Takılarımı kim çaldı?

Eğer özel hayatında beni tanıyor olsaydın kesinlikle inanıp dinlerdin üye o yüzden rica ediyorum şimdi yazacaklarima dikkat et.
Kainatta annesinin hırsız olacağına inanacak konduracak 1 adam bulamazsın mümkün değil yüzbinlerce üye var kk da 1i yazamaz.
Yani susacaksın ve esin bu konuda şüphelerin olduğunu bildiği halde sustugunu görünce senin annesinden olgun olduğuna karar verecek!
Asla o altın meselesini açmayacaksın hicbir kimseye imada bulunmayacaksın.
Amaaa o kaynana ve görümcesi sizin evinizin çöpünü bile çıkarmak istese eline vermeyeceksin. Evine geldiğinde yemek yesin diye önüne koydugun kaşığı bile takip edeceksin. Saklama kabında yemek mi goturdun "anne tabağa boşalt kabımı ver" diyeceksin.
Işin özü arkadan arkadan cezasını cektireceksin. Ama yüzüne vurup da kendi hanımefendiliğini bozmayacaksın.

Eğer özel hayatında beni tanıyor olsaydın kesinlikle inanıp dinlerdin üye o yüzden rica ediyorum şimdi yazacaklarima dikkat et.
Kainatta annesinin hırsız olacağına inanacak konduracak 1 adam bulamazsın mümkün değil yüzbinlerce üye var kk da 1i yazamaz.
Yani susacaksın ve esin bu konuda şüphelerin olduğunu bildiği halde sustugunu görünce senin annesinden olgun olduğuna karar verecek!
Amaaa o kaynana ve görümcesi sizin evinizin çöpünü bile çıkarmak istese eline vermeyeceksin. Evine geldiğinde yemek yesin diye önüne koydugun kaşığı bile takip edeceksin. Saklama kabında yemek mi goturdun "anne tabağa boşalt kabımı ver" diyeceksin.
Işin özü arkadan arkadan cezasını cektireceksin. Ama yüzüne vurup da kendi hanımefendiliğini bozmayacaksın.
Belkide haklısınız bu çok yerinde bi karar olabilirdi. Ancak sürekli bu düşünceyle içim içimi yerken hayatıma ne kadar sağlıklı devam edebilirim bilmiyorum. Zaten her görüştüğümüzde bi huzursuzluk çıkıyo. Eşimde görüyo annesinin tavırlarını ona asla bir şey demiyo uyarıda bulunmuyo ama farkında olduğunu söylüyo ve hissettiriyo. Artık beni görüşmeye zorlamıyo kendisi bile çok nadir uğruyo yanlarına. O yüzden bilemiyorum bu yüzden benden uzaklaşıcak mı? Kafam çok karışık yaşınız yazmıyo ama bi abla edasıyla yazmışsınız teşekkür ederim

Belkide haklısınız bu çok yerinde bi karar olabilirdi. Ancak sürekli bu düşünceyle içim içimi yerken hayatıma ne kadar sağlıklı devam edebilirim bilmiyorum. Zaten her görüştüğümüzde bi huzursuzluk çıkıyo. Eşimde görüyo annesinin tavırlarını ona asla bir şey demiyo uyarıda bulunmuyo ama farkında olduğunu söylüyo ve hissettiriyo. Artık beni görüşmeye zorlamıyo kendisi bile çok nadir uğruyo yanlarına. O yüzden bilemiyorum bu yüzden benden uzaklaşıcak mı? Kafam çok karışık yaşınız yazmıyo ama bi abla edasıyla yazmışsınız teşekkür ederim
yaşım 25 3 yıllık evliyim ama benim kv dillere destan olduğu için evlilikte siyaseti öğrendim cevremde herkes böyle şeyleri bana sorar. Evlilikte önceliğiniz ailenizin huzuru olmalı yanı siz ve eşiniz. Eşiniz zaten araya soğukluk koymuş. Ama arayıp hesap sormasını isterseniz işler değişir.
Burada kadınlar hemen atarlı yazıyor eğer onlara uyarsanız yarın kavga ettik konusu açarsınız... Ve ilk yorumları boşanın olur. Düşünün asla fevri hareket etmeyin

Esinle mutluysan bosver canim.hic huzurunu bozma Allah a havale et.o altinda para da yerine gelir.ama mutluluk huzur kacarsa zor gelir.

