• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılacak olan diş tellerimm

Taktır benceee taktıranların hepsi iyiki taktırmışım diyor..

dün gittim doktora baktı fiyat verdi ama 4-6 haftada bir kontrol oluomus bir bucuk iki sene suruyo dedi bende altı yedi ay sonra izmire gitcegim icin yarım kalır orda bakılamazsın dedi o yuzden izmirde yaptrcam artk

dün gittim doktora baktı fiyat verdi ama 4-6 haftada bir kontrol oluomus bir bucuk iki sene suruyo dedi bende altı yedi ay sonra izmire gitcegim icin yarım kalır orda bakılamazsın dedi o yuzden izmirde yaptrcam artk

Hayırlısı olsun benim sadece halkalar takıldı haftaya perşembe teller takılacak zorr yaa dilim damağım acıyo sanki bakalım artık... foto çekebilrsem buraya koymak istiyorum

halka dediğiniz ne oluyor? benim tedavime de haftaya başlanacak, tel takılacak. randevuyu aldım şimdiden bi heyecan bastı, zorlanır mıyım acaba diye de endişeleniyorum. sizin telleriniz takıldı mı şu an?

Geç olduysa kusura bakmayın halka tarzı şey en arkadki dişe takılıyo teller ordım
a tutturuluo gibi diyeyim sana takdırdım şu an çok rahatım bana rahatsızlık vermiyo korkulcak hiç bişey yok ama kendine alışman için 1 hafta tanı

Dişlere tel takıldığı zaman üzerlerine kuvvat uygulanır. Belirli aralıklarla bu kuvvet artırılır - azaltılır. Tellerinizde kuvvet artırıldığı zaman bir miktar ağrı yapması normaldir. Bu da teller her değiştiğinde ya da sıkıldığında ağrı olacak ama geçecek demektir. :) Teller ağzınızda yaralar yapabilir. Bunu önlemek için tellerin ucuna sakız yapıştıranlar olur ama tavsiye edilmez. Yapışarak tellerin diş yüzeylerinden ayrılmasına sebep olabilir.
Diş telleri diş yüzeylerine yapışan bakterileri artırır. Diş yüzeylerinin temizliğine dikkat etmelisin. Arayüz fırçası kullanman dişlerin üzerine bir de yemek artıkları binmesini ve dolayısıyla bir de çürük başlangıcının sebep olabileceği ağrı ihtimalini azaltır.

halka dediğiniz ne oluyor? benim tedavime de haftaya başlanacak, tel takılacak. randevuyu aldım şimdiden bi heyecan bastı, zorlanır mıyım acaba diye de endişeleniyorum. sizin telleriniz takıldı mı şu an?

halka dişlerinin yer değiştirmesi için kuvvet alınacak en kuvvetli dişin etrafına sarılır. ki bu da en arka diş olur genellikle. Diş teli en son onun içinden geçer ve ucu kıvrılır çıkmasın diye..
bazen öndeki dişlerden de kuvvet almak gerekir; o zaman lastik halkalar devreye girer.

bir de bütün dişlerin üzerine tellerin içinden geçebilmesi için yerleştirilen parçaçıklar var.. bunlar aslında braket diye geçer ama anlatım kolaylığı için halka denildiği de oluyor.. :)

Geç olduysa kusura bakmayın halka tarzı şey en arkadki dişe takılıyo teller ordım
a tutturuluo gibi diyeyim sana takdırdım şu an çok rahatım bana rahatsızlık vermiyo korkulcak hiç bişey yok ama kendine alışman için 1 hafta tanı

bugün bana da halka takıldı yalnız en arka dişime değil arkadan 3. dişlerime takıldı. sağ taraftan 4. dişim çekildi yarın da soldan 4. dişim çekilecek. çekim olunca kendimi kötü hissettim, bugün çekilen diş dolguydu ama yarın çekilecek olan sapasağlam diş, insan huzursuz oluyor. size diş çekimi yapıldı mı?

