Benim de buna benzer bi olay başıma geldi
Nikah günü takı kurdelasını poşete koydu eşimin akrabası ve kayın aileme gitti tabiki de poşet
Biz kendi evimize geldik üzerimdeki bilezikleri de kağıda not edip başka bir akrabamıza teslim ettik kasaya koyacaktı
Ben kafamda sayı belirliyorum para değil ama altınlar için
Onlar da bi kağıda yazıp eşime verdiler şu kadarınız çıktı diye
Bu sefer sevgili kayınvalidem devamlı kendi akrabalarından için altın taktı diyip durdu onun dediklerini sayıyorum bide elde olan sayıya bakıyorum dağlar kadar fark var
Eşime en son ailene bir sorar mısın acaba orda mı düştü Bu olmayan altınlar dedin (direk nerde bu altınlar çabuk versin ailen diye cazgırlık yapmak istesem de yapamadım )
Eşim sordu ama cevap yok 1 hafta geçti yok 10 gün geçti yok
Tekrar sordurttum . Kararlıydım çözecektim bu işi
En son haber geldi sevgili kv akrabaları meğerse altın takmamışmış o öyle zannediyormuş (kayıtlara baktım evet takmamışlardı)
4 altın kaldı hesabı verilmeyen
1 tanesini yeğenine veriyor bizim olan altını yeğeni yeniden bize takıyor (biz nikah sonrası görüştüğümüz de adama kesene bereket altın taktın abi sağ ol dedik enayi gibi oda hiç durumu bozmadı )
Diğer altını kaynanacık kız kardeşine vermiş. Yani teyzesínin yeğenine gururla taktığı altın aslında komşu fatma teyzenin altını (bu teyze ile otur konuş eşi fabrikatör zannedersin şu butikten giyinirim çocuklara şu markaları alırım falan filan daha neler anlatıyordu bana Oysaki )
Bir diğer altınsa öteki altını takan teyzenin kocasına verilmiş "al sende bunu tak diye "
Eniştesi de göğsünü gere gere taktı başkasının altınını
Diğer altın ise hala ortada yok
Benim anne babam da nikah günü onların eline verilen Takıları bize vermelerini geçtim ta nişanımda takılan Takıları bile evlendikten sonra verdiler bize
Dipnot düşeyim eşimin bu sevgili teyzesí nişanda da bana takı takmamış bunu evlendikten snra eşim söyleyince öğrendim ben hiç fark etmemiştim çünkü nişanımda