yaşım 25 3 yıllık evliyim ama benim kv dillere destan olduğu için evlilikte siyaseti öğrendim cevremde herkes böyle şeyleri bana sorar. Evlilikte önceliğiniz ailenizin huzuru olmalı yanı siz ve eşiniz. Eşiniz zaten araya soğukluk koymuş. Ama arayıp hesap sormasını isterseniz işler değişir.
Burada kadınlar hemen atarlı yazıyor eğer onlara uyarsanız yarın kavga ettik konusu açarsınız... Ve ilk yorumları boşanın olur. Düşünün asla fevri hareket etmeyin
Esinle mutluysan bosver canim.hic huzurunu bozma Allah a havale et.o altinda para da yerine gelir.ama mutluluk huzur kacarsa zor gelir.
Teşekkür ediyorum iyi niyetli yorumlarınız için :KK200:

Daha önceki konumda kayınvalidem ve görümcesinin nikah sonrası takıları zorla alıp gittiğini yazmıştım. Biz sonrasında çekime gittik ve akşamda oraya gidip aldık takıları. O gün takıları alıp gittikleri yetmemiş gibi biz yokken oturup sayıp bide içine eşimin ismini yazıp ......nın takısı diye kağıt koymuşlar.

Nikahımız o kadar kalabalıktıki herkes çıkan miktara şok olmuştu çünkü bi kaç ay önce kimsenin gelmediği bi düğünümüzde bile daha fazla çıkmıştı. İçimizde hep süphe vardı ve hep bi mesafe. Artık dayanamayıp cdyi alıp durdura durdura görebildiğimiz,emin olduklarımızı yazdık keseye atılanları hiç saymadan bile onların verdiği paradan fazla çıkıyo. Çeyrek altın 42 saydık onların yazıp verdikleri 29.

Zaten tahmin ediyodum ama demek ki içten içe yinede bi insanın evladına bunu yapmasını yakıştıramıyo,konduramıyodum. Eşimse doğal olarak hala bi yanlışlık bulma peşinde. Yanlış mı yazdılar acaba kağıda,neden böyle bir şey yapsınlar diyip duruyo. Şu an yurt dışında bu gece gelecek. Benimse içim içime sığmıyo bi haftadır eşimin dönmesini bekliyorum. Olay tam eşimin gideceği gece oldu doğru dürüst konuşamadık bir şeyde yapamadık.Ama gelse de hesap sormaya yanaşmayacak gibi. Onu asla kırmak istemiyorum fakat kendi evladına bunu yapan insanlar bana daha neler neler yapmaz. Asla onları hayatımds tutmak istemiyorum gidip ne ölümüze ne dirimize bidaha yanımıza yöremize yanaşmayın demeyi düşünüyorum.

Ne yapayım ben kafamı duvarlara mı vurayım katil mi olayım aklım almıyo hala. Helede ne kadar anası babası olsada herşey bu derece ortadayken eşimin bi türlü kabullenmek istememesinide hazmedemiyorum. Bu olay eşimle benim ilişkimi ne hale getirir sizce
Muhtemelen eşin ailesini savunacaktır neticede kimse ailesine toz kondurmaz

:))) zeki kadın... konu sahibi bence bu yorumu dinle. Akıllı davran doğru kartları oynarsan ancak o altınların hesabını sorabilirsin. Yoksa altın peşine düşmüş aç gözlü ve iftiracı gelin olursun. Haklıyken haksız duruma düşme. Kavga gürültü seni alçaltır. Eşinde içten içe biliyor annesinin altınların üzerine yattığını ama sana itiraf etmez.

Daha önceki konumda kayınvalidem ve görümcesinin nikah sonrası takıları zorla alıp gittiğini yazmıştım. Biz sonrasında çekime gittik ve akşamda oraya gidip aldık takıları. O gün takıları alıp gittikleri yetmemiş gibi biz yokken oturup sayıp bide içine eşimin ismini yazıp ......nın takısı diye kağıt koymuşlar.

Nikahımız o kadar kalabalıktıki herkes çıkan miktara şok olmuştu çünkü bi kaç ay önce kimsenin gelmediği bi düğünümüzde bile daha fazla çıkmıştı. İçimizde hep süphe vardı ve hep bi mesafe. Artık dayanamayıp cdyi alıp durdura durdura görebildiğimiz,emin olduklarımızı yazdık keseye atılanları hiç saymadan bile onların verdiği paradan fazla çıkıyo. Çeyrek altın 42 saydık onların yazıp verdikleri 29.

