Takıntı, takıntı, takıntı

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
40
Eminim bi çoğumuzda ufak büyük saplantılı bisürü takıntı vardır bunlar birer hastalıkmı yoksa kişiliğimizde oluşmuş kalıntılarmı bilemiyorum aklıma geldikçe bile yazarım bisürü bisürü takıntım varlaelaelaelaelae
kaldırımlardan çok fazla yürümem daralıyorum sanki
pembe rengi takıntım var kendimi pembeler içindeyken daha mutlu hissediyorum
domates yemem küçüklükten oluşmuş bi fobi
elma hayatımda elimi sürmediğim bi nesne biri karşımda yerken bile içim fena olur
günlük hayatımızı yaşarken iş yaparken bile alışagelmiş sıraya soktuğumuz hareketler var bunların bi süre sonra takıntıya dönüştüğünü düşünüyorum insanlarla konuştukça çok daha farklı takıntısı olanlarıda duyuyorum herkesin piskolojisimi bozuk:1shok:

Bu takıntılar bende de mevcut..

__içtiğim bardakdan tekrar su içmem mesela başka bardak alırım..
__merdiven sayarım.. bi binaya gittim yada kendi binam farkında olmadan sayıyorum..
__çok fazla el yıkarım..
__Kimsenin sabununu kullanmam.. benim hep ayrı bir sabunum tarağım vardır.. eşimle dahi aynı değil sabunlarımız eşim de ellemez bildiği için saolsun..
__Takıyı çok seviyorum küpe vs saat ama evde asla gezemem bunlarla ben dışardan eve girince hemen odama girerim bütün hepsini çıkarırım daha soluklanmadan..

Birde beni 3-5 sene öncede olsa kalbimi kırıcak bişi demişse onu asla! unutamıyorum
Yine görüşüyorda olsam o insanla o hep aklıma geliyor iyiken birden soğuyorum yaptığı aklıma gelince takıntı yapıyorum sanırım...

tr_lelli bende aynen senin gibiyim kimsenin sabununu kullanmam
olaki evde başka sabun yok sabunlanmam aynen takıyı bende
çok severim ama eve gelince mutlaka çıkıcak hepsi hatta küpelerim bile
saçlarım evde asla açık duramaz toplu kalcak dışarı elbisesiyle evde
oturamam bunlar gibi milyon tane takıntı konu sahibininde dediği gibi takıntı takıntı takıntı
konu sahibi herkesin mi psikolojisi bozuk demiş bunu bende merak ediyorum
okbnin belirtilerini okuyan herkes bende hepsi var diyo çok garip

Takıntıdan ziyade sanırım olmazsa olmazlarımız var kendimizce..

Merhaba arkadaşlar yazılarınızı okudum ve bu konuda çok araştırma yapmışımdır tabi bende okb biri olarak sizinle bi kaç şey paylaşmak istiyorum..Öncelikle takıntı 100 insanın 50 de vardır..tabi bu %50 psikolojisi bozuk anlamına gelmez kimimiz kaldırım taşlarını sayarız kimimiz merdivenleri kiminde plaka okuma kimnde iste kıyafetelri rengine göre katlama,kiminde düzen,kiminde simetri ve daha aklıma gelemiyecek takıntı olarak bilmediğimiz ama gündelik hayatımızda yapmış olduğumuz bi çok şey dediğim gibi bi çoğumuz bunu takıntı olarak bilmez.Bununda hastalığa dönüşmediğisürece bi zararı yoktur..Bende bu rahatsızlığa yakalanmadan önce benimde ufak tefek takıntılarım vardı sizin gibi mesela yerde kırıntı görmesine dayanamazdım hemen toplardım yada tül bozuk olduğunda düzeltirdim hemen vs ama rahatsız etmezdi önemsemezdim daha sonra çevre değiştirdim okul bitti yalnız kaldım derken yapacak bi şeyim yoktu takıntılarımı önemsemeye başladım takıntı takkıntıyı getirdi öyle bi hal aldı ki saatlerce el yıkar oldum dua okuyamaz oldum devamlı vesvese tuvalete giremez oldum abdest alamaz hale geldim ben önemsedikçe dahada ilerledi neyse ki o günleri ilaç tedavisiyle ve kendi çabamla yeniyorum ALLAHIN izniyle eski sağlığıma kavuşacağım diycem şu ki önemsemeyim vurdumduymaz olun benim düşmüş olduğum konuma düşmeyin arkadaşlar

ben kadınların erkeklere göre daha vahim durumda olduğunu düşünüyorum çünkü erkekler zaten doğası itibariyle çok ince düşünüp herşeyi dert edinen varlıklar değil o yüzden kadınları takıntılar kraliçesi ilan edebiliriz

