Takılarımı kim çaldı?

bence de esın sormazsa sen sor
Siz mesafenizi koyun ama müdahil olmayın Bence eşiniz halletsin.durduk yere eşinizle aranızı bozmayın netice de ailesi atamaz.ama aile ortamında bu konuyu bi şekilde gündeme getirin bi yere mi verdiniz eksik çıktı desin eşiniz
Belki dusundugunuzden bambaska bir durumdur lutfen taki icin huzurunuzu kacirmayin zamanla anlasilir hakkiniz kalmaz ama simdi esinizi uzmeyi sakin olmak iyidir.
Evet kızlar eşime bıraktım o konuşacak ne açıklama gelecek çok merak ediyorum

Daha önceki konumda kayınvalidem ve görümcesinin nikah sonrası takıları zorla alıp gittiğini yazmıştım. Biz sonrasında çekime gittik ve akşamda oraya gidip aldık takıları. O gün takıları alıp gittikleri yetmemiş gibi biz yokken oturup sayıp bide içine eşimin ismini yazıp ......nın takısı diye kağıt koymuşlar.

Nikahımız o kadar kalabalıktıki herkes çıkan miktara şok olmuştu çünkü bi kaç ay önce kimsenin gelmediği bi düğünümüzde bile daha fazla çıkmıştı. İçimizde hep süphe vardı ve hep bi mesafe. Artık dayanamayıp cdyi alıp durdura durdura görebildiğimiz,emin olduklarımızı yazdık keseye atılanları hiç saymadan bile onların verdiği paradan fazla çıkıyo. Çeyrek altın 42 saydık onların yazıp verdikleri 29.

Zaten tahmin ediyodum ama demek ki içten içe yinede bi insanın evladına bunu yapmasını yakıştıramıyo,konduramıyodum. Eşimse doğal olarak hala bi yanlışlık bulma peşinde. Yanlış mı yazdılar acaba kağıda,neden böyle bir şey yapsınlar diyip duruyo. Şu an yurt dışında bu gece gelecek. Benimse içim içime sığmıyo bi haftadır eşimin dönmesini bekliyorum. Olay tam eşimin gideceği gece oldu doğru dürüst konuşamadık bir şeyde yapamadık.Ama gelse de hesap sormaya yanaşmayacak gibi. Onu asla kırmak istemiyorum fakat kendi evladına bunu yapan insanlar bana daha neler neler yapmaz. Asla onları hayatımds tutmak istemiyorum gidip ne ölümüze ne dirimize bidaha yanımıza yöremize yanaşmayın demeyi düşünüyorum.

Ne yapayım ben kafamı duvarlara mı vurayım katil mi olayım aklım almıyo hala. Helede ne kadar anası babası olsada herşey bu derece ortadayken eşimin bi türlü kabullenmek istememesinide hazmedemiyorum. Bu olay eşimle benim ilişkimi ne hale getirir sizce

Ne aileler var ya insan evladının takısını çalar mı? Eşiniz sizi desteklemezse siz iftiracı kötü gelin durumuna düşeceksiniz o yüzden işe eşinizden başlayın.

Eşiniz dönünce oturup sakin sakin konuşun. Takıları almaları sorun değil ama bunu saklayıp bize yalan söylemelerini sorun ediyorum ben tarzında konuşun. Görüntüleri tekrar izleyin. Eşiniz konuşsun ailesiyle. Takıları zaten geri alamayacaksınız. En azından eşinizle aranızı bozmayın bu yüzden. Eşinizi arkanıza almanız gerek önce.

Malesef insan kendi ailesinde böyle şeyler görmediği için şaşırıyor ne aileler var diyor ama aynısı benim de başıma geldi.
Düğünde üzerimize çok az altın takıldı
Kaynanamin tarafı altınları paraları hep ona gizlice vermiş ve kaynanam bunları bize hiç vermedi

Şehir dışında olup düğüne gelemeyenler takılarını
Gelenlerle göndermişti ve kaynanam onları almış yine bize söylemedi
Gelemeyen, takisini gönderen bir akraba esimi aradı da kaynanamda altın olduğunu öyle anladik

Kaynanam çantasına bir sürü altın saklamış
Onu da kalabalık düğün evinde girişteki dolaba koymus, tabi altinlar çalınmış
Ama kaç tane altın sakladığını bilmediği için kaç tane altının çalındığını da bilmiyor
O zamanlar öyle sinir olmuştum ki
Şimdi melek de olsa gözüme görünmez hiçbir şey

Eşin gelsin konuşun bir önce. Doğru düzgün konuşmaya vaktiniz olmamış. Belki yüzyüze konuşunca daha farklı olur. Görmezden gelinecek bir konu değil. Bu insanlarla bir ömür yüzyüze bakacaksın. Arada güven olmak zorunda. Yaptıkları cok çirkin birşey. Başkasına suç atmaga kalkmasınlar. Başkasının yaptığını da pek sanmıyorum ama salonda alıp gitmeyi bir de evde oturup saymayı akıl ediyorlarsa sorumluluğunu da alacaklar.

