• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntı ve psikiyatri hapları

Akrepkadini3434

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
12
4
16
24
Merhaba bir insan fevriliği ve takıntıyı nasıl yener acaba ve kullandığınız da kendinizi çok rahat hissettiğiniz psikiyatri hapı oldu mu alacağımdan değil ama bana doktorum bir kaç kutu ilaç yazdı citoles lustral gibi henüz başlamadım kullanmaya sizin kullanınca rahatlayanınız oldu mu psikiyatrik hapları ?

Merhaba bir insan fevriliği ve takıntıyı nasıl yener acaba ve kullandığınız da kendinizi çok rahat hissettiğiniz psikiyatri hapı oldu mu alacağımdan değil ama bana doktorum bir kaç kutu ilaç yazdı citoles lustral gibi henüz başlamadım kullanmaya sizin kullanınca rahatlayanınız oldu mu psikiyatrik hapları ?

Psikiyatri hapları herkes için düşük dozla başlar. Ancak sorunun boyutuna göre düzenli kontrol ile dozun arttırılması gerekir. 1 sene kadar lustral kullanmıştım. Ancak yükseltmek istemediğim için kontrole gitmedim ve kafama göre bırakma kararı aldım. Bırakma süreci alışma sürecinden çok daha kötü geçiyor.
Başlayacaksanız mutlaka doktor kontrolünde ilerlemenizi öneririm. Ayrıca lustral gibi düşük dozda ilaçlara başlayıp alışmadan sakın kimsenin tavsiyesi ile başka ilaç almayın. Etkileri gerçekten ağır oluyor.

Akrep burcusunuz adinizdan anladığım kadarıyla. Burçlara inanırım karakteri yansıtır. Akrep burçları genelde fevri ve mükemmeliyetçi oluyor. Bu psikolojik bir sorun değil ilaç kullanmanıza gerek yok. Karakteriniz bu kabullenip nasil az seviyeye getiririm diye düşünmeniz lazım. Taktığınız şeyler neler mesela onları belirleyin niye takıyorsunuz bir sorun kağıda yazın ve bu Taktığınız şeyler hayatınızda gerçekten önemli mi bunları dusununun. Herseye ilaç kullanılmaz.

Doktor ilaç verdiyse en fazla yapabileceginiz 2. Doktor dan görüş almak olmalı
Burada ilaca gerek yok yazan, bıraktım yazan
Arkadaşlar psikolojide bir sağlık alanıdır nasıl baş ağrısı için ilaç alıyorsak enfeksiyon için antibiyotik alıyorsak vitamin takviyesi alabiliyorsak ruhumuz hastalandiginda ilaç kullanabiliriz bu çok normal
Lütfen bu konuda profesyonel eğitim almış kişiler dışında kimseden destek almayın
Artık ilaca gerek yok cart yapıyor curt yapıyor bir işe yaramıyor düşüncelerini bir kenara mi bıraksak

Geçen gün hastahanede aylarca tedavi görmüş ve şu an tedaviyi reddeden birine ilaca gerek yok yaa yazıldı daha neler.

Doktorunuz tabiki siz kullandıkça iyi mi geliyor kötü mü anlayacaktır. Başkası ile psikolojiniz aynı değil o yüzden ilaçları kimse birbirine tavsiye etmesi iyi değil. Kullanmaya neden başlamadiniz

doktorunuzdan daha iyi bilecek değiliz heralde sizi görmüş yazmış demek ki gerekmiş kafamıza göre davranacaksak doktorlarında boşuna zamanını almayalım.

önemli olan doktorunuzun ne dedigi. iciniz rahat etmediyse 2. bir doktordan görüs alabilirsiniz tabii, ama bu alanda bilgisi, birikimi, egitimi olmayan insanlarin, hele ki "ben ilaclara inanmiyorum yeaa" kafasinda olan düz dünya teorisyeni tiplerin laflarina aldanmayin.
tecrübe hikayesi istiyorsaniz, lustral kullandim, o dönem iyi gelmisti bana. yaklasik 1 yildir da citoles/cipralex kullaniyorum, cok daha iyi de hissediyorum, ama doktorum demek ki yeterli görmedigi icin birakmadim henüz. bana bir zarari yok, faydasi var cünkü. rahatsizliginiza, bünyenize göre degisiyor olabilir etkileri, zaten ilk zamanlarda kontrole gideceksiniz, duruma göre baska ilaca da yönlendirebilir doktorunuz.

Psikiyatri hapları herkes için düşük dozla başlar. Ancak sorunun boyutuna göre düzenli kontrol ile dozun arttırılması gerekir. 1 sene kadar lustral kullanmıştım. Ancak yükseltmek istemediğim için kontrole gitmedim ve kafama göre bırakma kararı aldım. Bırakma süreci alışma sürecinden çok daha kötü geçiyor.
Başlayacaksanız mutlaka doktor kontrolünde ilerlemenizi öneririm. Ayrıca lustral gibi düşük dozda ilaçlara başlayıp alışmadan sakın kimsenin tavsiyesi ile başka ilaç almayın. Etkileri gerçekten ağır oluyor.
Şimdi nasılsınız. Ben de aynı durumdayım. Keşke kontrollerime gitseydim düzenli şekilde.

Şimdi nasılsınız. Ben de aynı durumdayım. Keşke kontrollerime gitseydim düzenli şekilde.

Ben hem lustral hem de gece uyku için desyrel kullandım. Önce desyrele ihtiyacım kalmadı sonrasında lustrali bıraktım. Zaman zaman ilaç kullansam daha az stresli olacağımı fark ediyorum ancak önceki gibi anksiyete atakları geçirip acile kaldırılmıyorum 😊

Ben hem lustral hem de gece uyku için desyrel kullandım. Önce desyrele ihtiyacım kalmadı sonrasında lustrali bıraktım. Zaman zaman ilaç kullansam daha az stresli olacağımı fark ediyorum ancak önceki gibi anksiyete atakları geçirip acile kaldırılmıyorum 😊
Maşallah çok geçmiş olsun.
Ben de ara ara yokluğunu hissediyorum. İyi ki kullanmıyorum dediğim yönleri de var.
Mental rahatsızlık zor, Allah kimseyi sınamasın.

Maşallah çok geçmiş olsun.
Ben de ara ara yokluğunu hissediyorum. İyi ki kullanmıyorum dediğim yönleri de var.
Mental rahatsızlık zor, Allah kimseyi sınamasın.

Teşekkür ederim.
Gerçekten günümüzde zaten pekçok maddi manevi sorunla uğraşıyor. Bu rutinin biraz daha fazlası olduğunda insan ekstra bunalıyor. Ancak ağır depresyon ilaçları kullanmış ve azaltsa bile asla bırakamayan bir ablam var. Açıkçası onu görüp gözüm korktuğu için devam etme cesaretini bulamadım kendimde.
Dilerim kimse ilaçlara tutunacak kadar ağır imtihanlardan geçmesin

Back