Takılarımı kim çaldı?

Ben evin anahtarını gelin kesesine koydum. Takı merasiminden sonra bütün küçük altınları paraları keseye koyup ağzını iyice bağladım tabi kv dem keseyi benden aldı. Düğünden sonra kv demin evine gittik. Evden çıkarken kimse keseyi söylemiyor. Eşime dedim keseyi iste, içerisinde evin anahtarı var diye. Mecbur olduğu için keseyi geri verdiler. Tabi eşime takılan takıyla bana takılan arasında iki kat fark var büyük ihtimalle düğünde benim kv deye verdi bazıları. En azından keseyi kurtardım

olaya sıcağı sıcağına müdahale edilseydi belki herşey açıklığa kavuşurdu ama üzerinden 1,5 sene geçmiş, şimdi hak iddia etmeniz ancak tatsızlığa neden olur. olan oldu deyip sineye çekeceksiniz başka yolu yok. keşke zamanında sayarken sizin taraftan da biri olsaydı. bildiğim kadarıyla takı merasiminden sonra gelin odasına gidilip orda sayılıyor genelde. ve takı sayımına mutlaka hem gelin hem de damat tarafından biri girmeli. iki taraf da görmeli sayıyı ve kime teslim edilecekse o şekilde edilmeli.

Takıların neden takılandan az olduğu sor. En azından bundan sonra onlara neden soğuk ve mesafeli davrandığını bilirler. İşte ülkemizdeki güya derin, vıcık vıcık aile bağlarının temel sebebi...çıkar, menfaat. Bunlar çalmaya bile çekinmemişler. İnsan mı bunlar?!

Sorsan müslümanız derler!
Ben gerçekten böyle genellemeler yapılmasına karşıyım ama gerçekten söz konusu insanlar bel vakit namaz kılan içlerinde tek bir tane bile tesettürsüz kadın bulunmayan insanlar. Bu zamana kadar bu kadar dinine düşkün olupta hoşgörü dini olan müslğmanlığı benimseyipte kalp kırmaktan basıl bu derece çekinmediklerine şaşırıyordum. Şimdi bi de bu çıktı. Gerçi hala ne oldu kim aldı belli değil ama işte...

Kesinlikle katılıyorum size. Ama olay şöyle oldu düğün değil bizimkisi nikah haftasonu odaya geçtik fakat sürekli arka arkaya nikahlar olduğu için aceleyle çıkartıyolar sizi odadan orda uzun uzun sayma gibi bi durum zaten olamazdı. Ama bu onlara takıları alıp biz yokken sayıp verme hakkını vermiyordu. Kv kişisi elalem ne der düşüncesiyle hareket ettiğini söylüyordu şimdi bu eksikten sonra ona sormak istiyorum elalem ne der bu duruma

Benim kaynanam da bizimkileri çalmıştı..eşim bişey diyemedi tabi..Ben de tatsızlık çıkarmadım eşim için.Ama ne oldu her konuda anası kıymetli oldu hep.Yapabildigin kadar hakkını ara..tavsiyem.

Benim kaynanam da bizimkileri çalmıştı..eşim bişey diyemedi tabi..Ben de tatsızlık çıkarmadım eşim için.Ama ne oldu her konuda anası kıymetli oldu hep.Yapabildigin kadar hakkını ara..tavsiyem.
Eşim ilk anda durumu bile kabullenemedi ama tekrar tekrar sayıp aynı sonucu görünce artık onun içide rahat değil. Onlar yaptı veya yapmadı ne olduğunu öğrenmek istiyor. Giden zaten gitmiş geri gelmez ama bunu yapanında yanına kalmayacak inşallah. En azından kendimden uzak tutacağım onları. Sizede geçmiş olsun. Burda bazıları iki üç çeyrek için mi dedi kimisi o takılar onların ona buna götürdüğü hakları dedi o zaman kimse o takıları yeni çifte destek için takmıyor demek ki aileler veriyor alıyor. Kalan yarısına bizler kendi ailelerimize verelim en iyisi ne de olsa onlarda bunca yıl ona buna taktı canım

o kötü olmuş eşiniz de eksik olduğunu kabul ediyor ama ailesine konduramıyorsa geriye yapacak bişey kalmıyor. aynı durumu yaşayan ben olsaydım ve onların aldığından emin olsaydım sanırım hayat boyu aramızda soğukluk olurdu, sevemezdim

Geçenlende annem hastanede küçük bir operasyon geçirecekti evde de durmasın diye biriktirdiği bir miktar çeyrekliği 1 günlüğüne bana emanet etmişti, daha doğrusu eşimden yollamış (ben kabul etmezdim). Keseyi açar açmaz saydım miktarını ve fotoğrafını whatsaptan anneme yolladım geri aldığında belki yanlış saymıştır da eksik zanneder de üzerime kalır diye Geri verene kadar da gözüme uyku girmedi. Millet ne rahat ya. Altınlar kime takıldıysa onda kalsın afedersiniz bi taraflarından adet uyduruyorlar artık.

Anneniz olduğu halde ve size kendisi isteyerek emanet ettiği halde size böyle dert olmuş ama işte insanlar çeşit çeşit. Bende annemin cüzdanından habersiz bir lira almayan biri olarak içinde olduğum durum iki kat şaşırtıcı geliyo

Konu sahibi neler oldu merak ettim
Eşim gitti konuştu annesiyle tek tepkisi neden öyle bir şey yapalım oda zaten hep kitliydi sayarkende sadece abin baban ben vardım olmuş. Ben sonrasında beni arayıp ya da gelip kızım o gün takıları alıp saymak gibi bi hataya düştüm ama yemin ederim böyle bir şey olmadı diye kendilerini savunmalarını beklerken ya da ne bileyim bi şekilde zan altında kalmak iftiraya uğramaktır bu eğer suçsuzsan kızmasını inkar etmesini beklerken onlardan hiç ses çıkmadı. Ertesi gün bana cuma mesajı attı bir de hiç sorun yok gibi. Bende ipler orda koptu bende mesajla karşılık verdim içimi döktüm. Bunun üstünede yine benimle konuşmak yerine mesajımı kopyala yapıştır yapıp eşime attı beni şikayet etti. Aradan üç hafta falan geçmişti kp aradı eşimi bana çaktırmamasını 40 dakika sonra buluşmak istediğini vicdanının rahat olmadığını söyledi. Bende dedim itiraf geliyor herhalde. Ama sadece beni çok sevdiğini kızından ileri gördüğünü olanlara çok üzüldüğünü bu olayını çözeceğini söylemiş. Hala ses yok. O günden beri ben görüşmedim hiçbirisiyle..

Eşinizle oturp sakin bir dile konuşun öfkeyle kalkan zarala oturmuş haklı bir konumdayken haksız konuma düşmeyin ilk önçe eşinizi arkanıza alın siz değil eşiniz bu hesabı sorsun ailesine

Gerçekten maddi nedenlerden ötürü ne ölümüze ne ölünüze diyecek kadar abartacak misiniz? Tepkileriniz abartı bence... Mutlaka konuşulmalı ama köprüleri atmak bu kadar kolay olmamalı... Yazık sizde anne olacaksınız kv nizde bir anne...

Son durum burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…