Benim de buna benzer bi olay başıma geldi
Nikah günü takı kurdelasını poşete koydu eşimin akrabası ve kayın aileme gitti tabiki de poşet
Biz kendi evimize geldik üzerimdeki bilezikleri de kağıda not edip başka bir akrabamıza teslim ettik kasaya koyacaktı
Ben kafamda sayı belirliyorum para değil ama altınlar için
Onlar da bi kağıda yazıp eşime verdiler şu kadarınız çıktı diye
Bu sefer sevgili kayınvalidem devamlı kendi akrabalarından için altın taktı diyip durdu onun dediklerini sayıyorum bide elde olan sayıya bakıyorum dağlar kadar fark var
Eşime en son ailene bir sorar mısın acaba orda mı düştü Bu olmayan altınlar dedin (direk nerde bu altınlar çabuk versin ailen diye cazgırlık yapmak istesem de yapamadım )
Eşim sordu ama cevap yok 1 hafta geçti yok 10 gün geçti yok
Tekrar sordurttum . Kararlıydım çözecektim bu işi
En son haber geldi sevgili kv akrabaları meğerse altın takmamışmış o öyle zannediyormuş (kayıtlara baktım evet takmamışlardı)
4 altın kaldı hesabı verilmeyen
1 tanesini yeğenine veriyor bizim olan altını yeğeni yeniden bize takıyor (biz nikah sonrası görüştüğümüz de adama kesene bereket altın taktın abi sağ ol dedik enayi gibi oda hiç durumu bozmadı )
Diğer altını kaynanacık kız kardeşine vermiş. Yani teyzesínin yeğenine gururla taktığı altın aslında komşu fatma teyzenin altını (bu teyze ile otur konuş eşi fabrikatör zannedersin şu butikten giyinirim çocuklara şu markaları alırım falan filan daha neler anlatıyordu bana Oysaki )
Bir diğer altınsa öteki altını takan teyzenin kocasına verilmiş "al sende bunu tak diye "
Eniştesi de göğsünü gere gere taktı başkasının altınını
Diğer altın ise hala ortada yok :KK70:
Benim anne babam da nikah günü onların eline verilen Takıları bize vermelerini geçtim ta nişanımda takılan Takıları bile evlendikten sonra verdiler bize
Dipnot düşeyim eşimin bu sevgili teyzesí nişanda da bana takı takmamış bunu evlendikten snra eşim söyleyince öğrendim ben hiç fark etmemiştim çünkü nişanımda

Malesef insan kendi ailesinde böyle şeyler görmediği için şaşırıyor ne aileler var diyor ama aynısı benim de başıma geldi.
Düğünde üzerimize çok az altın takıldı
Kaynanamin tarafı altınları paraları hep ona gizlice vermiş ve kaynanam bunları bize hiç vermedi

Şehir dışında olup düğüne gelemeyenler takılarını
Gelenlerle göndermişti ve kaynanam onları almış yine bize söylemedi
Gelemeyen, takisini gönderen bir akraba esimi aradı da kaynanamda altın olduğunu öyle anladik

Kaynanam çantasına bir sürü altın saklamış
Onu da kalabalık düğün evinde girişteki dolaba koymus, tabi altinlar çalınmış
Ama kaç tane altın sakladığını bilmediği için kaç tane altının çalındığını da bilmiyor
O zamanlar öyle sinir olmuştum ki
Şimdi melek de olsa gözüme görünmez hiçbir şey
Yani kendi olayımı geçtim sizin olayın şokunu yaşıyorum gerçekten ne insanlar var yarabbim

