsellik hakkındaki yargılarını yık canım. Korkunu onlar tetikliyor bence.

evet bunda da haklısın şuan psikolojik olarak çökme nedenim korkularım ama kendi düşüncem şu şüpheye düşmemiş olsaydım dahi artık haketmeyen herhangi birinin sınırının belli olması ve bu sınır da ben de ilişki kısmında bitiyor yani hayatıma almıcagım olamıycak biri için kendimi kötü hissetmek istemiyorum.ben korku dışında da gecmişe çok takıntılık biriyim o yuzden en mantıklısı benim açımdan da bidaha olmaması olucak canım.yani benim dusuncem bu tabiki herkesin dusuncesi farklı

katiliyorum tamamen psikolojik sebeplerden belirtileri yasiyorsun
bunun aksine hamile kalip hiç ama hiç belirtii de yasamayabilirdin bu da kesinlikle hamile kalmak istemeyen bayanlarda olabiliyor bir tanidigimda olmustu 9 aylik karni kavun kadardi
kisacasi belirti var ya da yok onemli olan sey kan testi !

Allah korusun öyle bişeyde herhangi bişeyden de şüphelenmeyip test yapılmazdı.o kadar fazla şey okudum ki zaten testler hakkında bende dusuncemin mantıksız oldugunun farkındayım tek sorununm atamamam :/

doktor adetimi düzene sokması için bitane doğum kontrol hapı verdi bu ayki adetimi de bitki çayıyla olabildim diyebilirim.ben de psikologa gitmeyi dusunuyorum ancak ucretleri cok fazla.bütcemde de ona ayırabilcegim miktarda param yok acıkcası napıcam pek bilmiyorum bu konuda :/

Ah canim ya. Bak yasinda henüz cok gencmis.Okuyor musun napiyorsun suan?
Kafani dagitmak icin, gündemini dolduran baska seylerle oyalan.
Fazla yalniz kalma, yürüyüse cik temiz hava al, yasamin doganin güzelligini düsün.
Evdeysen spor videolariyla kendi enerjini tüket, nefes alip verisin bile degisecek iyi gelecek eminim.
Internette danisman psikologlar var onlarla irtibata gecebilirsin.

Allah korusun öyle bişeyde herhangi bişeyden de şüphelenmeyip test yapılmazdı.o kadar fazla şey okudum ki zaten testler hakkında bende dusuncemin mantıksız oldugunun farkındayım tek sorununm atamamam :/

takinti olunca zor ben de bazi seyleri takinca halletmeden baska bisey dusunemiyorum
aslinda eskisi gibi regl olsan psikolojik olarak rahatlarsin
bunun için yukarda bi arkadas biberiye falan yazmis dene zarari olmaz

Ah canim ya. Bak yasinda henüz cok gencmis.Okuyor musun napiyorsun suan?
Kafani dagitmak icin, gündemini dolduran baska seylerle oyalan.
Fazla yalniz kalma, yürüyüse cik temiz hava al, yasamin doganin güzelligini düsün.
Evdeysen spor videolariyla kendi enerjini tüket, nefes alip verisin bile degisecek iyi gelecek eminim.
Internette danisman psikologlar var onlarla irtibata gecebilirsin.

evet öğrenciyim, olabildiğince yalnız kalmamaya calışıyorum zaten çünkü farkettim ki önceden dizi izlerdim kitap okurdum evdeyken şimdi tek yaptıgım surekli arastırmak sorular sormak olmuş.o yuzden olabildiğince cevremde birileriyle olmaya calısıyorum,çok sagol ilgin için

Back