Bugün benimde ortodontik tedavim için üst sol 7. dişim çekildi.Sapasağlam dişim gitti insan bir tuhaf oluyor :( Sağ 7. dişin de çekilmesi gerekiyordu ama adam soldaki dişi kırarak çıkardığı için cesaret edemedim ve sadece soldaki dişi çektirdim bir de temizlettim dişlerimi.Çekilen dişimi de aldım umarım sıkıntı olmaz.Bir kökünü kırdı sonra oyarak çıkardı çünkü.Dişi kırdınız sıkıntı yaratır mı diye sorunca adam bir de celalleniyor.Allah kötü doktorun eline düşürmesin sağlık bu estetik olarak diş düzeltelim derken sağlığımızdan olmak var işin ucunda.En yakın arkadaşım dişini çektirirken adam çok ufak bir parçasını kırmış o da iltihap yapıyor tabi yanlış tedaviler uygulanıyor dolguları yenileniyor falan...Kızağız bu nedenle 3 yıl okul uzattı ağrıları dinmiyordu ve sınav dönemleri sınavları kaçırmıştı.Sonra iltihap boynuna kadar inmiş hala da çeker...Neyse işim garantı olsun diye yarın kanama durduktan sonra başka bir yerde film çektircem umarım sıkıntı olmamıştır.

Bugün benimde ortodontik tedavim için üst sol 7. dişim çekildi.Sapasağlam dişim gitti insan bir tuhaf oluyor :( Sağ 7. dişin de çekilmesi gerekiyordu ama adam soldaki dişi kırarak çıkardığı için cesaret edemedim ve sadece soldaki dişi çektirdim bir de temizlettim dişlerimi.Çekilen dişimi de aldım umarım sıkıntı olmaz.Bir kökünü kırdı sonra oyarak çıkardı çünkü.Dişi kırdınız sıkıntı yaratır mı diye sorunca adam bir de celalleniyor.Allah kötü doktorun eline düşürmesin sağlık bu estetik olarak diş düzeltelim derken sağlığımızdan olmak var işin ucunda.En yakın arkadaşım dişini çektirirken adam çok ufak bir parçasını kırmış o da iltihap yapıyor tabi yanlış tedaviler uygulanıyor dolguları yenileniyor falan...Kızağız bu nedenle 3 yıl okul uzattı ağrıları dinmiyordu ve sınav dönemleri sınavları kaçırmıştı.Sonra iltihap boynuna kadar inmiş hala da çeker...Neyse işim garantı olsun diye yarın kanama durduktan sonra başka bir yerde film çektircem umarım sıkıntı olmamıştır.

7. dişi tel tedavisi için mi çektiler. peki halka hangi dişe geçirilecek? benim metal halkalar 6. dişlerimde, çekim yapılan dişlerim de 4. dişler. arkadaki dişlerden çekseniz olmaz mı dedim doktor olmaz dedi, yoksa arkadaki dişler dolguydu onların çekilmesinden yanaydım ama olmadı.

7. dişi tel tedavisi için mi çektiler. peki halka hangi dişe geçirilecek? benim metal halkalar 6. dişlerimde, çekim yapılan dişlerim de 4. dişler. arkadaki dişlerden çekseniz olmaz mı dedim doktor olmaz dedi, yoksa arkadaki dişler dolguydu onların çekilmesinden yanaydım ama olmadı.

hangi dişlerin çekileceği yapılacak olan tedaviye göre değişir. herkesin ağız durumu aynı değil. farklı sistemle tedaviler gerekiyordur.