Benim de buna benzer bi olay başıma geldi
Nikah günü takı kurdelasını poşete koydu eşimin akrabası ve kayın aileme gitti tabiki de poşet
Biz kendi evimize geldik üzerimdeki bilezikleri de kağıda not edip başka bir akrabamıza teslim ettik kasaya koyacaktı
Ben kafamda sayı belirliyorum para değil ama altınlar için
Onlar da bi kağıda yazıp eşime verdiler şu kadarınız çıktı diye
Bu sefer sevgili kayınvalidem devamlı kendi akrabalarından için altın taktı diyip durdu onun dediklerini sayıyorum bide elde olan sayıya bakıyorum dağlar kadar fark var
Eşime en son ailene bir sorar mısın acaba orda mı düştü Bu olmayan altınlar dedin (direk nerde bu altınlar çabuk versin ailen diye cazgırlık yapmak istesem de yapamadım )
Eşim sordu ama cevap yok 1 hafta geçti yok 10 gün geçti yok
Tekrar sordurttum . Kararlıydım çözecektim bu işi
En son haber geldi sevgili kv akrabaları meğerse altın takmamışmış o öyle zannediyormuş (kayıtlara baktım evet takmamışlardı)
4 altın kaldı hesabı verilmeyen
1 tanesini yeğenine veriyor bizim olan altını yeğeni yeniden bize takıyor (biz nikah sonrası görüştüğümüz de adama kesene bereket altın taktın abi sağ ol dedik enayi gibi oda hiç durumu bozmadı )
Diğer altını kaynanacık kız kardeşine vermiş. Yani teyzesínin yeğenine gururla taktığı altın aslında komşu fatma teyzenin altını (bu teyze ile otur konuş eşi fabrikatör zannedersin şu butikten giyinirim çocuklara şu markaları alırım falan filan daha neler anlatıyordu bana Oysaki )
Bir diğer altınsa öteki altını takan teyzenin kocasına verilmiş "al sende bunu tak diye "
Eniştesi de göğsünü gere gere taktı başkasının altınını
Diğer altın ise hala ortada yok :KK70:
Benim anne babam da nikah günü onların eline verilen Takıları bize vermelerini geçtim ta nişanımda takılan Takıları bile evlendikten sonra verdiler bize
Dipnot düşeyim eşimin bu sevgili teyzesí nişanda da bana takı takmamış bunu evlendikten snra eşim söyleyince öğrendim ben hiç fark etmemiştim çünkü nişanımda
Gerçekten skandallar silsilesi sizede geçmiş olsun. Benim ailemde nişanda takılan takıları almaya hakları olduğu halde bile dokunmadılar bi işinizi görürsünüz dediler. Üstüne annemle babam sanki erkek tarafıymış gibi masraf yaptı karşı taraf bütğn yükü eşimin omzuna yüklediği için yetmediğimiz yerde hem annemler destek oldu. Bütün bunlara karşılık bi de bu çıktı şimdi kimse onlardan bi hayır beklemedi bari zararları olmasaydı

Eşin gelsin konuşun bir önce. Doğru düzgün konuşmaya vaktiniz olmamış. Belki yüzyüze konuşunca daha farklı olur. Görmezden gelinecek bir konu değil. Bu insanlarla bir ömür yüzyüze bakacaksın. Arada güven olmak zorunda. Yaptıkları cok çirkin birşey. Başkasına suç atmaga kalkmasınlar. Başkasının yaptığını da pek sanmıyorum ama salonda alıp gitmeyi bir de evde oturup saymayı akıl ediyorlarsa sorumluluğunu da alacaklar.
Aynen öyle eşim gelsin hayırlısıyla tekrar konuşalım salim kafayla o tekrar kendisi saysın. Emin oldum desin. Ve karşı taraf benden uzak dursun yeter bu saatten sonra yapıcak fazla bişey yok

Aynısını yaşadım. esim de ben de istemediğimiz halde çok lüks bir mekanda dugunumuz yapıldı. Aylar sonra düğün videosu gelince şok olduk. Çünkü takilarimizin büyük bir kısmı alınmıştı, muhtemelen düğün yerinin borcu ödendi. Böyle dusunmemizin daha başka ufak ufak ama bir araya gelince bize gerçekten çok mantıklı gelen sebepleri de var tabi.

Allah'a havale ettim çünkü kp oldukça varlıklı biri madem benim istemediğim lüks düğün yapıyorsun sen öde ya da bırak ben ödeyeceksem istediğim gibi yapayım değil mi? Malesef içimden hala çıkmıyor. Cok canım yanıyor. Maddiyatinda değilim, o şok ve güven duygusunun bi an uçup gitmesi çok acıydı.

Ama misliyle çıkıyor bugünlerde, Allah büyük işte. Ilahi adalet.

O yüzden Allah'a havale et canım

Aynısını yaşadım. esim de ben de istemediğimiz halde çok lüks bir mekanda dugunumuz yapıldı. Aylar sonra düğün videosu gelince şok olduk. Çünkü takilarimizin büyük bir kısmı alınmıştı, muhtemelen düğün yerinin borcu ödendi. Böyle dusunmemizin daha başka ufak ufak ama bir araya gelince bize gerçekten çok mantıklı gelen sebepleri de var tabi.

Allah'a havale ettim çünkü kp oldukça varlıklı biri madem benim istemediğim lüks düğün yapıyorsun sen öde ya da bırak ben ödeyeceksem istediğim gibi yapayım değil mi? Malesef içimden hala çıkmıyor. Cok canım yanıyor. Maddiyatinda değilim, o şok ve güven duygusunun bi an uçup gitmesi çok acıydı.

Ama misliyle çıkıyor bugünlerde, Allah büyük işte. Ilahi adalet.