Zaten tahmin ediyodum ama demek ki içten içe yinede bi insanın evladına bunu yapmasını yakıştıramıyo,konduramıyodum. Eşimse doğal olarak hala bi yanlışlık bulma peşinde. Yanlış mı yazdılar acaba kağıda,neden böyle bir şey yapsınlar diyip duruyo. Şu an yurt dışında bu gece gelecek. Benimse içim içime sığmıyo bi haftadır eşimin dönmesini bekliyorum. Olay tam eşimin gideceği gece oldu doğru dürüst konuşamadık bir şeyde yapamadık.Ama gelse de hesap sormaya yanaşmayacak gibi. Onu asla kırmak istemiyorum fakat kendi evladına bunu yapan insanlar bana daha neler neler yapmaz. Asla onları hayatımds tutmak istemiyorum gidip ne ölümüze ne dirimize bidaha yanımıza yöremize yanaşmayın demeyi düşünüyorum.

Ne yapayım ben kafamı duvarlara mı vurayım katil mi olayım aklım almıyo hala. Helede ne kadar anası babası olsada herşey bu derece ortadayken eşimin bi türlü kabullenmek istememesinide hazmedemiyorum. Bu olay eşimle benim ilişkimi ne hale getirir sizce
Yazdığınız onca cümleden " katil mi olayım" lafına takıldım. Altın için bunu düşünür olmanız dikkat çekici.
Eşinizi altın için huzursuz ederseniz siz daha da huzursuz olursunuz, değer mi? Ailesine de büyük tepkiler vermenizin doğru olmadığını düşünüyorum, sakin bir dille konuşulabilir, netice de ailesi, sizi koruyormuş gibi yapıp onları korursa daha çok üzülürsünüz. Eş ve anne arasında bir erkek seçim yapmak zorunda kalırsa bir taraf yoğun üzüntü yaşıyor.
Haklı mı olmak istersiniz, Mutlu mu? Bozmayın keyfinizi derim.

Muhtemelen kendi tarafının taktıklarını içinden alıp geri kalanı vermişlerdir. Açık açık söylese problem yok da eğer biz olanı verdik bu kadardı diyorlarsa bir daha görüşmem ben de yalancı insanlarla.

Bunun için kötü olmaya değmez. Kp bizden borcum var diye sürekli para dinlendi sürekli yolladıkları. Sonra öğrendik ki adamın kenarda parası varmış. Eşim ağzını bile açmadı. Enayi yerine konulduğu halde o bir şey demiyorsa ben niye diyeyim ki? Sonra ben kötü olurdum eşimle. Sen de eşine bırak konuşursa konuşsun , boşverirse kafana takma haram zıkkım olsun de geç

Bizim dugunde de taki toreninde sira cok olduğu icin siraya giremeyip kaynanama yada kayinpederime sen bi takiver diye para altin vs. verenler olmuş kaynanam bunlari getirip takmamisti bize eşim altınları gormus elinde soylemisti altin verdiler getir tak diye ama paraları vermediler. K.pederim düğün sırasında lazim oldu kullandim demisti miktarini bilmiyorum tabi baska altin varmiydi vermedikleri onuda bilmiyorum üstüne düşmedik biz çok. Ama sizin açık baya fazla gibi dikkat edin uste çıkıp bide sizi suclu duruma dusurebilirler

Eşinize annen hırsız imasında bulunursanız onun algılayacağı tek şey,sen hırsız bir kadının oğlusun olur.
Erkekler bu nedenle annelerini hep suçsuz görürler,çünkü anneleri neyse onlarda o vasıftaki kadının oğludur.
melekeda melekeda da nın yorumu en mantıklı yorumdu bana göre.
Üç beş bin için hiç rezillik çıkartmam,ancak ömür boyu onlara güvenmediğimi çok bariz hissettirirdim.
Evime geldiklerinde yatak odamı kilitlerdim mesela.
Hoş onu anlayıp utanacak insan olsa bunu yapmazdı.
Kız tarafı erkekten daha teferruatlı çeyiz getirip onlardan onlarca kat borca girerken,erkek tarafının elini cebine atmadan borcu çocuklarına yıkıp birde altınlarına konması cidden aklımın almadığı bir mantık hatası.
Ben evli değilim,ancak eşim yaptığı masrafı düğün takılarına bel bağlayıp yapacaksa,benimde getirdiğim,o eve masraf yaptığım çöpe kadar karşılığını vermeli.
Eskiden anne babalar çocuklarının eşyalarını alır,takılarını yapar düğünde takılanlarda evli çifte yeni hayatlarında ilk sermaye olurmuş.
Şimdi bakıyorum bir çöp almayan erkek ailesi,borçlarında hepsi oğullarında ve takılara konmaya çalışıyorlar.
Bu konuda tek değilsiniz hemen herkes b6 durumdan muzdarip.

