• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılacak olan diş tellerimm

merhaba arkadaşlar ben 26 yaşındayım.durdum durdum cesaretimi topladım 1 hafta önce dişlerime tel taktırdım.ön dişlerimin yanlarındaki dişlerim gerideydi.altta bi sorun yoktu ama altada takılması gerekiyormuş.önce aışmam için üst teller takıldı 1 ay sonra alta takılacak ve aydan aya kontrollere gidicem.en fazla 1,5 yıl süre verdi doktor umarım sonucu güzel ve en kısa zamanda olur.ağrı felan yok bende ama yemek yerken sızlıyor.ancak alıştım yavaş yiyorum fakat yumuşak şeyleri genelde.ön dişlerimle ısırarak yemek yemeyecekmişim kopararak ya da keserek yemem gerekiyormuş.allah kolaylık versin.burdan paylaşalım arkadaşlar kafamıza takılanları.sizde yemek yerken zorluk çekiyormusunuz yoksa ben mi çok evham yapıyorum.

küçükken hep diş teli takmak istedim ama zamanla dişlerim kendiliğinden düzeldi nasıl oldu anlamadım :)

yaşla birlikte çene yapısı da gelişiyor. dişlerinizdeki bozukluklar çene yapınızın büyümesi ile düzelmiştir. bir de süt dişlerinde aralıklar ya da çapraşıklar varken daimi dişler düzgün çıkabiliyor yine çene gelişimi ile alakalı.

arkadaşlar diş lastiklerimi kullanamıyorum:( doktorum kullanmazsan tedavi sonuç vermez dedi off çok ağrılı oluyor lastikler ağzımı açamıyorum sadece yemek yerken çıkarmak zorundayım.:43:

hangi dişlerin çekileceği yapılacak olan tedaviye göre değişir. herkesin ağız durumu aynı değil. farklı sistemle tedaviler gerekiyordur.
Üst sol tarfataki dişlerim bir türlü inmek bilmiyor lastiği düzenli kullanmadığımdan sanırım.Bugün doktorumdan azar işittim:)Lastikleri sürekli tak yoksa benim yapabileceğim birşey yok dedi:(çünkü bütün dişlerim düzeldi kadında haklı bi tek lastik takmadıklarım kaldı.Açık kapanış vardı bende üst dişler zorluyor baya doktorumu inmek bilmedi.:18:

arkadaşlar diş lastiklerimi kullanamıyorum:( doktorum kullanmazsan tedavi sonuç vermez dedi off çok ağrılı oluyor lastikler ağzımı açamıyorum sadece yemek yerken çıkarmak zorundayım.:43:

ben tel taktıralı 3 hafta oldu.lastik dediğiniz nasıl bişe biz mi takıyoruz.herkese veriliyor mu?ben de küçük lastikler görünüyor doktorun taktığı onlardan farklı mı?benim sorunum üst dişlerimde öndeki iki dişimin yanındakiler geride sizdeki sorun nedir?

Back