O yüzden Allah'a havale et canım
Size baştan ya da alırken söyleselerdi yine amenne izin almayı bile beklemiyorum artık bu insanlardan ama haber vermek vardır. Sizinkilerin yaptığıda düpedüz hırsızlkmış. Bizim içimize böyle oturuyosa eşlerimizi düşünemiyorum yazık

Cok sasirdim ve üzüldüm nasil yaparlar böyle birsey aklim almiyor..
Ama kul hakki yemis oluyorlar bu dünyanin öteki tarafida var hicbir sekilde 2 yakalari 1 araya gelmez. Ben cok korkarim kul hakki yemekten ki en büyük günahlardan biri..
Siz bence hic yüz göz olmayin ama esinizede acik acik söleyin ne onlar bana gelsn nede ben giderm diye..

Bence ogullari olarak esiniz konuyu acip sormali ama itiraf etmiycekleride cok kesin bisey daha üste bile cilacaklardir..

Eşinin haberi vardır belkide emin olamazsin, o yuzden simdi salağa yatiyordur olmaz yapmazlar falan diye bazı aileler alıyormuş takıları masraf yaptık vs diye benim eşim ablasına bile vermedi takıları kimsenin aklında acabaya yer kalmadı erkekte biter iş

Cok sasirdim ve üzüldüm nasil yaparlar böyle birsey aklim almiyor..
Ama kul hakki yemis oluyorlar bu dünyanin öteki tarafida var hicbir sekilde 2 yakalari 1 araya gelmez. Ben cok korkarim kul hakki yemekten ki en büyük günahlardan biri..
Siz bence hic yüz göz olmayin ama esinizede acik acik söleyin ne onlar bana gelsn nede ben giderm diye..

Bence ogullari olarak esiniz konuyu acip sormali ama itiraf etmiycekleride cok kesin bisey daha üste bile cilacaklardir..
Bazıları iki üç çeyrek için değer mi demiş ama gerçekten sorun yapılan çirkinlik. Bunu yapan insan herşeyi yapar. Kendi evladına bile acımayan kime acır ki... bildiğimizi bilsinler benim görüşmek istemediğimi bilsinler onlar hakkında düşündüklerimizi anlasınlar ve karşıma geçip kalara kikiri yapacak cesareti artık bulamasınlar yeter canım

Size baştan ya da alırken söyleselerdi yine amenne izin almayı bile beklemiyorum artık bu insanlardan ama haber vermek vardır. Sizinkilerin yaptığıda düpedüz hırsızlkmış. Bizim içimize böyle oturuyosa eşlerimizi düşünemiyorum yazık
Evet canım aynen öyle
Hirsizligin en asagilik olanlarindan hem de.insan evladindan çalar mı? Eşim çok utandi hala utanıyor hissediyorum

Eşinin haberi vardır belkide emin olamazsin, o yuzden simdi salağa yatiyordur olmaz yapmazlar falan diye bazı aileler alıyormuş takıları masraf yaptık vs diye benim eşim ablasına bile vermedi takıları kimsenin aklında acabaya yer kalmadı erkekte biter iş
Eşime yedi yıllık birlikteliğimizde tek bir kızgınlığım kırgınlığım var zaten o da o gün benim arkamda durmaması pasif kalması ve şimdi olayların buraya gelmesine sebebiyet vermesi. Çok pişman ama iş işten geçti katılıyorum size iş erkekte bitiyo

Bazıları iki üç çeyrek için değer mi demiş ama gerçekten sorun yapılan çirkinlik. Bunu yapan insan herşeyi yapar. Kendi evladına bile acımayan kime acır ki... bildiğimizi bilsinler benim görüşmek istemediğimi bilsinler onlar hakkında düşündüklerimizi anlasınlar ve karşıma geçip kalara kikiri yapacak cesareti artık bulamasınlar yeter canım

Bence haklisin görüsmek istememekle ama sen gidip hesap sorup laf söylersen daha üste bile cikar bence esinizede sizi sikayet edip yok bana hirsizlik muammelesi yapiyor gibisinden daha ara bozar o yüzden siz esinizle konusun anlasin olay belli ben istemiyorm sen söyle diyin bence en mantiklisi bu.. ama tabi karar sizin

Bence haklisin görüsmek istememekle ama sen gidip hesap sorup laf söylersen daha üste bile cikar bence esinizede sizi sikayet edip yok bana hirsizlik muammelesi yapiyor gibisinden daha ara bozar o yüzden siz esinizle konusun anlasin olay belli ben istemiyorm sen söyle diyin bence en mantiklisi bu.. ama tabi karar sizin
Evet dediğin gibi kendim yüz göz olmadan eşimin halletmesini istiyorum bende. Ama eşimde birini kırmamak için kendisi paramparça olacak biri oraya gidip doğru dürüst hiçbir şey konuşamadan dönmesinden korkuyorum biraz neyse görücez artık canım

X