Valla belki saçma yaklaşacağım ama boşver. Yani şöyle o altınları ztn onlar birilerine takmıştı. Yanı senin yatırımın değil. Keza senın aılende taktı. Eksık olan kadar kısmı kadar ayır bunu bende annemlere vereceğim. Durum eşitlensin de. Eşinin tepkisini görmüş olursun. Şimdi bu durum hırsızlık sonucta. Ama yüz göz olma. Alllaha havale et. Eğer bir yanlışlık vs varsa günah almaya girer. Allah hidayet versin. Sen karışma eşin halletsin. Anne sanki daha çok altın takılmıştı düğün cd sinde de öyle görünüyor ama desin bildiğinizi anlasın.

Canım unut gitsin, yaptıkları ayıpla kalsınlar, sonuçta kabullenmeyecekler yaptıklarını. Benim eşimde dedi ki mesela annem sana 5 bilezik yapmıştı ama ikisi çalınmış evde ustalar varken. Ya böyle bi şey mümkün mü, kv emekli maaşını bile koynunda taşıyor gün içinde, bizzat gördüm. Bir şekilde o iki bilezik ekarte edilmiş ve eşim de buna inanmış, ya da inanmış gibi yapmış sonuçta annesi. Ama şu var senin tarafının taktıklarından çaldıysa kabul edilemez, onları senin bi akraban alıp ayıracaktı, düğünde bizde erkek tarafı aldı takıları, düğünden eve dönerken kv bize verdi poşeti, 43 tane çeyrek vardı, ama bir sürü isim yazılmamış vardı içlerinde, gram altınlar paralar, hiç aklım kalmadı açıkçası içinden para aldılarsa onlar da masraf yaptı dedim düğünlere hep kv takı yapıp gitti sonuçta. Kendi annem de kınadan sonra bütün takıları verdi bana, bir miktarını almadım bıraktım, kıyamadım erkek düğünü gibi kına yaptılar çünkü yemekli vs. , eşime de söyledim. Kv bana bir kına elbisesi bile almadı çünkü, düğün salonunu bize ödettiler vs. Demek istediğim oluyor böyle şeyler, gidip kavga etsen kendi huzurunu kaçırırsın inan, eşin hayatta kabullenmez çünkü bu durumu, hatta sana şunu söyliyeyim eşinin haberi bile olabilir bu durumdan, ben mesela eşimin benden sakladığı bir kaç şeyi öğrendim düğünden aylar sonra. Üzülen sen olursun, boşver. Bundan sonra da güvenmezsin o aileye.

Bence bosver zerre kadar esinle arani bozma ben 6 senelik evlilik hayatimda ogrendigim tek sey bi insanin ozelliklede erkegin anasi babasi kotude olsa hirsuzda olsa onlardan asla gecmez bu sizin evliliginize yansir en guzel gunlerinizi heba edersiniz hi yutun unutunmu asla fakat siz karismayin esinize soyleyin o gitsin konussun kavgasinida etsin ama siz hic bulasmayin inan onlar can ciger olurlar siz soyle itelendiginizle kalirsiniz benim nacizane tavsiyem bu yonde

Siz şimdi bunu yutarsanız, unutursanız devamı olmayacak mı sanıyorsunuz? Tatsızlık çıkmasın diye altınları EMANET etmişsiniz, onlar böyle bir terbiyesizlik yapmış. Buna susarsanız kimbilir ne yapacaklar.

Yarın birgün yatak odası kapısını kilitleseniz kocanızın arkanızsa duracağının garantisi yok.