Takıntılar hemen hemen her insanda bulunur. Özellikle bayanlarda.Mükemmeliyetçi, disiplinli kişilerde ağırlıklıdır.Fakat takıntılar sosyal hayatımızı etkileyecek şekilde obsesif kompulsife çevirdiğinde hayatı çekilmez yapıyor.Bende temizlik takıntısı var, kapı kollarına dokunamıyorum, wcden sonra ellerimi çok yıkıyorum gibi, yapmadığım zaman kompülsüfe çeviriyor, yani sıkıntı basıyor, içsel kaygı yaşıyorum..

Evet herkesin farklı takıntılar benimde mesela , evden çıkarken kapı kilidini 5 6 kez elimle kontrol ediyorum çoraplarımın içine bakıyorum giymeden önce önünü arkasını çeviriyorum ayakkabımın içini kontrol ediyorum giymeden önce..Geçenlerde bi sorumluluk almıştım okulda geziye gelenlerin ismini yazıyodum herkes söledi tek tek yazdım fakat 1 haftadır acaba ya yazmadıgım olduysa benım yuzumden finallerden geçemezse diye düşünmekten alamıyorum kendimi :uhm:

Bende ayağımı bacağımı sallıyorum..
Sanki titretir gibi ama farkına vardığımda durdurabiliyorum..
Farkında olmadan sallanıyor sürekli bacağım genelde gergin olduğumda
Annem çok farkına varıyor ve sürekli uyarıyor..
ılacımın prospektüsünde yazıyor bırakma aşamalarında sallanma vs gibi şeyler olurmuş sizlerde oluyor mu?

Benim de çift sayı takıntım vardır. kaydirigubbakcemile3 Televizyonun sesini açtığımda "mutlaka ama mutlaka" çift rakamlarda olmalı. Yanımdakiler açarsa eğer tek sayıda hemen uyarırım, çifte getirmesini isterim. Annem ile bu yüzden biraz tartışırız. Temmuzda evleneceğim, evleneceğim günü bile çift rakamlı aldım. sempatiksalakcinni Çoğu zaman da herşeyi sayarım. Kendi kendime yenmeye çalışıyorum. Neyse ki ileri düzeyde değil.

Benim de çift sayı takıntım vardır. kaydirigubbakcemile3 Televizyonun sesini açtığımda "mutlaka ama mutlaka" çift rakamlarda olmalı. Yanımdakiler açarsa eğer tek sayıda hemen uyarırım, çifte getirmesini isterim. Annem ile bu yüzden biraz tartışırız. Temmuzda evleneceğim, evleneceğim günü bile çift rakamlı aldım. sempatiksalakcinni Çoğu zaman da herşeyi sayarım. Kendi kendime yenmeye çalışıyorum. Neyse ki ileri düzeyde değil.

canım seninkide değişik bi takıntı çift sayı aslında insanların farklı takıntılarını duydukça hoşumada gidiyo bazıları gerçekten çok hoş ben evde yaz kış terliksiz gezmem ve asla ama asla yazın ayak tırnaklarım ojesiz olamaz öyle olunca ayaklarıma bakasım gelmiyo ojem yoksa kesinlikle açık ayakkabı giymem

canım seninkide değişik bi takıntı çift sayı aslında insanların farklı takıntılarını duydukça hoşumada gidiyo bazıları gerçekten çok hoş ben evde yaz kış terliksiz gezmem ve asla ama asla yazın ayak tırnaklarım ojesiz olamaz öyle olunca ayaklarıma bakasım gelmiyo ojem yoksa kesinlikle açık ayakkabı giymem