Benim üst ön iki dişimde çapraşıklık vardı.Biri diğerinin üstüne doğru duruyordu.Arka dişlerim düzgündü sadece sağ 7. dişimde biraz yamukluk vardı.Dişlerimin sağ tarafında sıkıntı yokmuş sol taraf, sağa doğru kaymış 20 liklerden dolayı.Bu nedenle doktorum üst 7. dişlerin çekilip,iç taraftan vida uygulaması yapıp çene kemiğinden kuvvet alarak dişleri geriye doğru ittirmek istiyormuş.İlk başta sol taraftaki 7. yi çektirdim sağıda çektir nasıl olsa dişlerin kapandığında onun üzerine basmıyorsun dedi.İçim gitti daha onu çektirmedim.Dişimde ne bir tane çürük ne de dolgu var sapasağlam dişlerin çekimi insana fena koyuyor ama hep düzeleceğini hayal edip tutuyorum kendimi.Diş çekimim tam da grip olduğum haftaya denk geldi yutkunmakta bile zorlukl çektim şimdi bu hafta öbürü çekilecek :(.Dün doktorum vidaları taktı canım yanmadı ama dilim hep yara oldu.Vidalar dilimi çiziyor yemek de yiyemiyorum neolcak böyle bilmiyorum çok zormuş bu işler...1 haftadır antibiyotik,ağrı kesici grip ilacı içmekten helak oldum.Diş çekimi için doğru doktoru bulmak da zor geçen gittiğimden hiç memnun kalmadım.Zırt pırt izmire gitmek de hem maddi açıdan zor oluyor.Üstelik bi de zaman kaybi.Acilen balıkesir de iyi bir diş hekimi bumam gerek.

Benim üst ön iki dişimde çapraşıklık vardı.Biri diğerinin üstüne doğru duruyordu.Arka dişlerim düzgündü sadece sağ 7. dişimde biraz yamukluk vardı.Dişlerimin sağ tarafında sıkıntı yokmuş sol taraf, sağa doğru kaymış 20 liklerden dolayı.Bu nedenle doktorum üst 7. dişlerin çekilip,iç taraftan vida uygulaması yapıp çene kemiğinden kuvvet alarak dişleri geriye doğru ittirmek istiyormuş.İlk başta sol taraftaki 7. yi çektirdim sağıda çektir nasıl olsa dişlerin kapandığında onun üzerine basmıyorsun dedi.İçim gitti daha onu çektirmedim.Dişimde ne bir tane çürük ne de dolgu var sapasağlam dişlerin çekimi insana fena koyuyor ama hep düzeleceğini hayal edip tutuyorum kendimi.Diş çekimim tam da grip olduğum haftaya denk geldi yutkunmakta bile zorlukl çektim şimdi bu hafta öbürü çekilecek :(.Dün doktorum vidaları taktı canım yanmadı ama dilim hep yara oldu.Vidalar dilimi çiziyor yemek de yiyemiyorum neolcak böyle bilmiyorum çok zormuş bu işler...1 haftadır antibiyotik,ağrı kesici grip ilacı içmekten helak oldum.Diş çekimi için doğru doktoru bulmak da zor geçen gittiğimden hiç memnun kalmadım.Zırt pırt izmire gitmek de hem maddi açıdan zor oluyor.Üstelik bi de zaman kaybi.Acilen balıkesir de iyi bir diş hekimi bumam gerek.

sağ üst 7 numaranın altında sağ alt 7 nin geleceği yerdeki dişiniz çekilmiş miydi daha önce ? orada kemikte yer varsa, alt dişlerinizde herhangi bir ortodontik işlem yapılmayacaksa implant yaptırabilirsiniz. üstteki sağlam dişiniz kullanıma girmiş olur çekilmek zorunda kalmaz.
ama alt dişinize implant yapılma imkanı yoksa üst dişiniz zaten kullanılmadığı için bir süre sonra çürüyecek maalesef. elbette sağlam bir diş ne olursa olsun ağızda ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi. ama doktorunuz çekilsin demiş. aslında bu yaklaşımı hiç sevmem ama nasıl olsa çürüyecekti diye düşünüp üzülmemeye çalışın :)

Merhaba sorum hepinize bilen var mı tel taktırmanın yaşı var mı? ve isteyen taktırabiliyor mu ? Yoksa doktor evet derse mi takılıyor bi de üste taktırsak maliyeti nedir şeffaf olanların ???? :52:

Merhaba sorum hepinize bilen var mı tel taktırmanın yaşı var mı? ve isteyen taktırabiliyor mu ? Yoksa doktor evet derse mi takılıyor bi de üste taktırsak maliyeti nedir şeffaf olanların ???? :52:

tel tedavisi için yaş sınırı kalmadı artık. 60 yaşında bile yapılabilir. sadece yaş ilerledikçe tedavi süresi artar ve beklentileri biraz düşürmek gerekir.