Ayrıca böyle bir şeyi gerçekten affedebilecekseniz susun. İçinize atmayın size de yazık. Kaldı ki kayınvalide ile alttan alta sinir harbine girerseniz eninde sonunda patlayan siz olursunuz. Bundan 5 sene sonra bir tartışma anında bugün söylemedikleriniz çıkarsa ağzınızdan ne kindarlığınız kalır ne yalancılığınız. Kocanız bu kadar apaçık ortada olan durumda bile hakkınızı savunmuyorsa ufak tefek şeylerde hiç konuşmaz.

Ya bu işler çok riskli işler söylesen ayrı bir olay söylemezsen için içini yer. Bazı aileler var kuruşuna dokunmuyor veriyor bazı aileler alıyor böyle işte. Eşinizin tepkisini ölçün yüz yüze konuşunca ona göre tavır alın. Böyle yan çizmeye çalışırsa yok öyle olmamıştır falan derse anlayın ki söylemeyecek üzerine yatacak. O zaman sizde bende aileme onların taktıklarını yada ailenin aldığı kadarını vermek istiyorum deyin.

Bizim düğün çok kalabalıktı yaklaşık 200 çeyrek, 50-60 kadar tam yarım, 30000 kadar nakit para, 20 küsür bileziğim vardı. Her iki tarafta çok taktı. Düğün esnasında kayınvalidem bilezikler hariç hepsini aldı tutmak için. Düğünden iki gün sonra takılar aklımıza geldi. Eşim ne oldu ne takıldı dedi. Var 3-5 bişey dediler. Yani sayıyı bile söylemediler. Biz onları kasaya koyduk verin bilezikleri onlarıda koyalım dediler. Ya düşün onlar vermedikleri gibi bendekileri de istiyorlar. Şaka gibi bilezikleri vermedim tabi ama onlarıda alamadım. Neticede ev alırken takıları bozarken bilezikler dahil otuzbeş bin takım oldu. Gerisini iç ettiler yani.
O zaman çok takılmamıştık eşimle ama şimdiki aklımız olsa asla ve de asla bırakmazdık onlara. Çünkü taviz tavizi doğurdu. Sürekli para istediler bizden :KK12:. Bizde verdik. Hala da istiyorlar

Off vala bu takı meselesi Türk kv ve kp'lerin bence hatalı üretim noktası. En en iyi dediğiniz kv bile takı merasiminde kesinlikle çirkinleşiyor.Benim de düğünüm yapıldı herkes gitti, düğün salonundan eşimin aile evine gelmiştik. Çünkü valizlerimizi alıp gelinliğimi çıkartıp, balayına gidecektik. Malum ben de kesemi saymak istedim kaç altın geldi diye. Ordan kayınvalidem atladı, Ayy neymiş efendim çok büyük terbiyesizlik ediyormuşum, Gelir gelmez altın mı sayılırmış. Valla hiiç aldırmadım oturdum tek tek de saydım. Notumu da kenara yazdım. Bir de sürekli lafını etti, işte siz alıp gittiniz altınları ama biz bilmemkimin düğününe giderken çeyrek götürüyoruz diye. Sanki o bilmemkimler kendilerine alıyorlar altınları, onlar da çocuklarına veriyorlar. Bu bu şekilde olan bir döngüdür. Zaten yeni evlenen çifte maddi yardımdır altın takmak. Yardımlaşmadır. Yoksa kv ve kp'nin gelir kapısı değildir. Neyse aradan 3 sene geçti, bunları diyen kv ile şu an gayet iyiyiz. Ama o dönemde kayınvalidelerin içinden resmen canavar çıkıyor. Ben ağzımı açmamıştım ya sabır diyip zamana bırakmıştım nasılsa altınlarımın sayısını biliyorum eksik çıkarsa o zaman konuşurum diye. Ha bir de bizim altınlar kv de kaldı kasa tutana kadar ben yanaşmadım ama o zaman da de eş durumu var, eş de işte anama babama güvenmiyor musun tribine giriyor.
Sen de Al eşini karşına bak, video belli, gelen kişi sayısı belli, bu işte bir hata var de. Altınlar kayıp mı oldu, o arada ne oldu merak ediyorum de. Yazık değil mi bize bu kadar borçla kaldık de. Ben annenlere soracağım bu durumu de. Ama bence uygun olan senin sormandır de. Eşiniz sorgular gibi değil, açsın telefon anne bu işte bir hata var, altınları biryerde mi düşürdünüz, be gelen kişi sayısını biliyorum, kaç kişinin takı getirdiğini az çok biliyorum bu altın miktarı çok az desin. Bakalım ne diyecekler.

X