Eskiden beri vardır ben de. Nereden geldiyse anlamadım. Bırakmıyor peşimi. sempatiksalakcinni

-evden son çıkmaktan nefret ederim her kapıyı, pencereyi vb. defalarca kontrol ederim.
-eskiden yürürken yerlerdeki taşları sayıp birleşim yerlerine basmamaya çalışırdım bunu yavaş yavaş yenmeye başladım.
-otoda veya arabada dışarı bakarken her yazıyı okurum. bunu da azalttım.
-bi kelimeyi düzgün tonda söyleyemezsem içimden düzgün tonda söyleyene kadar tekrar ederim. bunu da azalttım.
-bir bardak elimdeyken 2 kere su içebilirim ama içip masaya veya başka biyere bırakırsam aradan 2 saniye bile geçse o bardaktan su içemem.
-sürahiden su içemem.
-eve geldiğimde hemen kıyafetlerimi değiştiririm ve saatimi çıkarırım.
-ellerimi durduk yerde gidip yıkarım.
-ellerimi yıkadıktan sonra kapı kollarına dokunamam.
aklıma gelenler bu kadar çok mu takıntılıyım nekaydirigubbakcemile3

-evden son çıkmaktan nefret ederim her kapıyı, pencereyi vb. defalarca kontrol ederim.
-eskiden yürürken yerlerdeki taşları sayıp birleşim yerlerine basmamaya çalışırdım bunu yavaş yavaş yenmeye başladım.
-otoda veya arabada dışarı bakarken her yazıyı okurum. bunu da azalttım.

Bunlar bende de var. kaydirigubbakcemile3

loading yazdıklarının çoğu bendede var
34bilgen84 bende yaz kış sürekli çorap giyerim
düşün istanbulun sıcağında çoraplayım:KK70:
ama şu sıralar kırdım bunu giymiyorum çorap:KK70:

ben de genelde çoraplıyımdır ama yaz kış farketmiyo çorapsız ve ayaklarım dışarda uyurum şimdi aklıma geldikaydirigubbakcemile3

ayy valla herkes söyledikçe ne çok ne çok takıntılarımız varmış öyle arabada dışarıda giderken her tabelayı okuma bendede vardı acayip yoruluyodum yolda biyere giderken artık onu konuşarak müzik dinleyerek falan engellemeye çalışıyorum
-elma takıntıma gelince asla ve asla elma yemedim yemem
-içinde elma esansı olan hiçbişi kullanmam aseton krem dişmacunu
-elma poşedine dokunmam başka meyveye değmişse o meyveyi ellemem
-eskiden elma tezgahlarınında yanından geçmezdim artıkk onu aştım biraz
-muzların kabuğunun üstünde bile siyah leke varsa yemem
-lavabodaki bulaşık suyuna asla elimi sokmam
-birisinin kalktığı yere hemen oturmam onun sıcaklığı gitsin bi kere
-toplu taşıma araçlarından indikten sonra mutlaka ellerimi dezenfekte ederim
-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-:sm_cool:kafamçokkarıştı
delimiyim nee:teytey:

Ben de yaz kış çorap giyerim. Yazın hem de 2 tane. sempatiksalakcinni Şu anda var 2 tane ayağımda. Herkes "deli misin kızım?" der. delikafadulden Hayatta çıplak göremezler benim ayaklarımı. Kışın da 2 çorap+çetik+terlik. Fakat benim ayaklarım çok üşüyor ondan dolayı giyiyorum yoksa takıntı diye değil yani. yerimseniben

ciddi boyutta simetri takıntım vardı..
korkunç boyutlara geldi arkadaşlarımdan kötüye kulanan bile oldu bunu
yamuk bi elektrik direğine sarmıştım bi ara çalıştığım yerde gösterdi arkadaşlar
kuduruyodum gördükçe
düzeltmeye de imkan yok.. anlatırken bile daralıyorum
sonra belediye elektirik idaresi ne varsa aradım düzeltsinler diye
gün de belki 10 kez. sonra o direk atıl durumda olan bi direkmiş kaldırdılar.
biraz hafiledi bi kaç yıldır. o kadar abartmıyorum.

X