şeffaf olanlar derken kast ettiğiniz şeffaf plak ise aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...n-duzgun-dislere-sahip-olmak-hayal-degil.html

benim 9 gün oldu bugün. şu an gayet iyiyim ama ilk 4 gün sürekli dişçiye gidip çıkarın diye yalvardım diyebilirim :) ama sebebi görüntüsü falan değil hatta sevdim bile görüntüsünü fakat ağzımın içi aft ve yara dolmuştu. Taktırır taktırmaz diş teli mumu al cidden mucize bi şey

sağ üst 7 numaranın altında sağ alt 7 nin geleceği yerdeki dişiniz çekilmiş miydi daha önce ? orada kemikte yer varsa, alt dişlerinizde herhangi bir ortodontik işlem yapılmayacaksa implant yaptırabilirsiniz. üstteki sağlam dişiniz kullanıma girmiş olur çekilmek zorunda kalmaz.
ama alt dişinize implant yapılma imkanı yoksa üst dişiniz zaten kullanılmadığı için bir süre sonra çürüyecek maalesef. elbette sağlam bir diş ne olursa olsun ağızda ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi. ama doktorunuz çekilsin demiş. aslında bu yaklaşımı hiç sevmem ama nasıl olsa çürüyecekti diye düşünüp üzülmemeye çalışın :)

Sağ alt 7 numaralı dişim sağlam.Aslını isterseniz tüm dişlerim sağlam dolgu ve çürük yok.Sağ alt 20 lik dişimi çektirmiştim yıllar önce.Çıkacak yeri yoktu sürekli dişlerimi sıkıştırıp sızlatıyordu.Alt çenedeki soldaki 20 lik dişimi de çektirmem gerekiyordu ama ihmal ettim.Ortodontistim alt çenede fazla bir sıkıntı olmadığını çok çabuk düzelebileceğini söyledi ama sanırım ağız simetrisi bakımından sol üst 7 diş çekildi diye yine sağ üst çenedeki 7 dişinde çekilmesini istiyor o boşluk nasıl kapanacak merak ediyorum açıkcası.Ağzımda iç taraftan 2 vida...sol taraftan eksik bir çiğneme dişi...zaten yemek yemek eziyet oldu bana.Dilim hep yara :( doymak için yiyorum artık tad diye birşey kalmadı :( Umarım çektiğim eziyete değer. Dediğiniz gibi düşünmeye çalışıyorum aslında ama 20 lik diş olsa önemsemezdim belki 7 diş hem sağlam hem kapladığı alan geniş olunca baya bir koyuyor insana.Çiğneme dişlerim dışındaki diğer düşlerim çok ufak zaten pufff öyle ya da böyle başladık artık bir işe :/

= sosyologtrendy = ben de balıkesir'deyim diş teli için neden izmir'i terch ettin yazablr misin? diş teli topiğinde de sormuştm bnde araştırıyorum bilgi verirsen sevinirm

= sosyologtrendy = ben de balıkesir'deyim diş teli için neden izmir'i terch ettin yazablr misin? diş teli topiğinde de sormuştm bnde araştırıyorum bilgi verirsen sevinirm

Balıkesirde işinin ehli ortodondist bulamadığımdan izmire gidiyorum.Diş bu şakaya gelmez tecrübesiz ellere emanet etmek istemedim.Nedense balıkesirin dişçi konusunda müthiş bir sıkıntısı var çevremde kimden duyduysam ya izmire ya bursaya gidiyor bunun için. En son diş çekimi ve diş temizliği yaptırdm burda doktordan hiç memnun kalmadım bi de tavsiye üzerine gitmştim.Kusura bakmayın buarada foruma girmediğimden bir süredir görmemişim yazdığınızı

Back